Gå til innhold

Forstyrrelse på TV-apparat


Anbefalte innlegg

Hei, finnes det ting som kan føre til forstyrrelse på selve apparatet (tenker altså ikke på TV-signalene)? 

Hadde PC'n koblet til TV'n da den begynte å oppføre seg merkelig, trodde muligens det var mitt gamle GTX980 som var i ferd med å ta kvelden, men da jeg skiftet fra PC-modus til TV-modus så fortsatte problemet. TV'n er relativt ny (2018) og pent brukt så forventer i grunn at den skal vare noen år til.

Beskrivelse: bildet "knepper" til og vibrerer med puls-aktige mellomrom, fargeforstyrrelser, glir litt ut av posisjon...

Jeg bor nær Tryvann og det er masse mobilmaster i området, kan det ha noe å si? 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Elektromagnetiske signaler taper seg logaritmisk, så du trenger ikke være så veldig langt fra senderen før signalet er ganske mye dempet. Logaritmisk signal er veldig sterkt nært senderen men taper seg veldig fort jo lengre unna den du er, noe som ikke burde gi så veldig mye inteferens-potensiale slik elektronikk-reglene er for å ikke skape eller bli påvirket av inteferens.

Skal du kunne regne ut dette trenger du å vite hvor nært du er senderene og hvor mye effekt de sender med. Noe av dette er nok radiolinje og ikke full broadcast. 

Problemene du nevner virker ikke som vanlig digital broadcast som DVB-T men heller noe i TVen eller PC.

Endret av vidor
Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

skal vel litt til for å få støy i bildet på moderne Tver.  signalet overføres jo digital i hvertfall fra PC og eventuell dekoderboks. Dersom du henter bilde fra en tv`s  intern kilde ( netflix app på Tv eller lignende), og fortsatt opplever samme problem,  så tror jeg heller på at det problemer med panelet eller tilhørende elktronikk..

Lenke til kommentar

Har du prøvd å bytte kabel mellom PC og TV?

Det burte ikke utgjøre noe problem oppe ved Tryvann, men kan i verste fall komme inn noe forstyrrelser via skjerming osv som kan påvirke.

Var på en jobb der oppe for mange år siden, og kunden lurte på om jeg samtidig kunne kikke på antenne signalet, da han slet litt med å få inn signaler, god gammel vanlig antenne, før Riks-TV sin tid. Til slutt så fant vi ut at han fikk inn bedre signaler når vi tok antennekontaktne ut av TVen, og kjøre uten. Så det er litt kraftige signaler der oppe...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...