Gå til innhold

Modulære skjermer i stedet for projektor.


Simen1

Anbefalte innlegg

Vi oppdaget plutselig et behov for ny projektor på jobben. Men siden det er snakk om et lyst lokale  på rundt 100m2 som er egnet for opp til ca 50 personer så tenker jeg at vi trenger mer kontrast og lys enn det projektorer i fornuftig prisklasse kan gi, samtidig som vi også trenger litt størrelse, helst godt over 2,5m bildebredde. Så kom jeg på at Samsung har noe som heter "the wall", altså kantløse skjermer som kan settes sammen til en større skjerm. Men modulene er alt for dyre (200 000 kr), så da kom jeg på muligheten for å sette sammen 4 stk mer ordinære TVer som har tynne rammer. Har dere noen forslag til TVer som kan egne seg? Budsjettmessig ser jeg for meg rundt 4*5 000 kr for TVene + egen dedikert PC. Hvis det blir for dyrt eller for tykke rammer så døper jeg om tråden til leting etter projektor og lerret.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har ikke sett noen TVer som har små nok kanter til at det ikke vil bli irriterende. Styringsmessig så blir det vel litt styr også. Er jo ikke noe problem å montere 2 av de opp ned da topp rammene som regel er tynnere, men de på toppen vil få GUI opp ned de gangene man må styre på dem. (PCene snur jo bildet ellers så det er jo ikke noe problem)

2m bredde holder ikke? https://www.elkjop.no/product/tv-og-bilde/tv/24387/lg-86-4k-uhd-smart-tv-86um7600

 

Lenke til kommentar

Vi har en 70-tommer fra før som er "alt for liten" og 86" er kanskje ikke stort nok hopp oppover til å forsvare 20 000 kr, men jo det kan være en tredje mulighet. Vi har også en gammel XGA projektor og 2m lerret, men det er litt smått i størrelse det også.

Kollegaene mine tenker projektor er den beste løsningen, men jeg tror ikke de har tatt nok hensyn til hvor mye kontrast har å si for lesbarhet og bildeoplevelse i et så lyst lokale (hvite vegger, stor glassvegg mot sør, med screen som ikke er lystett, men bare begrenser den verste blendingen fra sola). Takhøyden er ca 4m.

Derfor prøver jeg å finne skjermbaserte alternativer med god størrelse for å få både i pose og sekk. 86" er litt smått og 4x65" er mer passe, men så har man ulempen med rammer da. Kabler og skjermutganger nok ordner seg, men jo én skjerm er nok enklere å forholde seg til. Huff, mye vingling her. Ikke lett å bestemme seg.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+5132

Jeg har vært på en del konferanser med årene, og vil bare påpeke en stor svakhet med skjermer for presentasjoner: laserpekere fungerer vanligvis dårlig!

Nå ser det ut som om de blir forbudt i nærmeste fremtid uansett, men noe å ha i bakhodet.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...