Gå til innhold

Day trading på Oslo Børs.


DukeRichelieu

Anbefalte innlegg

Er det tilfeldigvis noen som daytrader eller har kunnskap om daytrading i Norge og da på Oslo Børs?

Jeg daghandler terminkontrakter på amerikanske indekser på CME og har lang erfaring med dette, men kjenner på at jeg kunne tenke meg å begynne å handle i Europa også og da svært gjerne på Oslo Børs om det er gode muligheter for det. 

Jeg er kun interessert i å handle høyt likvide produkter med lave transaksjonskostnader. Har sett Oslo Børs reklamere for futures på indeksen og at disse skulle være svært likvide, men etter en raskt titt på volumet så jo dette ikke spesielt høyt ut. Men vel mulig jeg så på feil kontrakt. 

Et alternativ er å finne en likvid enkeltaksje som beveger seg forholdsvis greit på en daglig basis.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har ikke gjort noe annet hittil enn å slutte i jobben min og gjøre på fulltid det jeg har gjort deltid noen år nå. Er fortsatt i startgropen, så fokuserer på å overleve læringskurven og holde risikoen lav i starten. Tjente 500 USD på min ekte konto i dag, men 35 000 USD i min simulerte konto i tilsvarende størrelse og med reell handel. 

Nå er markedene omtrent 5 ganger så volatile som de er til vanlig, så skal man tenke månedslønn burde man da tjene 5 ganger så mye som 'vanlig'. Samtidig kan man like fort tape 5 ganger så mye. Så volatile markedene er nå er det ingen problem å tape en betydelig sum penger i løpet av minutter om man er udisiplinert, dum eller mister kontroll.

Lenke til kommentar

Å slå markedet er ekstremt vanskelig, så det gjenstår jo å se om jeg får meravkastning eller i det hele tatt går i null når året er omme.

Det som gjør daghandel attraktivt er jo at det ikke er avhengig av daglig retning og at man like gjerne tjener penger når markedet faller som når det stiger. I tillegg vil en god daghandler raskt kunne akkumulere kapital ved renters rente effekten.

Men lett er det ikke. Særlig når man skal risikere sin egen kapital på en daglig basis. Det gjør noe med psyken også.

Får se hvordan det går. Jeg er svakt optimist per dags dato. Per dags dato er dette en 24/7 bedrift. Faktisk trading fra 3 norsk tid til kl 10 om kvelden. Post-analyse frem til 12 om kvelden typisk. Og ellers det jeg orker utenom og i helger til research og nye studier.

Lenke til kommentar

Så sant man ikke har millioner å handle for er man avhengig av gearing - enten man låner aksjer eller handler på margin. Jeg gjør sistnevnte i form av terminkontrakter. Her kan du handle 1 terminkontrakt på S&P 500 for så lite som $500 dollar i margin. Det er selvsagt økonomisk selvmord.

Man bør ha minst 10K USD per kontrakt. Helst 20 K. 

Om du solgte toppen og kjøpte bunnen i dag med 1 kontrakt ville du tjent 4250 dollar. 

Normalt beveger markedet seg kanskje 20 poeng fra topp til bunn eller vice versa. Da ville du tjent 1000 dollar per kontrakt. Penger det også.

I tillegg har du alle svingningene gjennom hele handelsdagen. Vi har hatt dager de siste ukene hvor summen av disse har overgått 2000 poeng. Det vil si 2000 x 50 = 100 000 USD per kontrakt. I løpet av en dag. 

Teoretiske verdier, selvsagt. Og ekstreme forhold nå. 

Men normalt er det gode muligheter i markedet og man trenger ikke all verdens med kapital for å handle. I tillegg bør man bruke profitten til å handle flere kontrakter og slik skalere kontoen, i.e., 1 kontrakt per 10 000 USD, 2 per 20 000, 3 per 30 000, etc. Med det sagt er det å være jevnt profitabel og disiplinert utrolig vanskelig. 

Akkurat nå fokuserer jeg mest på å holde risikoen lav og se om jeg overlever læringskurven. Så kan jeg heller skalere opp senere. Slik markedet er nå er det dessuten svært mange som sannsynligvis har tapt alt de har.

Endret av DukeRichelieu
Lenke til kommentar
On 2/27/2020 at 1:58 PM, DukeRichelieu said:

Har sett Oslo Børs reklamere for futures på indeksen og at disse skulle være svært likvide, men etter en raskt titt på volumet så jo dette ikke spesielt høyt ut. Men vel mulig jeg så på feil kontrakt.

Det er kontraktene på OBX-indeksen de snakker om. Den nærmeste kontrakten akkurat nå har ticker OBX0C. Men etter at netfonds ble lagt ned så er det ingen meglere som tillater handel av disse over internett (med mindre noe har endret seg siden sist jeg sjekket).

Lenke til kommentar
teseyoxod skrev (4 minutter siden):

Det er kontraktene på OBX-indeksen de snakker om. Den nærmeste kontrakten akkurat nå har ticker OBX0C. Men etter at netfonds ble lagt ned så er det ingen meglere som tillater handel av disse over internett (med mindre noe har endret seg siden sist jeg sjekket).

Ingen tilbyr? 

Ikke rart likviditeten er dårlig da, men samtidig rart at de reklamerer med at likviditeten er så bra?

Det virker som det er bedre å handle en eller annen europeisk indeks i europeisk tidssone. Eventuelt de mest likvide aksjene på Oslo Børs med gearing. 

Lenke til kommentar

Fikk med meg litt av en investeringsbok om money-management prinsippet om at en alltid burde gjøre strategiske valg med hensyn på hvor mye man investerte ved å følge en modell hvor man tålte å tape mye så lenge en ikke lot seg blende av fortjenestemulighetene og risikere for mye. Dette hadde kun med måten en forholder seg til inversteringspoolen av midler, og ikke noe hva man investerte i, selv om det selvfølgelig er relevant det også. Det reduserer kun risiko i et tidsperspektiv så lenge man er solvent, så ikke noe helt vanntett system.

Lenke til kommentar
Havm skrev (12 timer siden):

Hvis du vil handle på børsen her hjemme hvorfor ikke bare kjøpe gearete bull&bear produkter? Nordnet har mange av de til ulik gearing

Kjenner ikke disse godt nok, men skal ta en titt. 

Det kritiske for en daghandler, etter min mening, er likviditet. Det er derfor S&P futures er så attraktive. Du kan mer eller mindre kjøpe og selge når du vil, til den prisen du vil og uten å bevege markedet. 

Har du en stop-loss på for eksempel 2700, så er du mer eller mindre garantert å få denne fylt på 2700,25 eller 2699,75. 

Synes det er rart at det ikke er et bedre fungerende marked for terminkontrakter på Oslo Børs, men er mulig de satser på opsjoner i stedet.

kremt skrev (6 timer siden):

Kjøper du mer av derivater eller opsjoner for tiden?

Er det meg du spør? :)

En opsjon er vel en derivat. 

For mitt vedkommende handler jeg utelukkende terminkontrakter/futures på S&P 500 som jo er en derivat. Har mer enn nok med dette nå og har troen på å fokusere i stedet for å spre meg selv for tynt utover ulike produkter. 

Men tenker at det kunne vært fint å bevege meg over til et europeisk marked på sikt. :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...