Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

Smell og dunk fra leilighet over


Gjest fbff7...fb3

Anbefalte innlegg

Gjest fbff7...fb3

Jeg har laget et nytt utkast til mail til styreleder, og ville vært veldig takknemlig hvis noen kan se på det. @Taurean? @AndersT2? Mener ikke å mase, men setter veldig pris på både tidligere og evt nye innspill. Føler jeg trenger alle rådene jeg kan få. 

 

Jeg har et problem med støy fra leiligheten over meg. Det har alltid vært stille her før, men etter at det flyttet inn nye folk over meg for to og et halvt år siden, går det ofte nesten i ett med lyder. Det kommer brå og harde smell og dunk i taket flere titalls ganger om dagen, og spesielt disse smellene skvetter jeg skikkelig av. Antar det må være noe som smelles igjen eller settes/slås hardt på plass, det smeller skikkelig i taket mitt. Av og til kommer det også to smell etter hverandre, det siste høyere enn det første, akkurat som de ikke fikk det ordentlig til på første forsøk, og tok i litt hardere neste gang. 

I tillegg er det harde dunk og slag i taket, skraping av møbler over gulvet, mye grove skyvelyder osv/ting som dras fram og tilbake. 

Jeg er selvsagt klar over at man må regne med litt lyd, det er mer typen lyd som er problemet. Det smeller til tider så høyt rett over hodet mitt, at jeg blir skremt og det er i det hele tatt ekstremt ubehagelig og stressende.

Jeg har bodd her i 25 år med andre naboer, og aldri hørt noen av disse lydene før. Det har jeg ikke gjort i andre leiligheter heller, uansett hvor lytt det har vært.

Spesielt disse smellene er veldig forstyrrende, og gjør at jeg aldri får slappet av. Det verste er at det fortsetter med alle slags lyder, inkludert høye smell og dunk, til langt på natt. Og er de oppe en tur etter å ha lagt seg, smeller det da og, så det er veldig sjelden stille over tid. Det går hardt utover nattesøvnen, og det går på helsa løs.

Jeg har prøvd å snakke med dem om det, men de avviser alt jeg sier (jeg skrev brev, etter å ha nevnt det for dem tidligere, uten at det hjalp). De sier de er så stille og forsiktige de bare kan. Når jeg snakket med dem tidligere sa de at de ikke hørte stort til de over seg, og sånn var det her før også, på 25 år med de forrige naboene hørte jeg knapt en lyd ovenfra. Kun hvis de mistet noe i gulvet eller måkte snø på terrassen.

En ting jeg har lurt på er om det kan ha skjedd noe med isolasjonen el.l. når de la nye gulv. Det ville i hvert fall forklart noe av hvorfor det er så utrolig mye mer lyd her nå enn før. Jeg hører til og med at de går vanlig over gulvet. Og det virker jo nesten som lydene blir forsterket gjennom gulvet, i stedet for å bli dempet.

Dette er en veldig fortvilende situasjon for meg, da det går på helsa løs. I tillegg syns jeg det er veldig vanskelig å klage.

Jeg har som sagt prøvd dialog, men nådde ikke fram. Det virket ikke som de forsto hva jeg snakket om. Hvis man har gjort ting på en bestemt måte i alle år, legger man sikkert ikke merke til det selv, kanskje det er noe sånt som er tilfelle her. Hadde i hvert fall vært veldig greit å kommet til bunns i, for det er en helt uholdbar situasjon for meg.

Vennlig hilsen

 

PS: I tillegg til støy har jeg også et problem med lukt. Det er rett og slett sjelden frisk luft på terrassen min, og dette er også et nytt problem, som startet samme dag de nye naboene flyttet inn, så jeg går ut i fra at det er noe de bruker/gjør som lager den lukta. En sterkt søt lukt, som tar over hele terrassen min, så jeg bare må stenge meg inne og ikke har kunnet bruke terrassen min på over 2 år. Kan ikke lufte når den lukta er der heller, så det blir ganske ille, spesielt om sommeren. Jeg aner dessverre ikke hva det kan være, men det er en overveldende, søt lukt, som varer lenge om gangen og er der stort sett hver dag. Har lurt litt på om det kan være noe vaskemiddel/tøymykner eller duftlus, men vet ikke. Jeg vet om en annen nabo i nærheten som også får den lukta på terrassen sin til tider, og som meg, må stenge seg inne mens det pågår. Vi får migrene av den begge to.

 

Blir det for mye å legge til luktproblemet til slutt? Bare veldig usikker på når jeg ellers skal få tatt det opp. Er jo et stort problem det også, selv om støyen er det aller verste. 

Har jeg fortsatt skrevet alt for langt? Noe jeg bør kutte ut, eller legge til?

Tittel på mailen? Klage på bråk fra naboleilighet? Og holder det å skrive navn og adresse på meg selv, og si at det er de som bor over meg, eller må jeg skrive navn og adresse på de og?

Bør jeg nevne at jeg er kronisk syk og har ekstra behov for ro? Kan liksom ikke se for meg at det skal tas spesielt hensyn til, og har nesten utelukkende erfaring med at det gjør at jeg blir tatt mindre på alvor. Poenget er jo at dette er støy langt utover normalen, at jeg blir fysisk syk av det gjør jo situasjonen ekstremt fortvilende for min del, men vet ikke om det er relevant. Ber ikke folk ta ekstra hensyn utover hva som igrunn burde være påkrevet når man bor tett på andre. Har forøvrig prøvd både ørepropper og hørselsvern, hører de verste lydene så godt igjennom at det ikke hjelper stort. Kan ikke skjønne at dette skal være normalt. 

Hvis styret tar dette på alvor, regner jeg med de vil komme inn hit og høre? Det hadde jo ikke vært noe problem under normale omstendigheter, men jeg er rett og slett redd for å slippe folk inn her nå. Så smittsomt som dette viruset viser seg å være. Og jeg er i risikogruppe. Man kan jo aldri vite om folk er smittet, så syns ikke det er noe ålreit i det hele tatt. Vil ikke ta noen sjanser på å få det der. Og igjen selv risikere å smitte andre som også er i risikogruppe. Så hva gjør jeg egentlig? Skal ikke være enkelt. Det er jo også perioder med relativ stillhet, og kan være lenge mellom de verste lydene, så jeg er redd det ikke vil hjelpe stort at de kommer for å høre heller. Eller er det noe som evt vil skje senere, hvis det ikke gir seg? Såpass redd for å få folk på døra nå at jeg er redd for å sende inn klagen. Hadde vært kjekt hvis noen som hadde greie på det, kunne si noe om hva som pleier å skje i sånne saker. 

Ellers tenker jeg noen burde gå inn til de over og observere, for å se hva det er de gjør, jeg regner jo med at det ikke er så vanskelig å skjønne hva det er som lager dette bråket, hvis man får se det med egne øyne. Hjelper jo ikke å bare be dem slutte å bråke, siden de selv mener de er så stille som mus. 

Til slutt lurer jeg på om det er et problem at leiligheten er registrert på mamma, og ikke meg. Vi flyttet hit når jeg gikk på videregående, og jeg har stort sett bodd her siden. De siste 10 årene eller noe har jeg bodd her alene, mens mamma bor hos kjæresten. Så det er jeg som bor her, men ikke jeg som eier. 

Anonymous poster hash: fbff7...fb3

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
42 minutes ago, Guest fbff7...fb3 said:

at lukta gjerne er der hver dag

Det kan ligne litt på de som flyttet inn i leiligheten rett under meg for noen år siden.

Kan i perioder være nesten umulig å benytte balkong eller ha åpne vinduer osv. pga. tung og søt lukt fra røkelse som er en naturlig del av deres kulturbakgrunn etter hva de selv sier (andre naboer har klaget til styret).

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Gjest fbff7...fb3

Jeg hadde bestemt meg for å sende klage, for jeg syns ikke dette går an å finne seg i i det hele tatt. I tillegg til det lille håpet om at det skjedde noe galt når de la nye gulv, og at ting må utbedres. I tillegg er det så mange som er sikker på at den lukta er cannabis/hasj, at det burde vel definitivt gås videre med det også. Men jeg er så sliten. Og helt knekt. Og når jeg får tilbakemeldinger om at det er lite trolig at jeg vil bli tatt seriøst, man må regne med støy, jeg kan lett bli sett på som en som syter for ingenting osv, da vet jeg rett og slett ikke om jeg orker. Står definitivt ikke i noe sånt hvis det er ikke har noen hensikt, og jeg bare blir avvist og sett på som en som ikke tåler noen ting. Jeg kjenner meg selv, og vet at det ikke er sant, men jeg orker bare ikke mer. Har blitt behandla som en dritt og en ingenting hele livet, og dessverre går det hardt inn på meg. Jeg skjønner jo at man ikke kan ta alt alle sier for god fisk, og ingen her kjenner meg, bortsett fra de naboene jeg har hatt i over 20 år, de er i motsetning til disse nye veldig hensynsfylle, og har spurt meg et par ganger om noen lyder de var bekymret for om plaget meg. Men nei, har aldri vært plaget av noen ting, selv om det selvsagt er lyder. (Har vel forresten vært litt plaget av høy musikk nedenfra og en bråkete varmepumpe ovenfra på et tidspunkt, men det skal ekstremt mye til at jeg klager.) Det er bare disse lydene her som er så forferdelig påtrengende og høye, at jeg blir til og med bekymret for hørselen min oppi alt annet. Men hvis det bare er meg, og ingen kommer til å løfte så mye som et øyenbryn, da er det jo null vits å sende en klage. Føler meg så alene her i verden ass, men det er nå så. Jeg har liksom aldri turt å stå opp for meg selv, nå hadde jeg tenkt til å gjøre det, men hvis jeg atter en gang skal bli oversett, får jeg bare la det være, og flytte med halen mellom beina likevel, selv om jeg syns det er så feil som det går an å få blitt. Og i mellomtiden får jeg bare fortsette å lide i stillhet ... 

Anonymous poster hash: fbff7...fb3

Lenke til kommentar

Jeg ville absolutt sendt mail til styreleder og forklart alt som plager deg, slik du har beskrevet i denne tråden. Ikke vær redd for å virke "klagete", legg alt på bordet, fortell dem hvor dårlig du blir av alle disse lydene og at du ikke får slappet av. Du virker absolutt ikke sytete, alle ville reagert på slike høye lyder hele natten og dagen. I tillegg har du en svært belastende sykdom gjør dette vanskeligere for deg. Mange folk lager så mye lyd selv at de ikke alltid hører naboens lyder, spesielt dem med småbarn.

I mellomtiden ville jeg gått til innkjøp av støykansellerende hodetelefoner. Kan det være en ide å alltid ha på radio/tv/musikk slik at du kan fokusere på de lydene heller? Sett på noe rolig musikk, kanskje du får slappet av mer.

Hvis det ikke blir bedre ville jeg vurdert å lydisolere soverommet eller leiligheten, du kan kanskje få støtte til dette pga sykdommen din så det ville jeg sjekket ut først.

Ønsker deg lykke til, husk legg alt på bordet når du skriver til styreleder, forklar hvor vanskelig dette er for deg. Har du noen foreldre eller venner du kan bo hos når du trenger slappe av?

Endret av Galaxyx32
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Uff, jeg føler virkelig med deg. Er selv ufør og avhengig av mye ro. Bor i en kjeller - og over meg har det bodd tre ulike familier de siste to årene. Folk er virkelig forskjellige, på måten de lukker igjen døra på. Hvordan de går på. Og alt annet. 

De som inntil nylig bodde over meg gikk meg på nervene. Jeg forsøkte alt. Sendte melding når det var for ille, ringte på og snakket med dem. Fikk stadig svar om at "ja, vi forsøker å ta hensyn" - men jeg følte på ingen måte det. Selv om familien var hyggelig utenom dette. Forsøkte å si det på den mildeste måten jeg kunne. Men det var veldig ubehagelig. 

Forsøkte å kjøpe hodetelefoner med støydemping. Men det fungerte dårlig. Dunk og slag forplanter seg i veggen og dundrer nedover så jeg skvatt opptil flere ganger. De hadde en liten gutt på 3 år som likte å springe, han våknet ca 05.45 hver dag. Så til slutt tilpasset jeg meg deres døgnrytme. Det var mildt sagt ganske jævlig. Jeg kjøpte til og med hørselsvern. Det fungerte til en viss grad, men jeg ble veldig svett rundt øra av å gå med disse for lenge. Det beste var faktisk at jeg bare forlot leiligheten i perioder midt på dagen mens de herja på det meste.

Jeg bestemte meg for å flytte - men akkurat i det jeg gjorde det. Så bestemte de over meg også for å flytte.... hadde dem ikke gjort det, så hadde jeg flyttet. De nye som flyttet inn for to uker siden er en drøm til sammenlikning. Jeg gikk rundt å smilte i flere dager etterpå og kunne sove lengre enn jeg pleide. Det hjalp noe voldsomt på psyken. 

Hvis det er ekstremt ille for deg - så kan den kjipeste løsningen være den beste. Flytte til en mer rolig plass. Det er svært vanskelig for folk å korrigere sine faste vaner. Jeg hadde en eks-kjæreste som smelte igjen døra istedenfor å lukke den pent igjen. Sånne små ting irriterte meg helt fryktelig. Men den vanen var så godt innarbeidet hos henne, at det var håpløst for meg å "fikse det". Folk er forskjellige og de har sine egne vaner. På godt og vondt. 

Lenke til kommentar
  • 3 måneder senere...
Gjest fbff7...fb3

 Tusen takk for svar begge to! Og beklager sent svar fra meg, jeg blir så ødelagt av dette at jeg klarer ingenting, rett og slett.

 

Galaxyx32 skrev (På 29.1.2021 den 23.54):

Jeg ville absolutt sendt mail til styreleder og forklart alt som plager deg, slik du har beskrevet i denne tråden. Ikke vær redd for å virke "klagete", legg alt på bordet, fortell dem hvor dårlig du blir av alle disse lydene og at du ikke får slappet av. Du virker absolutt ikke sytete, alle ville reagert på slike høye lyder hele natten og dagen. I tillegg har du en svært belastende sykdom gjør dette vanskeligere for deg. Mange folk lager så mye lyd selv at de ikke alltid hører naboens lyder, spesielt dem med småbarn.

I mellomtiden ville jeg gått til innkjøp av støykansellerende hodetelefoner. Kan det være en ide å alltid ha på radio/tv/musikk slik at du kan fokusere på de lydene heller? Sett på noe rolig musikk, kanskje du får slappet av mer.

Hvis det ikke blir bedre ville jeg vurdert å lydisolere soverommet eller leiligheten, du kan kanskje få støtte til dette pga sykdommen din så det ville jeg sjekket ut først.

Ønsker deg lykke til, husk legg alt på bordet når du skriver til styreleder, forklar hvor vanskelig dette er for deg. Har du noen foreldre eller venner du kan bo hos når du trenger slappe av?

Tusen takk for støtten.

Jeg blir bare så innmari usikker når nesten alle møter meg med forakt i stedet for forståelse, jeg skrev i en annen del av forumet, og tilbakemeldingene jeg fikk var:

"Du må nok tåle litt lyd når du velger å bosette deg i blokk."

"Du høres veldig klagete/sytete ut."

"Folk må få lov til å leve som de vil, det har ikke du noe med."

"Blir litt fjernt å klage på normal støy og lukt når man bor i blokk. Til syvende og sist er det du som har valgt å bo i blokk og da må man tåle såpass."

Det er sånne kommentarer som får meg til å tvile på å gå videre med dette, for jeg blir helt satt ut av sånne holdninger, og det er så forferdelig mange som har dem.

Det vitner jo om at de virkelig ikke skjønner hva det dreier seg om, det er langt fra normal hverdagslyd dette. Det handler vel mest om å bli trodd, og skal jeg tro de tilbakemeldingene både jeg og andre som har opplevd ekstrem nabostøy har fått, så skal det ekstremt mye til. Klager man på nabostøy, tåler man ingenting, punktum. All støy er normal støy. Osv.

Folk mener også at hvordan alt bråket påvirker meg, at jeg blir syk av det osv, er helt irrelevant, og at det eneste som kan være aktuelt i en klage er bråk om natta, alt annet må jeg tåle.

Så ikke noe personlig, bare kort og konsist, og du kan ikke regne med å bli tatt på alvor, større sannsynlighet for at du blir sett på som en sytepave.

Er det rart jeg blir satt ut? Og ekstremt usikker på hva jeg skal gjøre.

 

Støykansellerende hodetelefoner og bakgrunnslyd hjelper dessverre ingenting. Om noe skvetter jeg bare mer når disse høye smellene og dunkene kommer. Uansett om jeg har musikk eller tv på høyt, så overdøver det på ingen måte. Det er ekstremt høye og brå lyder, nytter rett og slett ikke å stenge det ute med noe som helst.

Dessverre har jeg ikke noe sted jeg kan flykte til, så jeg er fanget her, i en leilighet som har blitt som et torturkammer. Jeg kan jo ikke gå ut på terrassen for å få litt pause fra alle smellene i taket heller, evt sove der om natta, for lufta er tjukk av cannabis, eller hva i all verden annet det kan være som lukter så intenst søtt og tar over lufta i flere timer om gangen. Kommer fra de samme naboene forøvrig. 

Galaxyx32 skrev (På 30.1.2021 den 0.18):

Husk at det blir ikke bedre at du "lider i stillhet" som du skriver. Om du blir nødt til å flytte, skal du for pokker ha prøvd å gjøre noe med problemet først!

For meg virker du altfor konfliktsky og snill mot naboene dine, når de ikke virker like greie tilbake. Så du må ikke være redd for å klage.

Takk igjen. Jeg er helt enig med deg. Det hjelper definitivt ikke å lide i stillhet, det er bare det at når man alltid blir møtt med motstand, kulde og fiendtlighet, i stedet for forståelse, orker man ikke mer til slutt.

Galaxyx32 skrev (På 30.1.2021 den 0.18):

Om du blir nødt til å flytte, skal du for pokker ha prøvd å gjøre noe med problemet først!

Det er akkurat det jeg har tenkt, og vært helt bestemt på. Men med sviktende helse, manglende krefter og en selvtillit på bunn, er det utrolig mye enklere sagt enn gjort. Det forsøket jeg gjorde for litt over et år siden førte jo ingensteder, og så har jeg ikke klart å gjøre mer. Skulle svart tilbake umiddelbart, men det klarte jeg ikke å samle krefter til før nå for et par dager siden. Og det er sikkert nytteløst å prøve å snakke til dem igjen uansett. De tror jo uansett saken er ute av verden for lengst, dvs i deres hode er de stille og forsiktige og jeg på bærtur.

Jeg skrev jo klage til styret (kladd) tidligere, men etter å ha fått så negative tilbakemeldinger i en annen tråd, og den støtten jeg hadde i et par stykker i denne tråden forsvant, så turte jeg ikke. Blir altfor usikker og redd for å ikke bli trodd.

Jeg er definitivt altfor konfliktsky og snill mot naboene, når de oppfører seg som arrogante drittsekker tilbake (beklager ordbruken). Jeg vet bare ikke hvordan det er best å gå fram, etter at det første forsøket ble helt mislykket. Har ingen skrupler mot å skrive klage til styret, hvis det kan hjelpe, men de nekter jo plent på at de bråker, og da blir det kun ord mot ord.

Jeg blir dessverre helt knekt av sånne folk, klarer ikke å stå opp for meg selv og være sikker og bestemt, jeg blir heller sinnsykt nervøs og fortvila, og får problemer med å uttrykke meg klart og tydelig og få sagt det jeg vil si. Føler meg underlegen og mindreverdig, fordi jeg har blitt behandlet som dritt hele livet. Da føler man seg ikke som menneske til slutt, og det å skulle stå opp for seg selv, og si folk noen sannhetens ord, blir en tilnærmet umulig oppgave. Og oppå der igjen er jeg helt utslitt av både sykdom og 3 års støymareritt, så det er egentlig en umenneskelig situasjon å måtte hanskes med helt på egenhånd.

Blir så knekt, at ikke før nå, litt over et år etter at jeg skrev det første "brevet" til dem, har jeg klart å forfatte et svar. Er vel ikke så mye vitsi å legge det i postkassa dems men. De tror jo for det første at saken er ute av verden for lengst, og for det andre at jeg prater tull. Men jeg blir jo en smule provosert av å bli blankt avvist, når det bråket de lager faktisk er ganske hårreisende. Så jeg skulle selvsagt ikke bare gitt meg, men med en selvtillit kjørt ned i grøfta, sykdom og utslitthet, har jeg ikke klart det. Det verste av alt er nok det at jeg står i dette helt alene, har ingen å snakke med og null støtte. Bortsett fra dere her, som jeg setter veldig stor pris på. Men ingen tvil om at jeg er i en såpass fortvila situasjon at jeg virkelig hadde trengt hjelp med dette, siden det er så ødeleggende for helsa mi og jeg ikke har krefter til å stå opp for meg selv og ta den kampen som må tas for å ha noen sjanse til å få en bedring på situasjonen. Det verste er at det fører til helseplager som jeg mest sannsynlig må slite med resten av livet, er sånn med sykdommen jeg har at blir man utsatt for for mye stress og ting man ikke tåler, så blir man satt såpass mye tilbake sykdomsmessig at det skal ganske mye til å komme seg opp dit man var før, som jo også var veldig redusert, men da hadde jeg i hvert fall en sjanse til å ha et liv. Nå gjelder det kun å holde ut, og det går ikke bra rett og slett. Helt krise for meg å aldri få ro og hvile. 

Kris85 skrev (På 30.1.2021 den 0.27):

Uff, jeg føler virkelig med deg. Er selv ufør og avhengig av mye ro. Bor i en kjeller - og over meg har det bodd tre ulike familier de siste to årene. Folk er virkelig forskjellige, på måten de lukker igjen døra på. Hvordan de går på. Og alt annet. 

De som inntil nylig bodde over meg gikk meg på nervene. Jeg forsøkte alt. Sendte melding når det var for ille, ringte på og snakket med dem. Fikk stadig svar om at "ja, vi forsøker å ta hensyn" - men jeg følte på ingen måte det. Selv om familien var hyggelig utenom dette. Forsøkte å si det på den mildeste måten jeg kunne. Men det var veldig ubehagelig. 

Forsøkte å kjøpe hodetelefoner med støydemping. Men det fungerte dårlig. Dunk og slag forplanter seg i veggen og dundrer nedover så jeg skvatt opptil flere ganger. De hadde en liten gutt på 3 år som likte å springe, han våknet ca 05.45 hver dag. Så til slutt tilpasset jeg meg deres døgnrytme. Det var mildt sagt ganske jævlig. Jeg kjøpte til og med hørselsvern. Det fungerte til en viss grad, men jeg ble veldig svett rundt øra av å gå med disse for lenge. Det beste var faktisk at jeg bare forlot leiligheten i perioder midt på dagen mens de herja på det meste.

Jeg bestemte meg for å flytte - men akkurat i det jeg gjorde det. Så bestemte de over meg også for å flytte.... hadde dem ikke gjort det, så hadde jeg flyttet. De nye som flyttet inn for to uker siden er en drøm til sammenlikning. Jeg gikk rundt å smilte i flere dager etterpå og kunne sove lengre enn jeg pleide. Det hjalp noe voldsomt på psyken. 

Hvis det er ekstremt ille for deg - så kan den kjipeste løsningen være den beste. Flytte til en mer rolig plass. Det er svært vanskelig for folk å korrigere sine faste vaner. Jeg hadde en eks-kjæreste som smelte igjen døra istedenfor å lukke den pent igjen. Sånne små ting irriterte meg helt fryktelig. Men den vanen var så godt innarbeidet hos henne, at det var håpløst for meg å "fikse det". Folk er forskjellige og de har sine egne vaner. På godt og vondt. 

Tusen takk.

Støykansellerende hodetelefoner hjelper ikke her heller, og heller ikke hørselsvern. Jeg har prøvd alt jeg kan tenke meg, og kjøpt de sterkeste hørselsverna jeg får tak i, men det hjelper ekstremt lite. Jeg hører fortsatt så høye smell og dunk at jeg skvetter og blir skikkelig forstyrra. Til og med når de støvsuger, eller går rundt og gjør ett eller annet, sånn at det går i ett med lyd, så hører jeg alt gjennom hørselsverna. Harde og høye lyder. Så det er umulig å slippe unna rett og slett.

Såkalte vanlige hverdagslyder forsvinner jo med ørepropper og hørselsvern, men dette er noe helt annet. Skulle tro de hadde lagt forsterkere under gulvet i stedet for isolasjon, det er så høye og skarpe lyder.

Det er ekstremt ille for meg ja, de er stort sett oppe hele natta og bråker også, så jeg har ikke fått en natt med uavbrutt søvn på snart 3 år. Det er aldri stille og jeg får aldri koblet ut/slappet av. Så det er nok ingen vei utenom å flytte. Problemet er bare at det er så vanskelig å finne noe. Jeg har tråla boligmarkedet i mange måneder, men her sitter jeg fortsatt uten å ha kommet noe nærmere et nytt sted å bo.

Nå er det ikke så enkelt for meg, er så utslitt at bare det å flytte i seg selv er veldig overveldende og krever krefter jeg ikke vet hvor jeg skal finne, men det blir jo enda vanskeligere hvis jeg må flytte langt unna. Dessuten har jeg bodd i samme by hele livet, og kjenner ingen noe annet sted, her har jeg hvert fall mamma, som kan hjelpe litt med det praktiske.

Etter den erfaringa her vet jeg ikke om jeg tør å ta sjansen på noe annet enn topp og ende - leilighet. Og det er det ikke så mye av, i tillegg til at de er veldig attraktive, noe som presser prisen enda mer opp. Så det er lite jeg har råd til, og det virker egentlig ganske håpløst. Helst skulle det jo vært fra 2017 og oppover, for best mulig støyisolasjon, men da blir utvalget nærmest ikke-eksisterende, og pengene styrer jo uansett det meste.

Men med rolig plass, tenkte du kanskje verken på by eller leilighet? Jeg bor egentlig på en rolig plass (til å være i en by), men det er jo naboene som bestemmer til syvende og sist når man bor i leilighet. Det er jo drømmen å bo i et hus uten nærme naboer såklart, spørs bare hvor realistisk det er, både det å flytte langt, og bo aleine i et hus på en plass jeg ikke kjenner, når jeg er så syk og utslitt som jeg er nå. Har liksom ikke noe krefter igjen, så både det å skulle kjempe for mine evt rettigheter her jeg bor, og det å skulle flytte, er mildt sagt vanskelig. Men hadde jeg bare hatt et sted å flytte til, skulle jeg da klart det. Er bare så innmari vanskelig å finne noe, når jeg ikke bare kan bo hvor som helst, og ikke har all verdens med penger.

Anonymous poster hash: fbff7...fb3

Lenke til kommentar
Gjest fbff7...fb3

Det er litt vanskelig, for det kan gå tid mellom de verste lydene, som jeg tenker er de jeg kan klage på. Forsåvidt interessant å ta opp alle lydene som er om natta, for da skal det jo være stille. Men jeg har prøvd å ta opp lyder med mobil før, og det har blitt veldig dårlig, så tenker jeg måtte fått tak i noe som fanger opp lyden bedre i hvert fall. Men det måtte i så fall stått og tatt opp hele tiden, for jeg vet aldri når lydene kommer, og det kan gå lang tid mellom de verste lydene. 

Usikker på hvordan det kommer til å funke, og koster vel fort noen tusen. Men hvis noe ordentlig opptaksutstyr hadde fått tatt opp lydene akkurat som de er, skulle jeg jo absolutt fått gjort det. Skulle forøvrig også fått målt lydnivå, og det er kanskje noen desibelmålere som tar opp lydene også? Mener jeg leste noe om det, men husker ikke helt. Koster jo fort noen tusen det også, hvis ikke billig-målerne er like gode da. Er bare så utslitt hele tiden at jeg ikke har klart å lese meg opp og finne ut hva jeg bør kjøpe. I tillegg til at jeg prøver å spare alt jeg kan til ny bolig, så det er veldig kjipt å bruke masse penger på utstyr jeg ikke vet om kommer til å fungere. Men jeg vil jo som sagt gjøre alt jeg kan her først, har bare så lite greie på hva som er best og hva jeg bør kjøpe osv. Har lastet ned apper som måler lyd på mobilen, men regner kanskje ikke med at de er like pålitelige. 

Anonymous poster hash: fbff7...fb3

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Kjære OP. Jeg har lest din historie og føler med deg i denne vanskelige perioden i livet ditt. Har selv mye erfaring med slike utfordringer og kanskje i enda større grad enn det du beskriver, men så er jeg ikke kronisk syk heller slik som du...ihvertfall ikke blitt det enda. Jeg har bodd i samme borettslaget i snart 35 år nå og kan på tro og ære si at man er prisgitt sine naboer. En del mennesker kan være veldig ondskapsfulle og ubehagelige å ha med å gjøre og dette kommer oftere enn vi aner til overflaten gjennom naboskap i borettslag og lignende sameier. Jeg forstår akkurat hvor desperat du kan bli, men problemløsninger hva dette nå måtte innebære er veldig individuelt og kanskje stiller du svakere enn andre akkurat her. Jeg mener det er helt tydelig at du trenger hjelp i denne saken. Slike ting tærer på kropp og sjel og er noe man ikke vil unne sin verste fiende. Til å begynne med tenker jeg det kan være en god ide at du lager deg en profil her på diskusjon.no. Kanskje er dette materialet noe du kan legge ved i en fremtidig tvistesak. En annen ting du nevner er at det ikke er du som står som eier av leiligheten og dette faktum kan gjøre det vanskeligere for deg å vinne frem uten støtte/involvering fra din mor/eier. Du trenger støttespillere her, jo flere jo bedre. Å snakke med andre om problemet hjelper også så du får lettet litt på trykket. Det er så mye jeg kunne si deg men det jeg til å begynne med lurer mest på er om det du opplever, er rettet mot din person av diverse årsaker med vilje eller overlegg for å si det slik. Er det slik å forstå, så blir ting dessverre 10 ganger verre og du har effektivt blitt en skyteskive for hevngjerrige naboer (det høres vitterlig slik ut for meg) En slik uholdbar situasjon blir veldig fort tøff å takle psykisk så vel som fysisk og langtidsvirkningene av dette er i høyeste grad helseskadelige. Spesielt med tanke på for lite søvn og for mye stress. Det finnes måter å løse dette på men det trenger ikke nødvendigvis å være en veldig enkel prosess. Det er veldig viktig at du klarer å koble av en gang i blant og det inkluderer ofte en god natts søvn og det er tydeligvis ikke noe du får i ditt eget hjem.      

Lenke til kommentar
  • 5 måneder senere...

Hvordan har det gått med denne saken? 

Har selv vært på begge sider av bordet, men flest ganger hvor jeg har blitt utsatt for bråk, både uforklarlige lyder, men også tilsiktede, mer hevngjerrige tilfeller. Jeg opplevde det som helt grusomt å måtte finne meg i alle disse lydene: dunking, skyving, høy musikk osv. Festing var selvfølgelig ille, men det verste var å ikke vite hva alle de rare lydene var, for da blir det så uforutsigbart. 

Det var likevel neste enda verre å bli anklaget for å lage lyder jeg mener jeg ikke lagde. Naboen under ba meg om å ikke vaske om natta, men jeg hadde verken vaske- eller oppvaskmaskin, men ble ikke trodd. Ble også beskyldt for å skyve tunge møbler rundt omkring på natterstid, noe som ikke stemte. Ble redd for å være i leiligheten og i alle fall for å gå på gulvet, så endte til slutt med å flytte. 

Nå har jeg bodd samme sted i tre år, og ikke hatt problemer før. Plutselig er det fest nesten hver dag, og dunking som et dør slenges hardt igjen hvert tiende minutt. Tipper det er en vaskemaskin som ikke er helt vateret, men vasker de hele dagen liksom? Kvier meg for å ta tak i problemet, da jeg har veldig dårlig erfaring med å bli hørt. 

Håper ting ordnet seg for deg!

Lenke til kommentar
  • 1 år senere...

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...