Gå til innhold

Prisen på solenergi stuper i Tyskland [Ekstra]


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

"Norske Statkraft er også en stor aktør i langsiktige kraftkjøps- og salgsavtaler for fornybar energi, og har inngått avtaler for milliarder i det voksende solenergimarkedet i Spania."

Det blir nok med Statkraft som med Equinor, at de tjener pengene i Norge men taper de i utlandet.

Står igjen å se for Statkraft sitt vedkommende, men jeg hører til de som er skeptisk til at Statkraft, som forvalter arvesølvet vårt, skal spekulere med pengene i utlandet.

"En apekatt kan tjene penger på et vannkraftverk", sa direktøren i Lyse. Statkraft er med andre ord det ideelle selskapet for politikerne, dersom de sitter stille i båten og bruker noe av fortjenesten på arbeidsplasser i Norge. Pengene som Statkraft tjener kommer fra oss strømkunder i Norge, og er strømprisen over 10 øre/kWh tjener Statkraft penger.

Samtidig er det slik at bankene kaster penger etter bedrifter som Statkraft, noe Terraskandalen er et bevis på. Kommunepolitikerne skulle tjene ekstra mye ved å selge kraftselskapet og investere på børsen, og politikerne ble lurt inn i risikoprosjekter med garantier i eiendom i USA, som viste seg å ikke være noe verdt. Resultatet var tap i 100 mil. klassen, tap noen kommuner sliter med fortsatt.

Tenk om politikerne i Norge hadde norske arbeidsplasser som mål for investeringene til Statkraft?

Håper MDG fortsetter med el-sertifikat ordningen dersom de kommer i regjering etter 2021, og tvinger Statkraft hjem.

Dersom det er Statkraft som får jobben med å bygge ut fornybar energi i Norsk Økonomisk Sone, vil Statkraft da få 25 øre/kWh på toppen av markedsprisen og vi kommer i gang med å øke verdien på arvesølvet.

Mat og fornybar energi er et marked som vil vokse i mange år, da Tyskerne ganske sikkert vil gå over til varmepumper i oppvarmingen, når strømmen der etter hvert blir like billig som i Norge.

 

Lenke til kommentar
aanundo skrev (3 timer siden):

Det blir nok med Statkraft som med Equinor, at de tjener pengene i Norge men taper de i utlandet.

Står igjen å se for Statkraft sitt vedkommende, men jeg hører til de som er skeptisk til at Statkraft, som forvalter arvesølvet vårt, skal spekulere med pengene i utlandet.

https://www.abcnyheter.no/penger/makrookonomi/2018/06/17/195406258/eus-klima-fiasko-gir-statkraft-milliard-smell-i-tyskland

I følge denne artikkelen fra juni-18 har Statkraft tapt 4,5Mrd på sitt tyske gasskrafteventyr så langt. Så får vi se da, om Statkraft klarer å redusere tapet.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Flora- og fauna-dødaren. Bienes endelikt og grønt (CO2-absorberende) landskap krymper. Det ropes på konsekvensutredninger før det skal bygges industrianlegg, etableres gruvedrift eller iverksettes petroleumsaktivitet. Et tilsvarende regime for å kartlegge potensielle negative effekter på miljøet, er fraværende når det er snakk om storskala, arealkrevende anlegg for fangst av diffus energi fra sollys eller luft i bevegelse.

Noen typer naturrasering slipper for lett unna.

Men så er det dette med at målet helliger middelet, og da er det ikke så nøye lenger med konsekvensutrednnger.

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...