Gå til innhold

Hvilke fond ville du investert 1 million kroner i?


Tåka

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
DukeRichelieu skrev (På 4.3.2020 den 16.26):

Det har jeg faktisk alt gjort. Videre synes jeg det er synd om du oppfatter kommentaren min som 'drittslenging'. Jeg vil heller anse det som en velmenende advarsel mot risikoen i enkeltaksjer og illusjonen om at ting ikke kan gå galt. Ta det fra en som faktisk har tapt penger i aksjemarkedet og har sett mangt et selskap kollapse.

Om dette er en uhøytidelig tråd hvor man bare lufter meningene sine så er det jo helt greit, men jeg oppfattet at trådstarter spurte om råd.  Det har jo også blitt sagt at mange bruker mindre tid på investeringsanalyse enn de gjør på undersøkelser før de kjøper ny TV. Så heller føre var.

Ellers ser jeg at du har endret oppfatning. Er jo ikke mange dagene siden aksjer og fond bare var gambling, flaks og nullsumspill, mens investering i lokalsamfunnet var tingen. :)

Bare fordi du ikke har fulgt med på alt jeg har skrevet i all tid, så betyr ikke det at jeg ikke kan ha flere tanker i hodet samtidig. Ja, i hovedsak er investering i småbedrifter i lokalsamfunn det jeg synes er mest riktig å gjøre. Men hvis jeg skal bevege meg innpå aksjer, bare for å spekulere, så er Borregaard faktisk en lokal bedrift, som har hatt stabil vekst, og har gode forutsetninger for å gi vekst i årene fremover, og på kort sikt. Det er et spesifikt råd. Det er ikke et generelt råd som hvem som helst kan komme med. Har fulgt dem i mange år.

Er enig i at det er en uhøytidelig tråd, likevel så skriver jeg ikke noe jeg ikke ville gjort selv. Jeg håper alle andre er like seriøse.

Og samtidig, hvis du virkelig ikke er ute etter å slenge dritt og dra mitt navn ned i dritten, så kan du la være med sarkasme for å høste billige poeng på min bekostning. Bare hold deg til ditt, og la meg få være i fred. Jeg angriper -aldri- andre, med mindre jeg blir angrepet selv. Så prøv å lev opp til dèt nivået av klasse og stil, du også.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

En del innlegg har blitt forvist til forumets sorte hull grunnet personangrep. Videre vil jeg minne på at diskusjon.no er et sted for diskusjon, en må tåle å få sine meninger motsagt uten å stikke ut piggene med en gang. Andre ufinheter og personangrep vil bli fjernet uten forvarsel.

Eventuelle kommentarer på moderering skal bli tatt over PM ikke i tråden.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Zeph skrev (1 time siden):

Der kom fasiten allereie på andre svaret. Fordi dei historisk sett leverer betre enn dei fleste fond og har lågast kostnader.

Det er ikkje nødvendig med noko meir enn eitt globalt indeksfond. Då er ein eksponert for heile verda.

Ein brei portefølje kunne også omfatte noko renter/obligasjonar, eigedom osv. Eit eksempel på eit slikt fond er oljefondet. Dessutan vil investering i norske fond eller valutasikra fond redusere risiko knytt til om krona går opp eller ned.

Korleis ein set saman porteføljen kjem an på kor stor risiko ein ynskjer og/eller kor lang investeringshorisont ein har.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...