Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Hei folkens!

Jeg har tre Win 7 maskiner som etter tur de siste månedene, har nekta å starte. Men dette er vel helt i tråd med Microsoft sin plan?

Kjøp win 10 og få masse probelemer fordi det passer dårlig på en win 7 maskin maskin. Så helst kjøp ny maskin, kast den gamle, drit i miljø, det er akkurat som en gammel bil som må byttes, sier damen i  "instruksjons videoen" fra Microsoft... (min bil er 24 år gammel og går veldig bra)

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Takk for svar!

Ok, jeg tenkte det ikke var håp for disse maskinene, og ville bare kaste ut litt meninger om dagens digital politikk, og lurer på hva folk tenker....

Men det kunne vært fint å fått hjelp til å fikse.

Den ene maskinen, (en pc bygget av forskjellige komponenter. LG kabinett med ASUS P5Q SE2 hovedkort) har jeg faktisk fått i gang igjen nå, etter at jeg bytta ut den clona SSD disken tilbake til orginal disken. (nå vil den ikke lese SSD disken, selv om den er registrert i bios)

HDD i den gamle Acer M3802 fra 2009, ga jeg opp og sletta allt for å bruke den som sekulær lagringenhet.

Men jeg fikk en litt nyere HDD med win7 fra en litt nyere og mindre maskin, Compaq Cq 2000, som jeg satte i Acer'n, og det har fungert helt fint, en stund.

Jeg har ikke prøvd å oppgradere til win10 (burde jeg det, på den maskinen jeg har fått i gang igjen?) uansett får jeg som sgt ikke i gang maskinen.

Spesifikasjoner er: Acer Aspire M3802  den har Intel duo E6500 kjerne 2.93 GHz.

Vifta starter og den lyser opp når jeg starter den, men skjermen får ikke inn noe signal.

jeg skal prøve å sette inn den HDD fra Lg maskinen som nå virker og se hva som skjer.

Endret av Jonanta
Lenke til kommentar

Windows 10 er mye mer optimalisert i dag enn det Win 7 er, dessuten gikk W7 ut i januar og får ikke oppdateringer eller virusbeskyttelse lenger, kan si jeg har opplevd som it-konsulent noen løspengevirus i det siste hos bedrifter via jobb.
Hadde mine meninger om W10 selv en gang men nå hadde jeg ikke gått tilbake, rett og slett vanesak.

Har satt i ssd i en pc fra 2000 med en veldig lite-versjon av W10 som brukte 2gb ram, den fungerer til litt nettlesing og ikke mer.
Det jeg pleier å gjøre er å vurdere pcen for en ssd oppgradering f.eks, eller om det er bedre med en ny en.
Dilemma sak, windows lisens 1000kr, ssd 1000kr på en gammel traver. Ja, har noen veteranbiler selv.

Se om det står på AHCI i bios, om den har det. Eller prøv IDE.
Sitter den på sata1?
7z2kgMt.jpg
Jeg må le litt da, hadde P5Q selv på 2000 tallet ?

Endret av Fartlitter
Lenke til kommentar

Det hjalp ikke med hdd fra LG maskinen, skjermen er fortsatt svart, så det må ha skjedd noe mer med Acer'n. Har prøvd annen skjerm og kort.

Jeg satte hdd fra Acer i Lg'n, og det kommer opp en blå skjerm, så kommer det noen instrukser om system restore (se bilde). Det har jeg kjørt et par ganger, med forskjellig dato setting, men det kommer tilslutt opp melding om error (bilde) Så har jeg prøvd startup repair tool (bilde) men det hjelper ikke. Jeg har en system recovery cd, men den får jeg jo ikke kjørt, så lenge jeg ikke får i gang maskinen.

Bruker sata1 til priotity disk, ja.

Hvor i bios finner jeg AHCI / IDE innstillinger?

DSC05461.JPG

DSC05463.JPG

DSC05466.JPG

Lenke til kommentar
On 2/24/2020 at 8:46 PM, Jonanta said:

...

Jeg satte hdd fra Acer i Lg'n, og det kommer opp en blå skjerm, så kommer det noen instrukser om system restore (se bilde). Det har jeg kjørt et par ganger, med forskjellig dato setting, men det kommer tilslutt opp melding om error (bilde) Så har jeg prøvd startup repair tool (bilde) men det hjelper ikke. ...

 

DSC05466.JPG

 

Så, hvis jeg forstår deg riktig, så har du en disk, som er tatt ut fra en annen PC,  med *den* PC'ns innstallasjon av Windows og satt denne inn i en annen PC, og prøver å starte opp den gamle Windows installasjonen?

Vel, du *ber* om trøbbel..... hvor lik er hardware på de 2 PC'ne?

Det Startup Repair Tool som det er bilde av, er det et verktøy fra en 3. PC? (ref. HP logo).

 

 

Lenke til kommentar

Ja, det er hdd fra maskin 3, en HP Compaq Cq 2000. Jeg ville se om den fungerte i LD,n. fordi jeg ikke får noe bilde på Acer'n nå.

Jeg husker ikke om jeg har prøvet den i Lg'n før. men jeg kunne sette den rett i Acer'n da denne krasja. Og det virka helt fint, en stund.

Men LG'n virker nå, med "orginal" hdd.

Ved nærmere ettertanke krasja Acer'n noen månder etter at  jeg hadde clona hdd'n over på en ny Kingston SSD jeg kjøpte for et drøyt år siden.

Så sletta jeg SSD,n og klona hdd fra LG'n over på ssd'n som jeg har brukt et par månder i LG'n. Så kræsja også denne.

Så nå mistenker jeg at det er noe galt med Kinston SSD'n jeg kjøpte, for å få en stabil hardisk til OS og viktige programmer, og Microsoft er kanskje uskyldige for en gangs skyld...

Eller om det er noe galt med cloneprogrammet som jeg har brukt Macrium Reflect.

Lenke til kommentar

Jeg har ikke noen oppstart cd, og det er ikke noe støtte for win 7 lenger. Så det blir vanskelig. Måtte vel ha kjøpt win 10, men det kan vel neppe lønne seg på en gammel maskin?

Uansett så kommer det ikke opp noen skjerm på Acer'n så...

Denne, Lg maskinen fungerer fint igjen nå, etter at jeg tok ut den clonede ssd'n, og satte tilbake igjen den orginale hdd'n

Lenke til kommentar
Jonanta skrev (16 timer siden):

Jeg har ikke noen oppstart cd, og det er ikke noe støtte for win 7 lenger. Så det blir vanskelig. Måtte vel ha kjøpt win 10, men det kan vel neppe lønne seg på en gammel maskin?

Uansett så kommer det ikke opp noen skjerm på Acer'n så...

Denne, Lg maskinen fungerer fint igjen nå, etter at jeg tok ut den clonede ssd'n, og satte tilbake igjen den orginale hdd'n

Kjør en oppgradering med dette verktøyet på de maskinene du vil ha WIN10 på så konvertere den lisensen gratis:

https://www.microsoft.com/nb-no/software-download/windows10ISO?ranMID=24542&ranEAID=IokOf8qagZo&ranSiteID=IokOf8qagZo-u01Yp2co0_qqYiItBlmSpw&epi=IokOf8qagZo-u01Yp2co0_qqYiItBlmSpw&irgwc=1&OCID=AID2000142_aff_7593_1243925&tduid=(ir__zfi9jw29pokftkrh0mmfy6qmlm2xlcc9qw6ednap00)(7593)(1243925)(IokOf8qagZo-u01Yp2co0_qqYiItBlmSpw)()&irclickid=_zfi9jw29pokftkrh0mmfy6qmlm2xlcc9qw6ednap00?ranMID=24542&ranEAID=IokOf8qagZo&ranSiteID=IokOf8qagZo-u01Yp2co0_qqYiItBlmSpw&epi=IokOf8qagZo-u01Yp2co0_qqYiItBlmSpw&irgwc=1&OCID=AID2000142_aff_7593_1243925&tduid=(ir__zfi9jw29pokftkrh0mmfy6qmlm2xlcc9qw6ednap00)(7593)(1243925)(IokOf8qagZo-u01Yp2co0_qqYiItBlmSpw)()&irclickid=_zfi9jw29pokftkrh0mmfy6qmlm2xlcc9qw6ednap00

 

Ingen triks, ingen scam og 1000000% legit

Lenke til kommentar
On 3/1/2020 at 10:48 PM, Jonanta said:

Jeg har ikke noen oppstart cd, og det er ikke noe støtte for win 7 lenger. Så det blir vanskelig. ...-

Du kan, hvis du har en gyldig nøkkel, laste ned Windows 7 fra Microsoft.

Hvis nøkkelen ikke er tilgjengelig, kan  "Windows-ISO-Downloader.exe" fra heidoc.net være et fint alternativ, her kan du selv velge hvilken Windows 7, 8 eller 10 versjon du ønsker å laste ned fra Microsoft.

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...