Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Driftssikker og pålitelig SUV/4x4?


thyes

Anbefalte innlegg

Hei! Jeg går rundt med bilkjøpingsplaner for tiden, og er veldig interessert i en SUV/4x4.

Jeg bor i nordnorge, så fremkommelighet er viktig for meg, spesielt mtp. vinterføre. En annen grunn til at jeg vil ha SUV er pga lagringsplass. Jeg og dama kjører mye rundt til diverse plasser for å gå på ski, fjellturer og lignende, og vi har to store hunder med oss. 

Jeg er veldig svak for XC60 og Pajero, men har også vurdert Hilux, Ranger og Amarok. Jeg vil ha en litt nyere bil, gjerne ikke eldre enn 2015 eller 2016, og da blir jo XC60 fort veldig dyr. Pajero derimot er litt rimeligere har jeg sett, og jeg liker også utseendet på bilen. Bagasjerommet på Pajero ser også veldig stort ut, noe som nevnt er et pluss. Jeg er litt skeptisk til om vi vil få plass til begge hundene bak setene i en pickup..

Ellers er jeg som tittelen sier på utkikk etter en driftssikker og pålitelig bil, den må starte når den skal, og ikke behøve å være på verksted i tide og utide. Jeg har hørt at det har vært en del problemer med Pajero, er det noen her som vet hvordan de nyere modellene er? Er de dyre i drift mtp drivstoff og deler? 

Ser for meg prisklassen 300.000 - 400.000

Om noen har andre tips tar jeg gjerne imot!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

På Pajero er det noen nokså få ting du må følge godt med på, ellers er det temmelig idiotsikre biler om du bare gidder å stelle den litt.
Hovedsaklig er det rust, spesielt i området tank og fyllerør. Mye av dette er relatert til at Pajero-eiere generelt virker til å være engstelig for å stelle bilen, og bruke peng på f.eks antirust. EGR/DPF er en gjenganger, så det kan anbefales å gjøre noe permanent med det. Tuner du den samtidig så får du gjerne rundt 250 sterke hester. Som på alle diesler, pga elendig dieselkvalitet i Norge (miljødiesel my ass) så bør du tilsette noe som smører og øker cetan, helst noe som er basert på nafta. Dette er det god økonomi i på alle måter, samt et godt miljøtiltak siden sotutslipp reduseres betydelig. Personlig bruker jeg "QMI dieselforbedrer" som er den billigste i bruk jeg har funnet til nå, men der finnes og en hel del andre merker som også lager lignende produkt.
Ellers er det lite feil på Pajero i aldersklassen nyere enn 2012-ish.
Servicekostnad på merkeverksted er "hysterisk" dyrt. Da kan det være mye å hente på å bruke et uavhengig verksted som har godt renommé, og kjøp gjerne delene selv på steder som har mer normale priser og fremdeles god kvalitet (eurodel.no er et godt eksempel på norsk nettbutikk) og få verkstedet til å bruke de delene.

Lenke til kommentar

X-Trail er ikke helt min kopp te hva angår det visuelle, er jeg redd. Men det er sikkert en knakende god bil, så kanskje jeg skal se litt på dem også. Takk!

Habla: Takk for godt og utfyllende svar. QMI etc har jeg aldri hørt om, kan ikke skryte på meg å ha vært biliniteressert :p  Men det er notert, kjempe! 

Lenke til kommentar

Land Cruiser har vært en av drømmebilene mine, men har lenge avfeid dem fordi de har vært så dyre. 

Nå ser jeg jo på finn at de slettes ikke er så ille priset, ihvertfall ikke om man sammenligner med f.eks XC60. Ligger jo 2016-2017 modeller ute til godt under 450, faktisk! Disse bilene holder seg vel sånn passe greit i verdi også? Hvordan er kjørekomforten, sikkerheten etc? Jeg vet at Toyota lager gode biler som varer, iallefall! 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...