Gå til innhold

Underrapporterer norske medier COVID nyheter for å unngå panikk?


Camlon

Anbefalte innlegg

G skrev (22 minutter siden):

Men, du kan være enig i at med stor pågang så må det være nok folk tilstede legevakten?

Nei. Er du syk så holder du deg hjemme. Blir du så syk at du må ha akutt hjelp ringer du 113.

Camlon skrev (1 minutt siden):

Hvor forventer du at nordmenn skal dra om de får COVID og ingen ambulanse er tilgjengelig.

Legen har ikke utstyr til å ta imot slike pasienter og legevakten har begrenset kapisitet.

 

Du trenger ikke å dra noen steder. Hold deg hjemme. 

Hvis du er frisk nok til å komme deg til legevakten, vente i flere timer på et venterom så er du frisk nok til å holde deg hjemme.

 

 

G skrev (11 minutter siden):

Mange dør fortsatt av dette svineinfluensaviruset mange år etterpå (skjedde i 2009), spesiellt i land som India som har mye fattige mennesker.

Så skal vi være like late og blåse av varslene slik mange også gjorde under svineinfluensaspredningen. Gikk det så godt som det gjorde med flokkbeskyttelse i Norge fordi folk valgte å vaksinere seg?

Flere kollegaer fikk svineinfluensa i 2009. Ingen døde.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
18 minutes ago, Christian86 said:

Å løsningen skal være å skape fryktstemning just in case? Jeg tror også vi får den hit, men ville heller tatt forhåndsregler rundt hygiene, bli hjemme fremfor gå ut hvis jeg er i tvil om jeg er syk etc, og følge med. Ikke som enkelte gjør med feks omgangssyke eller influensa og likevel drar på jobb osv...dagens åpne landskap er en håpløs løsning mtp smitte. 

Jeg forsøker å forholde meg informert om det litt. I motsetning til folk som utsetter å la seg informere ordentlig. Jeg ser på det som en investering. Målet er ikke å skremme folk, men å vekke myndighetene ut i fra "strutsehodet i sanden". Det har aldri fungert før, når ting bærer feil vei.

Jeg tenker at man bør gjøre en del straksgrep som jeg tror pengegjerrige norske myndigheter alltid vil kvie seg for. Men, det vil kanskje avverge større økonomiske tap ved å investere nå, framfor å bare sitte som observatør. Jeg vet naturligvis ikke nøyaktig hvilke grep som kan være mest kostnadseffektive, men tanker går i å utruste Sivilforsvaret, kjøpe inn flere feltsykehus, planlegge å ta i bruk idrettshaller og lagerhaller (typisk sivilforsvarsmaterie) som provisoriske sykehus. Sette det norske Forsvaret opp i farenivå. Få inn en del militært personell som kan sitte i hvilende men klart til å reagere type beredskap, fordi det er ikke nok portører, gravmenn, vaktholdsfolk å ta av innad legestanden og Sivilforsvaret, til å gjøre alt mulig ekstraoppgaver. Få kjøpt inn store medisinaldepoter. De ressursene man så har investert i som skulle vise seg om et par år å være overflødige kan benyttes i kriserammede u-hjelpsområder. Vi er tross alt en ca. 7 milliarder mennesker på jordkloden, og Norge har en del penger på bok i oljefondet. Se på det som en investering rett og slett. Norge som nasjon har råd til å beskytte seg. My 2 cents.

Endret av G
Lenke til kommentar
4 minutes ago, DiskusDød said:

Du trenger ikke å dra noen steder. Hold deg hjemme. 

Hvis du er frisk nok til å komme deg til legevakten, vente i flere timer på et venterom så er du frisk nok til å holde deg hjemme.

Hvordan skal du hindre folk i å møte opp på legevakten?

Jeg tror ikke det føles naturlig for nordmenn å bli hjemme om de sliter med å puste på grunn av lungebetennelse,

  • Liker 1
Lenke til kommentar
12 minutes ago, DiskusDød said:

Nei. Er du syk så holder du deg hjemme. Blir du så syk at du må ha akutt hjelp ringer du 113.

Du trenger ikke å dra noen steder. Hold deg hjemme. 

Hvis du er frisk nok til å komme deg til legevakten, vente i flere timer på et venterom så er du frisk nok til å holde deg hjemme.

 

 

Flere kollegaer fikk svineinfluensa i 2009. Ingen døde.

Det er en sannhet med modifikasjoner. Det finnes en mellomting, hvor det blir nok mennesker som behøver å få en undersøkelse, fordi en andel blant de syke vil få tyngre symptomer. Og det vil alltid være et gyldent punkt i en sykdomsutvikling hvor det er fornuftig å starte tiltak. Folk selv er ikke i stand til å alltid vurdere når dette punktet inntreffer selv. Derfor har man legevakt i tillegg til å kunne ringe 113. Du kan bli straffet for å ringe 113 i utide.

Hva er poenget om kollegaene dine som fikk svineinfluensa egentlig? Jeg tok vaksinen mot svineinfluensa, jeg døde ikke heller. Man, kan heller spørre seg om mitt bidrag blant de som valgte å vaksinere seg har reddet noen norske liv. Det er mer fornuftig enn å sitte å harselere med det. Det er vitenskapelig grunnlag for å anta at vaksinering gir flokkbeskyttelse til de uvaksinerte.. Det er ikke vitenskapelig å begynne å synse om de du så rundt deg som ikke døde av det.

MEN, denne gang finnes det ikke noen vaksine. Så det er en ekstra prekær situasjon vi står ovenfor. Hvor lenge tør du å fortsette å fnyse av tingenes tilstand?

Endret av G
Lenke til kommentar
11 minutes ago, DiskusDød said:

@GSamtidig avslutter vi oljeindustrien, vi parkerer alt av fossile kjøretøy og kjøper inn hest og kjerre til alle mann og kvinner. Vi blir hysteriske og blir veganere.

Nei til alle dine siste nevnte påfunn i den rekken der. Jeg er også skeptisk til å avslutte oljeindustrien. Jeg stemmer ikke på Miljøpartiet de grønne. Man kan ha et litt mer moderat forhold til å forsøke å beskytte moder jord. Pisk skaper ikke gode resultater. Man kan få med folk på mye nyttig dersom man bare tar ting litt mer piano og kommer med gjennomførbare løsninger. Tiden vil også bidra, f.eks. etterhvert så vil bilparken bil mer og mer EL-bilutrustet fordi myndighetene har forbudt bilimportører å ta inn fossilbiler. Det er kun Forsvaret som får lov til unntaksbestemmelser på innkjøp av fossile kjøretøy i disse tider. Nå er det ikke sikkert at EL-bilismen bidrar positivt for miljøet de første årene, og jeg er absolutt i mot å øke prisene på bensin og diesel. La nå folk få bruke opp kjøretøyet sitt skikkelig, og det gir også en mildere overgang for oljeindustrien. Det er bedre for miljøet enn at alle skal presses til å bytte ut kjøretøyet. Gi en giga-skrappant på fossile kjøretøy, og man blir kvitt biler som har sliten toppakning fra veinettet vårt.

Endret av G
Lenke til kommentar

?

 

COVID-19 is already reported to have killed more than twice that number. With its potent mix of characteristics, this virus is unlike most that capture popular attention: It is deadly, but not too deadly. It makes people sick, but not in predictable, uniquely identifiable ways. Last week, 14 Americans tested positive on a cruise ship in Japan despite feeling finethe new virus may be most dangerous because, it seems, it may sometimes cause no symptoms at all.

<snip>

The Harvard epidemiology professor Marc Lipsitch is exacting in his diction, even for an epidemiologist. Twice in our conversation he started to say something, then paused and said, “Actually, let me start again.” So it’s striking when one of the points he wanted to get exactly right was this: “I think the likely outcome is that it will ultimately not be containable.”

Kilde: spoileren i dette innlegget

Fra samme innlegg. Det er dette myndighetene lar være å fortelle oss Camlon!

Despite the apparent ineffectiveness of such measures—relative to their inordinate social and economic cost, at least—the crackdown continues to escalate. Under political pressure to “stop” the virus, last Thursday the Chinese government announced that officials in the Hubei province would be going door to door, testing people for fevers and looking for signs of illness, then sending all potential cases to quarantine camps. But even with the ideal containment, the virus’s spread may have been inevitable. Testing people who are already extremely sick is an imperfect strategy if people can spread the virus without even feeling bad enough to stay home from work.

Even if Lipsitch’s estimates were off by orders of magnitude, they wouldn’t likely change the overall prognosis. “Two hundred cases of a flu-like illness during flu season—when you’re not testing for it—is very hard to detect,” Lipsitch said. “But it would be really good to know sooner rather than later whether that’s correct, or whether we’ve miscalculated something. The only way to do that is by testing.”

Endret av G
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+5132
5 minutes ago, the 3 X said:

Så du er ikke syk når du går til legen for å få sykemelding, det sier ikke rent lite.

Er vanlig prosedyre ved si influensa eller magesyke at en drar etter en har blitt frisk igjen for å få legeerklæring. Det er bare sunn fornuft, og det som er anbefalt for å hindre mer smitte.

Lenke til kommentar
6 hours ago, del_diablo said:

Eneste jeg ikke forstår:

Hva er det folk vil bruke munnbind for, vis det er snakk om dråpesmitte?

Munnbind hjelper på flere måter
1. Det hindrer dråper å havne på munnen din
2. Det gir deg en påminnelse om å ikke ta på munnen din
3. Hvis du er syk, så er det mindre sjanse for at du sprer det til andre.

Det er også mulig å bli smittet av små partikler i luften og igjenom øynene. De som jobber med syke trenger derfor en N95 maske og øyebeskyttelse.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hva med norske skoleelever over 16 / 18 og de nye fraværsreglene..?

Gjaldt dette universiteter og høyskoler, eller bare videregående..?

Dette kan gjøre videregående, høyskoler og universiteter til vifter som sprer dritten, når elever må velge mellom å gå på skolen litt pjusk, eller betale flere hundre kroner for å være hjemme -- før de i det hele tatt vet hva som feiler dem.

Endret av Red Frostraven
Lenke til kommentar

Det er eigentleg eit større problem at norske medier overrapporterer om COVID.

Mange blir bekymra og overreagerer, som f.eks. ved å ringe 113 fordi dei er snufsete og har fått med seg at det er eit "dødsvirus" ute å går. Også legevaktene har så stor pågang på folk som er bekymra for korona at det blir lang ventetid i telefonkø for dei som er meir alvorleg sjuke eller skadde (men ikkje så alvorleg at det krevs ambulansetransport).

I tillegg startar folk å gjere rasjonelle ting som å bruke munnbind heile dagen utan å få med seg at slik bruk aukar smittefaren, folk hamstrar for mykje og feil type matvarer, osv.

 

Hadde mediane rapportert litt meir nøkternt om at no er det ny influensabølge som smittar mange, så hadde folk flest starta med dei enkle og effektive grepa som å være nøye på handhygienen og liknande, men utan at vi hadde fått den same frykta blant befolkninga.

Det skumlaste med COVID er at den har høg smittsomheit, den er ikkje veldig mykje farlegare enn andre influensasjukdommar. All sjukdom er potensielt dødeleg for eldre og dei som er svekka frå før av anna sjukdom.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
13 minutes ago, The Avatar said:

(....)Det skumlaste med COVID er at den har høg smittsomheit, den er ikkje veldig mykje farlegare enn andre influensasjukdommar. All sjukdom er potensielt dødeleg for eldre og dei som er svekka frå før av anna sjukdom.

Men nå er det ganske mye dødeligere enn «vanlig influenza» (ca. 0.1%), faktisk minst 10 ganger dødligere for vanlig friske folk og 120 ganger dødligere for «gamle, syke og svake». Fremdeles ikke noe som utrydder menneskeheten, men ganske alvorlige greier. Blir millioner smittet så går det omtrent som med spanskesyken.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
DiskusDød skrev (På 25.2.2020 den 12.20):

Nei. Er du syk så holder du deg hjemme. Blir du så syk at du må ha akutt hjelp ringer du 113.

Du trenger ikke å dra noen steder. Hold deg hjemme. 

Hvis du er frisk nok til å komme deg til legevakten, vente i flere timer på et venterom så er du frisk nok til å holde deg hjemme.

 

 

Flere kollegaer fikk svineinfluensa i 2009. Ingen døde.

 

Det er ikke alle som bare kan "holde seg hjemme" om de blir syk av dette. 15% trenger intensivhjelp, eller skal de bare "holde seg hjemme" og dø? Dette burde helsemyndighetene ha forberedt seg på, de har hatt 2 måneder på seg.

Sammenligning med svineinfluensa ja, typisk. Nesten like latterlig som å sammenligne med vanlig influensa.

Her kan du se "pandemic severity index" som kategoriserer pandemier. Svineinfluensaen var altså kategori 1, og med 3.4% dødelighet havner SARS-CoV-2 i kategori 5 sammen med spanskesyken.

Category Case fatality
ratio
Example(s)
1 Less than 0.1% Seasonal flu and Swine Flu[5][9]
2 0.1–0.5% Asian flu and Hong Kong flu
3 0.5–1%  
4 1.0–2.0%  
5 2.0% or higher Spanish flu
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...