Gå til innhold

FN-rapportør ber Norge avvikle oljenæringen


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det er interessant å sette ting kontekst. Når jeg leser biografien hans ser jeg en sterk ideologi om konservering og det å kjempe mot det han mener er forurensende industri. Samt at han har gjort en karriere på å selge bøker om sin kamp. Det er ikke noe galt i det, og heller ikke nødvendigvis at han har helt feil. Det er bare litt vanskelig å tro at rapporten er uten bias og har nyanser hvis det ligger en sterk ideologi bak. Men for all del, det vel lettere å komme med enkle løsninger på komplekse problem...

  • Liker 5
Lenke til kommentar

Vel, vi ser på dette gjennom en oljetåke.

 

Selv om han nok tar feil, kan han få rett på et vis. Et plutselig dødsstup i oljeprisen kan senke norsk oljeindustri permanent og utløse massearbeidsløshet på vestlandet. Så det kan være på sin plass å begynne å forberede seg på at dette skjer.

 

Det at alt ser fint ut nå, betyr ikke at det bare er velstand om 10 år. Det er ikke på noen måte sikkert at det blir glidende overganger.

Endret av dahln
Lenke til kommentar

Da må vi altså slutte med produksjon av mange ulike produkter slik som kunstgjødsel, plast, kjemikalier, asfalt, oljegrus og smøreolje. Tenk om man nå skulle klare å fremstille hydrogen fra naturgass på en kostnadseffektiv måte (inkl med storstilt lagring av CO2). Men produksjon av slik ren energi sier altså FN nei til. Hvis Norge slutter med eksport av gass til Europa, hva vil Europa da gjøre? Vil Europa bruke brunkull istedenfor norsk gass. Man må begynne i riktig ende, man må få konsumentlandene til å redusere sin bruk av olje og gass før produsentlandene kan begynne å redusere sin produksjon av olje og gass. Å kaste Europa ut i en situasjon med energimangel er en meget farlig politikk og kan føre til krig og konflikt og til det som verre er.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Fri diskusjon og kunnskap skrev (26 minutter siden):

Blir all olje/gass brukt til forbrenning?

Eller blir de brukt til produkter som reduserer  svinn og CO2-utslipp?

Det argumentet er intet mindre enn støy i klimadebatten. Litt som å forsvare helautomatiske rifler med at de også kan brukes til å skyte på blink.

Selvsagt har olje annet bruk også, men det er vitterlig ikke det som er problemet eller drivkraften til industrien. Olje er primært for å brennes.

Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...

Ja ha ja.

FØRST må vi KUTTE alle overføringer og støtte til ALLE prosjektene, utbetalinger, samt medlemmsavgiftene til alle organisasjonene innunder FN paraplyen, inkludert FN sin hovedorganisasjon.... DA kan vi vurdere å kutte oljen... for da har vi kuttet unødige utgifter

Lenke til kommentar

Ble litt nysgjerrig nå:

Ber FN andre olje-produserende nasjoner om å gjøre tilsvarende?

Om vi alle gjorde som FN legger opp til, hvordan skal FN da klare å yte bistand i avsidesliggende områder? Skal de bære nødhjelpen dit?

Hvordan har de tenkt å drive feltsykehus? Skal de operere med utstyr som går på sol-celler?

Hvordan skal de grave frem jordskjelv-ofre? Med nevene?

Lykke til med ønskedrøm mene, måtte vi ennå finne litt fornuft blant de som styrer.

Dette maset begynner å bli kjedelig...

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...