Gå til innhold

Corona-virus - Bør man selge fond eller aksje?


bo1e

Anbefalte innlegg

Zeph skrev (16 minutter siden):

Då er det ikkje så stor risiko ved å selje og kjøpe igjen seinare. Om det fortsetter nedover har du unngått litt tap, om det går opp igjen har du mista litt vinst. Hensikten med ein sånn handling er å unngå dei store fallene på 10-50+ prosent går eg ut frå.

Den enkelte må berre kjenne på magefølelsen kva som er riktig. Verkar viruset som ein stor trussel for verda og marknaden så er det ikkje noko problem å trekke seg ut ein periode.

For min del er det poenget ja, jeg kan tjene på det, jeg kan tape på det, men det er stabilt, noe som for min del pr nå er viktigere enn en evt fortjeneste.

Så er det en bekymring mindre også, har planer om å bruke en god del av pengene snart, noe jeg hadde droppet ved ett større fall. Ved f.eks en 5-års horosont hadde jeg nok ikke solgt meg ut og uansett er det muligens for sent nå ettersom det alt har gått ned en del.

Endret av aklla
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
DukeRichelieu skrev (8 timer siden):

Uansett hva som skjer ligger det an til å bli et volatilt børsår med store svingninger. Det er i hvert fall min forventning.

Teknisk analyse fungerer ikke, men S&P 500 laget en dobbel bunn i går ved 3213 - et nivå som har fungert som støtte tidligere. Jeg tenker vi fant at en bunn her og vil fortsette sidelengs/oppover herifra.

Rent statistisk er det som skjedde i går en sjeldenhet - men de få gangene det har skjedd de siste ti årene har S&P 500 alltid vært høyere 5 dager senere.

Slik gikk det dog ikke. Om man ikke tar høyde for ukedag slik jeg gjorde over - har det hendt en gang tidligere de siste ti årene at markedet går ned over 3 % to dager på rad.

Slik ser det ut til å ende i dag også. I hvert fall fant ikke markedet noen bunn som forventet. I skrivende stund er S&P ned 2,93 % og indeksen er i minus for 2020.

Rent statistisk er også dette per nå den tredje største 'rangen' i historien for S&P 500 om vi ser på nominelle poeng. Med andre ord ingen vanlig markedsdag. :)

image.thumb.png.b04f71d2c4b9da74a46b763eaa968f4a.png

 

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Det kan vere fleire faktorar til stade, men virus og helsetruslar som har potensiale til å nå heile kloden er ein av dei som kan utgjere størst uro i verda. Eit kræsj i Kina eller nedgang i ein eller anna marknad i USA kan gje utslag, men dei fleste er forbigåande og "lokale", som at det kan avgrense seg til eit land eller ein industri. Eit dødeleg virus (som me har sett fleire av i seinare tid, SARS, fugleinfluensa, svineinfluensa osv.) som kan treffe kven som helst kan gje denne type utslag sidan den påverkar heile marknaden. Menneske er involvert i alle industriar og med ein helsetrussel mot både dei som driv industrien og forbrukarane vil det gje utslag på kursen. Både direkte i form av svake resultat fordi folk endrar handlingsmønster, men òg indirekte i form av frykt for at det kan utvikle seg til noko større enn før.

For øvrig interessante innlegg, @DukeRichelieu, set pris på sånne analysar.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Zeph skrev (1 time siden):

For øvrig interessante innlegg, @DukeRichelieu, set pris på sånne analysar.

Dagen endte slik. Ned 3,04 %. På grunn av høye nominelle indeksverdier ble faktisk dette den største høy/lav differansen på S&P500 noensinne. 

Vi har nå to dager på rad ned <= - 3 %. Med unntak av ett tilfelle i 2015 og ett i 2011 må vil tilbake til finanskrisen for å se slike mønster.

Må innrømme jeg er spent på hva som skjer fremover og om dette faktisk kan være starten på en større korreksjon og ikke bare den sedvanlige 10 % nedgangen vi har hatt noen få av av de siste ti årene. 

S&P 500 er nå ned - 7,8 % fra toppen.

 

image.png

Endret av DukeRichelieu
Lenke til kommentar
On 2/24/2020 at 3:46 PM, bo1e said:

Noen som vurderer å cashe ut indeksfond nå og la coronaen herje seg ferdig og så kjøpe seg inn igjen?

Jeg solgte alt jeg hadde av eksponering i aksjer for 3 uker siden. Gikk glipp av noe uventet oppgang da markedet reagerte tregt, men alt i alt har jeg "spart" mye på det.

Definitivt ja, i alle fall om det er indeksfond eller aksjer (med mindre du er veldig glad i risiko og vet akkurat hvilke aksjer som kan gå opp).

Jeg tror de økonomiske konsekvensene av dette vil bli mye verre enn de aller fleste frykter. Jeg er pessimist her, men man skal være bra optimist for å tro at det ikke skal videre ned...

Lenke til kommentar

Jeg solgte alt i begynnelsen av uken, men fikk heldigvis med hele fallet pga forsinkelsen før salget går gjennom. Kjenner jeg flaksen min rett så spretter alt opp igjen 10% nå før jeg får kjøpt meg inn igjen. Jeg tar støyten sånn at dere slipper. Bare hyggelig ?

Men fra spøk til revolver. Jeg er på ingen måte noen ekspert, men corona-situasjonen ser ikke noe lysere ut nå enn den gjorde for noen dager siden. Forventningen er at det skal bli verre. Noen har veldig dystre spådommer. Ingen ser ut til å mene at dette vil være over med det første. De fleste land forbereder seg nå på smittetilfeller og utbrudd i befolkningen.

Lenke til kommentar
aklla skrev (13 minutter siden):

Kan også ha gått ned 20% om man venter noen dager..

Jepp. Eller 30%.

Virussituasjonen er kanskje noko som dempar marknaden ei stund framover, sjølv om dei får kontroll på situasjonen, og då kan det vere anledning for å kjøpe seg inn igjen før det har stige noko særleg. Det er framleis usikkerheit rundt viruset, som kan hindre ein umiddelbar oppgang igjen. Først må nedgangen stoppe. Eg har ikkje inntrykk av at det stabiliserer seg i nyheitene, så det kan fort bli vidare ned i dag.

Dei som ev. selger seg ut i desse tider og kanskje treff feil og går glipp av litt av oppgangen kan trøyste seg med at det var gått opp 7.5% i år etter 2019 som leverte 30% oppgang. Det er langt over kva ein kan vente, så om du ryk på eit 7-10% tap så har ein framleis god avkastning dei siste åra.

Endret av Zeph
Lenke til kommentar

Jeg har gått helt ut nå, går heller inn igjen senere..
Tror ikke ting stabiliserer seg med det første nei, mtp at dette er ting uten for kontrollen til store investorer, store firmaer osv vil jeg gjette at mange trekker seg ut som igjen påvirker markedet negativt.
Når viruset kommer til USA antar jeg det faller mer, pr nå har de vel god kontroll der, de som har/har hatt corona har vært kjent før spredning har vært aktuelt.
Men det holder neppe i lengden, innen en uke eller to får de nok spredning der også..

Lenke til kommentar

Jeg har som hovedregel at jeg bare skal bli sittende. Har uansett lang sparehorisont, men jeg valgte å selge meg ut av norske indeks fond for tre uker siden nettopp på grunn av Corona-viruset. Når Kina stenger ned hele byer, og dette viruset fortsetter sakte men sikkert å spre seg, så kunne ikke jeg se noen grunn til å ikke ta en liten pause i aksjemarkedet. Markedet gikk litt opp etter at jeg hadde solgt, men jeg er uansett glad for at jeg har ute nå.

Jeg kan bare se at dette vil fortsette å skape usikkerhet i månedene fremover, og med tanke på at flere og flere bedrifter nå får problemer med leveranser fra kina så tror jeg dette bare er begynnelsen på et stort krakk.

Børsen er fortsatt relativt høy, så jeg ville sogt idag om jeg sto overfor et valg.

Lenke til kommentar
Delvis skrev (1 minutt siden):

Er sikkert liten vits i å gå ut nå, hvis man ikke må ha pengene snart. En gang vil det gå oppover igjen.
Det kan gå lenge, men hvis man går ut er det aldri godt å vite når det går opp igjen. Og da kan man bli sittende  igjen med skjegget i postkassen.
 

Det spørs når man når bunnen.
Er bunnen nå, så er det dumt å selge, skal den ned 50% til, så er det lurt å selge så heller kjøpe når det er på vei opp igjen.

Lenke til kommentar

Alt koker jo ned til tidshorisont. Sparer man i aksjer med en tidshorisont på 10-30 år er det absolutt ingen grunn for en glad amatør å forsøke å time markedet.

Skal man ta ut pengene innen året er omme er det en helt annen sak for det er faktisk ikke helt utenkelig at året kan ende ned 20 %. Hvorfor? Fordi det har skjedd før. Og fordi det er ekstra mye usikkerhet dette året som kan være utslagsgivende. I tillegg til at mye tyder på at markedet har vært inne i en boblefase de siste årene.

NB! Dette er ikke en prediksjon. Jeg er egentlig 'bullish' for året og kan poste min prediksjon jeg gjorde ved inngangen til året om noen har interesse av det. Men, det er alltid greit å ha en plan B. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det har gått littegrann opp utover dagen. Aksjene mine hvertfall, så jeg tok et valg og solgte ca 1/3  del av dem nå. Bare sånn at da er det hvertfall noe å gå inn med senere hvis det blir skikkelig basje. Enkeltaksjer altså, fondene lar jeg stå, der kjøper jeg litt og litt alltid med langsiktighet for øyet.

Endret av Delvis
Lenke til kommentar
  • Gjest endret tittelen til Corona-virus - Bør man selge fond eller aksje?

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...