Gå til innhold

Hver måned fra oktober 1492 til 1750


Gunfreak

Anbefalte innlegg

Juni 1502

Den 9. juni blir en av  Cesare Borgias motstandere snikmyrdet (muligens etter ordre fra Borgia selv). Det uheldig offeret var Astorre III Manfredi, som året før hadde blitt avsatt som Herre av byen Faenza i Nord-Italia (av overnevnte) og sendt i eksil til Roma der han også møter sin skjebne i Castel Sant'Angelo (Engleborgen) på denne datoen.  Under er er et bilde av den lokale katedralen i byen Faenza

1024px-Faenza-brick-church.jpg

Endret av Mr.Duklain
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Juli 1502

I Skandinavia forsetter den dansk-svenske krigen 1501-1512. I Norge denne måneden  beleirer og overtar den dansk-norske adelsmannen Henrich Krummedige, Tønsberghus slott fra den svensk-norske opprøreren Knut Alvsons menn som har okkupert slottet siden mars. Etter dette går Krummedige og hans menn og beleirer Akershus slott som også har vært okkupert av Alvsons menn siden mars. 

image.jpeg.6193fd70e0d3a0e196d9a93299d0977c.jpeg

Dette er en tegning som viser hvordan Tønsberghus kan ha sett ut. 

https://en.wikipedia.org/wiki/1502_in_Norway

Endret av Mr.Duklain
typo
  • Liker 2
Lenke til kommentar

August 1502:

Columbus går for første gang i land på det mellom-amerikanske fastlandet den 14.august og gir landet navnet Honduras. Området i Honduras han går i land i er i dag kjent som Trujillo.

https://en.wikipedia.org/wiki/Trujillo,_Honduras

4799497-Hotel_Christopher_Columbus_where
Columbus har jammen et hotell oppkalt etter seg i nettopp Trujillo. Spørs om det overlever den nye avkolonisering av hisotiren-bølgen som raser for tiden;).

 

 

Lenke til kommentar

Februar 1503:

Utfordringen i Barletta, sør-Italia finner sted den 13.februar. Det er snakk om en trefning som finner sted etter at en fransk ridder i fylla har kommet med nedsettende kommentarer om italienere. Som en følge av fornærmelsen og etter avtale kommer det da i stand en trefning mellom 13 italienske og 13 franske riddere. Italienerne vinner kampen og franskmennene må betale oppreising for fornærmelsen. 

https://web.archive.org/web/20101229043536/http://www.disfidadibarletta.net/english/

Tommaso+Minardi+Disfida+di+Barletta.jpg

Endret av Morromann
Lenke til kommentar

Mars 1503

Ferdinand I blir født den tiende denne måneden i byen Alcalá de Henares i dagens Spania. Han var en yngre bror av Karl V av Det hellige tyske romerske riket, og etterfulgte denne broren i 1558 som hellig romersk keiser. Det er mye man kan skrive om Ferdinand men dette sparer jeg/vi til senere innlegg.

220px-Anonym_Kaiser_Ferdinand_I.jpg

Ferdinand I som ung gutt. 

Endret av Mr.Duklain
Lenke til kommentar

April 1503:

Krigen mellom Spania og Frankrike om kontrollen over den italienske halvøya raser men det er spanjolene som har vind i seilene i kampene om sør-Italia,både i slaget ved Seminara den 21. april og slaget ved Cerignola den 28.april, sistnevnte slag forøvrig også er det første slaget i historien som blir vunnet ved hjelp av krutt og håndvåpen.

https://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_Seminara_(1503)

https://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_Cerignola

Elgrancapitantrasbatalladeceri%C3%B1ola.

 

Lenke til kommentar

Juli 1503:

Den portugsiske navigatøren Estevao da Gama; fetteren til den langt mer berømte Vasco da Game, er på vei tilbake fra en tur til det fjerne østen da han får øye på en øy i Søratlanteren som vi i dag kjenner som St. Helena. Dette er det første bekreftede tilfellet at en europeer har sett øya selv om det antas at den hadde vært oppdaget av europeere tidligere.

https://en.wikipedia.org/wiki/History_of_Saint_Helena

HERO_St.-Helena_Mountain-Dianas-Peak_dre

Lenke til kommentar

Desember 1503:

Det er en veldig krigersk periode i verdenshistorien og den italienske halvøya er som nevnt et område spanjoler og franskmenn kriger om. Den 29.desember står slaget ved Garigliano i Italia. Spanske styrker under kommando av Gonanzo Fernandez de Cordoba nedkjemper en fransk-italiensk leiehær under kommando av Ludovico den andre av Saluzzo. Slaget ender i en spansk seier og franskmennene trekker seg tilbake mot Gaeta. Seieren kommer til å sikre spanjolene et langvarig herredømme over Napoli.

https://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_Garigliano_(1503)

220px-El_gran_capit%C3%A1n_(Museo_del_Pr
Gonzalo Fernandez de Cordoba.

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...