Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Gal arbeidsgiver


Emile the rat

Anbefalte innlegg

Inspirert av en annen tråd her på forumet, så fikk jeg lyst å høre om andre deler samme syn av denne arbeidsgiveren som meg. Jeg mener hun ikke er helt riktig god.

I korte trekk, jeg hadde fått føling på jobb, så hadde tatt meg en matbit. Var borte i ca. 2 minutter. Hadde sagt fra til kollega, så det var ikke slik at jeg stakk av fra arbeidet. Senere på dagen ble jeg kalt inn på teppe av arbeidsgiver. Der satt hun klar med et avviksskjema, fordi vi måtte gjennomgå dagens uønskede episode (som var at jeg hadde fått lavt blodsukker). I avviksmeldingen hadde hun skrevet at diabetes var noe jeg heller kunne velge å ha hjemme, og at det ikke passet seg at jeg valgte å ha denne sykdommen når jeg er på jobb. Føling mente hun var noe man gjorde hjemme, og ikke når man er ute blant folk. Når jeg prøvde å forklare på en rolig måte at man kan få føling dersom man går for lenge uten mat, eller har tatt feil dose, og at det ikke er noe jeg velger å ha, fikk jeg høre følgende: At jeg ikke var ydmyk, og at jeg burde ta til meg den konstruktive tilbakemeldingen, og gjøre noe med problemet. 

Når jeg prøvde å forklare at jeg ikke velger å ha diabetes, og ikke alltid kan styre om blodsukkeret blir for høyt eller for lavt, mente hun at: Jeg valgte å få føling, og at dette var noe jeg bevisst gjorde fordi jeg hater jobben min, og ønsker å slippe unna arbeid. Når jeg prøver å forklare at jeg trivdes og liker jobben min, så fikk jeg kun en advarsel. At jeg ikke måtte få føling igjen, og at dette var noe jeg heller kan velge å gjøre på fritiden min, ikke på jobb. Og at denne episoden ikke skal gjenta seg.

Selvsagt sluttet jeg i jobben. Men er jeg den eneste som synes at dette var drøyt og langt over streken?

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Trontron skrev (6 minutter siden):

Dette burde du tatt rett til fagforbund, HR eller arbeidstilsynet alt ettersom hva du hadde tilgjengelig. Dette kunne blitt en saftig og morsom sak

Problemet var at det var privat bedrift. Det var sendt inn flere klager på hu i fjor, var vel 4 som hadde sluttet, men problemet er at tilsynsmann er totalt inhabil i saken.

Offentlig får heller ikke innsyn siden det er privat bedrift, med mindre jeg anmelder saken. 

Håpløse greier, så da fant jeg meg heller en ny jobb. 

 

Dubious skrev (22 minutter siden):

Burde ha meldt henne til arbeidstilsynet, så hun blir sendt på kurs
Evnt. kontaktet diabetesforbundet

Vel, hun har såvidt jeg vet ingen formell utdanning. Hvordan hu fikk denne jobben aner jeg ikke. Men tydelig at hun aldri burde stått i en slik maktposisjon, etter min mening.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Ja, psykopater i lederposisjoner er en velkjent greie. Det er vanskelig å gjøre noe med, for de er låst inne i sin egen syke verden om at de har rett. De ser det som sin rett å misbruke makt, og har null sans for helhetlig tenking og etikk.

Du burde sjekke ut alle instanser du kan klare å søke opp, ringe og spørre om det er noe som kan gjøres.

Endret av Taurean
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Det høres såpass rart ut at jeg har vanskelig for å tro at den fremstillingen er sann, men om den er det er det helt klart galskap. Hvis du har avvikskjemaet med det hun skrev bør det ikke være så vanskelig å gå videre med dette. Det høres ut som dette er en liten bedrift der du ikke akkurat kan komme unna denne personen, så du gjorde nok lurt i å slutte men ville uansett kontaktet fagforening og arbeidstilsynet angående denne personen.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
D0vendyret skrev (2 minutter siden):

Fikk du kopi av avvikskjemaet?

Nei, ble ganske brå slutt i jobben. Tror jeg var for forbannet på arbeidsgiver til å tenke rasjonelt. Var vel så ned-psyket av 4 mnd trakassering at jeg ikke klarte å tenke klart.
 

Vet jeg skulle gjort det, bedt om en kopi. Tror jeg var for innstilt på å bare komme meg ut av arbeidsforholdet så fort som mulig. Dagen jeg leverte oppsigelse krevde arbeidsgiver nøkler og sperret all tilgang til min nettbruker og jobb e-post. Jeg fikk ikke engang lov til å jobbe ut oppsigelsestiden.

Jeg vet alt dette er veldig spesielt, men jeg visste ikke helt hvordan jeg skulle takle eller forholde meg til situasjonen. Først nå i ettertid, hvor jeg har landet at jeg ser hva jeg burde ha gjort. 

Men, men, fint å høre at andre har samme oppfattelse, at det ikke bare meg som reagerte på dette. Var 4 ganske tøffe mnd, veldig glad jeg kom meg ut av arbeidsforholdet og fikk meg en ny fin jobb :) Med flotte kollegaer og en super arbeidsgiver :) 

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Comma Chameleon skrev (34 minutter siden):

Du er kjapp på avtrekkeren med å kalle folk for psykopater må jeg si. Tenk om hun bare er dum?

Bare å bruke sunn fornuft, så er det veldig lett å se hvem som har psykopatiske trekk. I enhver situasjon. Folk som elsker å ta ting på feil måte, hoppe over alle konstruktive poeng og bruke én eneste tidligere situasjon for å lage faen, som du gjør mot meg nå (dette med "dum").

Endret av Taurean
Lenke til kommentar
Emile the rat skrev (35 minutter siden):

Vel, dette var bare en av episodene, hun holdt på slik med meg i en periode på 4 mnd. 

Dette var kun det som fikk begeret til å renne over for mitt vedkommende ;) 

Ikke bry deg om hva den fyren skriver, han er bare ute etter å mobbe meg og få meg sparket ut av forumet.

Endret av Taurean
Lenke til kommentar
Emile the rat skrev (1 time siden):

Nei, ble ganske brå slutt i jobben. Tror jeg var for forbannet på arbeidsgiver til å tenke rasjonelt. Var vel så ned-psyket av 4 mnd trakassering at jeg ikke klarte å tenke klart.

Synd, men man blir litt perpleks når man får ting sagt til seg som er helt på jordet og man irriterer seg/angrer seg på hvorfor man ikke sa 'det' og 'det', 'gjorde sånn og sånn'. Man blir etterpåklok, men forhåpentligvis kan man lære litt på det :)

Bra du har det bra idag da :D

  • Liker 2
Lenke til kommentar
2 hours ago, Emile the rat said:

Vet jeg skulle gjort det, bedt om en kopi. Tror jeg var for innstilt på å bare komme meg ut av arbeidsforholdet så fort som mulig. Dagen jeg leverte oppsigelse krevde arbeidsgiver nøkler og sperret all tilgang til min nettbruker og jobb e-post. Jeg fikk ikke engang lov til å jobbe ut oppsigelsestiden.

Du fikk lønn for perioden du var nektet anledning til å arbeide, antar eg.

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...