Gå til innhold

Her lander norske F-35 på sitt første utenlandsoppdrag for Nato


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Harald Myrhaug: Bortplassering av krigsfly er en gammel øvelse og tradisjon som det alltid har vært behov for. Ring USA og spør hvorfor de bortplasserte flere tusen B-17,B-24 og P-51 Mustang m.flere til Europa og de allierte under WW2. Og hvordan klarte Churchill å stoppe den enorme slagkraften til Luftwaffe som hadde 120 000 fly under slaget om Storbritannia? Jo fordi han i likhet med amerikanerne forsto viktigheten av ett sterkt luftforsvar. Hadde ikke Churchill hatt ett meget sterkt luftforsvar fra 15 august til 15 september 1940 under slaget om Storbritannia,så hadde Storbritannia falt og brohodet og kommandosentralen som Storbritannia var for alle allierte forsyninger og bekjempelse av nazistene,hadde vært tapt. Det hadde ført til at nazistene hadde tatt Sovjetunionen og Europa inkl Asia og etterhvert Afrika og vi alle hadde måttet feire der Fuhrer’s bursdag til evig tid. Derfor er kampfly viktig Harald Myrhaug. Historien har lært oss å være årvåkne,det skal bare en gal leder som kommer til makta av Hitler-format til i ett land,så kan vi raskt få behov for kampfly.

  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar

ACYBN18O

Myrhaug: Bortplassering av krigsfly er en gammel øvelse og tradisjon som det alltid har vært behov for. Ring USA og spør hvorfor de bortplasserte flere tusen B-17,B-24 og P-51 Mustang m.flere til Europa og de allierte under WW2. Og hvordan klarte Churchill å stoppe den enorme slagkraften til Luftwaffe som hadde 120 000 fly under slaget om Storbritannia? Jo fordi han i likhet med amerikanerne forsto viktigheten av ett sterkt luftforsvar. Hadde ikke Churchill hatt ett meget sterkt luftforsvar fra 15 august til 15 september 1940 under slaget om Storbritannia,så hadde Storbritannia falt og brohodet og kommandosentralen som Storbritannia var for alle allierte forsyninger og bekjempelse av nazistene,hadde vært tapt. Det hadde ført til at nazistene hadde tatt Sovjetunionen og Europa inkl Asia og etterhvert Afrika og vi alle hadde måttet feire der Fuhrer’s bursdag til evig tid. Derfor er kampfly viktig Harald Myrhaug. Historien har lært oss å være årvåkne,det skal bare en gal leder som kommer til makta av Hitler-format til i ett land,så kan vi raskt få behov for kampfly.

Proton svar.

For noe forkvaklet sprøyt. Det er på høy tid at verdens ledere ser fremover, og det norske forsvar legger bort sine forberedelser til WW2. Hva i huleste kan skje med islandsk luftrom uten norske F-35 til stede? Tilgjengelighet av (forsvars)våpen over alt bidrar til mer krig, ikke til mer fred. Opp gjennom historien har europeiske stormakter slåss "alle mot alle", værstingen har vær UK - derfor snakkes det engelsk over hele verden. Verden er en annen i dag enn den var for hundre år siden. Det er utenkelig i dagens Europa at UK angriper Spania, eller Tyskland angriper Frankrike selv om det har skjedd mange ganger opp gjennom historien. Derfor blir det feil å bruke historien som rettesnor for fremtiden. Ingen ting er mer fredsskapende enn åpne grenser og internasjonal handel. Handelsboikotter, våpenrasling og F-35 over Island har motsatt effekt.

Lenke til kommentar

Ja det er nok lett å tro at fordi vi er kommet til 2020 så er alle mennesker blitt fredelig av natur. Desverre slik er det ikke,krig har fulgt menneskene siden tidenes morgen og det vil fortsatt være farlige konflikter i verden i fremtiden. Vi ser det i Syria og flere land hvor ISIL har stormet frem. Hadde ikke russerne og USA hatt hypermoderne kampfly og en krigsmaskin boostet for nettopp krig,ja så hadde det svarte IS flagget vaiet helt opp på Karl Johan allerede. Og krigen mot IS er langt fra over,og da snakker vi om at vi er kommet til 2020. Hitler og Abu Al Bagdadi var samme dimensjon bare i to forskjellige tidsepoker. Flere slike ledere vil nok uten tvil dukke opp også i fremtiden. Vi har f.eks en i Nord-Korea. Tilstedeværelsen av hypermoderne kampfly og langtrekkende presisjonsmissiler er faktisk hovedgrunnen til at vi kan leve i en relativt rolig verden i dag. Uten de meget avanserte våpen som Russland og USA er i besittelse av,hadde hele verden vært ett helvete for mennesker å oppholdt seg i i dag.

Endret av ACYBN18O
Lenke til kommentar
Harald Myrhaug skrev (På 21.2.2020 den 19.57):

4 norske fly skal være på Island i 4 uker, 3 ganger i året - Det tilsvarer brukstiden til 1 fly for et helt år. Hvorfor i Helv.... skal vi bortplassere et fly til 1,35 miliarder kroner? Hvem er disse landsforræderne som styrer dette og hva f... skal vi med angrepsfly?

Det handler mest om solidaritet til et lite NATO-land, som står Norge spesielt nært, og om å sende et signal til russerne.

Flyene ville ha fløyet uansett og deler av operasjonen finansieres over NATO-budsjettet, så ekstrakostnaden er ikke stor.

Og det er verdifull trening. Slike deployeringer gir en sjelden anledning til å øve på helt nødvendige evner som et luftforsvar må kunne beherske.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...