Gå til innhold

Sjefen hater jobben. Ignorere eller svare henne?


Gjest f6b31...635

Anbefalte innlegg

Gjest f6b31...635

Bakgrunn: 

Arbeidsplass: avisbud (deltidsjobb mens jeg studerer).

Ledig arbeid i området: ingenting (liten plass).

Ansatte: Meg og sjefen

 

Sjefen min hater jobben. Jeg jobber fast to dager i uken og annenhver helg i teorien. I praksis har jeg dog aldri jobbet slik siden jeg begynte å jobbe i fjor sommer, siden sjefen alltid er "syk" når det er hennes uke.  Og om hun ikke er syk er det mannen, eller de to barna hennes som er syke. Alltid spysjuka. Jeg har bedt henne mange ganger om å hente inn en ringevikar da jeg en dag ikke vil ha tid til å jobbe for henne. 

 

Denne dagen kom i dag. Jeg har eksamen denne uka og oppgaven er svært vanskelig. Jeg måtte begynne på nytt i går fordi jeg skrev feil og har derfor veldig dårlig tid. Våknet i dag til at sjefen hadde prøvd å ringe meg to ganger og sendt melding og bedt meg jobbe fordi hun var syk. Jeg svarte:

"Hei, eksamensoppgaven vi fikk utdelt på mandag er enormt krevende og vi er mange som sliter. Jeg er nødt til å prioritere innleveringen på denne. Beklager at jeg ikke kan stille opp."

Hun skrev så:

"Har spydd litt no så formen e litt bedre"

Mitt spørsmål til dere er om jeg bare skal fortsette å ignorere henne når hun skriver barnslige setninger der målet hennes kun er å gi meg dårlig samvittighet. Jeg tror overhodet ikke noe på at hun har spysjuka igjen. Hun har sagt klart og tydelig mange ganger at hun hater jobben, så jeg har liten tiltro til at hun snakker sant. 

Ps: jeg informerte henne sist uke at jeg hadde eksamen og måtte fokusere på denne, og kunne derfor ikke jobbe ekstra denne uka. 

Hadde jeg kunne byttet jobb hadde jeg gjort det, men det er ingenting annet ledig i området. 

 

Anonymous poster hash: f6b31...635

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest f6b31...635

Dette er for øvrig samme dama. Jeg fikk utbetalt sykepenger til slutt. Nå mangler utbetaling av drivstoffutgifter jeg har hatt på i underkant av 10k siden november, samt to kvitteringer på 1000 kroner hun har "mistet".

 

Jeg har ikke funnet andre jobber i mellomtiden, men er på leten.

Anonymous poster hash: f6b31...635

Lenke til kommentar
Gjest f6b31...635
The Avatar skrev (6 minutter siden):

Korleis er arbeidstida formalisert? 

Her kan det potensielt være litt utfordringar i forhold til arbeidsgivers styringsrett. 

Til tross for det så er det ikkje ditt ansvar at sjefen din ikkje vil tilsette nok folk. 

Jeg har enda ikke mottatt kontrakt på at jeg jobber hos henne, men er i kontakt med sjefen hennes i Schibsted. Det er derfor vanlig norsk lov som gjelder.

Anonymous poster hash: f6b31...635

Lenke til kommentar
Gjest f6b31...635
Anthrophaxiom skrev (1 minutt siden):

Høres ut som arbeidsmoralen er på stell her!

Vettu, jeg har samlet SÅ mye drit på henne, at jeg kan anmelde henne for underslag av firmaet. Hun har hevet og brent minst ett tonn med produkter hun ikke har giddi og levert ut - som jeg vet om! Har samlet bilder av alt hun ikke leverer, og har opptak der hun selv innrømmer at hun ikke gidder å levere, og de dårlige unnskyldningene om hvorfor. Det er ordene hun bruker: "gidder ikke".

Har sagt ja til å jobbe for henne enormt mange ganger. Jobbet for henne i 4 uker i strekk (5 dager i uken) da hun brakk et ribbein i høst. Jeg ble som nevnt ansatt til å jobbe annenhver helg, men enda har ikke dette vært mulig, da hun alltid spør om jeg vil jobbe. De to siste helgene nå har jeg sagt nei med svært gode grunner. Har og sagt at jeg kan jobbe hele vinterferien og påsken, da jeg uansett ikke har planer. Foruten sjefen trives jeg nemlig ganske greit i jobben.

Vet ikke om jeg kommer til å få bruk for det jeg har samlet opp på henne, men mtp at hun holder igjen drivstoffpenger og er tydelig misfornøyd med jobben jeg gjør (på tross av at jeg utfører jobben så perfekt som mulig), så føler jeg at jeg trenger å ha noe i bakhånd. Hun har også truet med ikke å utbetale feriepenger til tidligere ansatte som har sluttet, holdt igjen sykepenger tidligere, og hun snakker mye drit om de tidligere ansatte hun har hatt. Hun glemmer at jeg kjenner alle, og deres versjon stemmer over ens med mine opplevelser.

Er alenemamma på siden av å være fulltidsstudent på høyskole, så denne inntekten er det eneste som får alt til å gå rundt. Bor på en liten øy uten fastlandsforbindelse, derfor er det så vanskelig å få jobb her. Vet at det skal åpne en større butikk-kjede her til høsten, og skal søke jobb der. Sjefen der er iallfall en hyggelig kar :) 

Men apropo arbeidsmoral er jeg nødt til å gå tilbake til eksamen. 

Anonymous poster hash: f6b31...635

Lenke til kommentar
Gjest f6b31...635

Dersom jeg hadde hatt egen bil som hadde tålt den arbeidsmengden som kreves for å kjøre avis (det er så vidt bilen jeg har i dag ruller av gårde), så hadde jeg vurdert det. Det er et enkelpersonsforetak der hun står som eier, og har vunnet anbudet på ruta. Der Schibsted vi leverer for, så jeg er rimelig sikker på at dersom de hadde fått nyss om hvordan hun driver ruta, så hadde det fått konsekvenser for henne. 

Neste jeg lurer på er om jeg kan miste jobben mtp at dette er andre gang på rad jeg har sagt jeg ikke kan jobbe når hun er syk? (På tross av at jeg har sagt ja til å jobbe alle de andre gangene. Kanskje hun er blitt litt bortskjemt der). 

Anonymous poster hash: f6b31...635

Lenke til kommentar
Gjest f6b31...635 skrev (På 21.2.2020 den 9.50):

Neste jeg lurer på er om jeg kan miste jobben mtp at dette er andre gang på rad jeg har sagt jeg ikke kan jobbe når hun er syk? (På tross av at jeg har sagt ja til å jobbe alle de andre gangene. Kanskje hun er blitt litt bortskjemt der). 

Anonymous poster hash: f6b31...635

Nei, det vil ikke være gyldig oppsigelsesgrunn at du ikke kan jobbe på ikke-avtalt tid på kort varsel.

Lenke til kommentar

Er jo en god del røde flagg her...

Sørg for å få utbetalt det selskapet skylder deg. Det jeg antar her er at hun også tar ut det meste hun kan i lønn selv.

Du vet vell ikke likviditeten i selskapet heller, men har du jobbet der såpass lenge at du har fått utbetalt feriepenger før ?

Forstår godt situasjonen med at det ikke er andre jobber..Og hvis du faktisk får utbetalt den lønna du tjener så er det ihvertfall positivt.

 

Er altfor mange små selskap som ikke evner å spare til feriepenger og deretter betaler ut feriepenger i bulk over året..Det alene er i mine øyne det største røde flagget du får økonomisk.

 

Men siden du allerede gjør 90% av jobben..Kunne du ikke tenke deg å ta over hennes posisjon?  Altså starte ditt eget ENK og ansette en selv..Ta en samtale med schibsted og gi all dokumentasjon..Og deretter kreve samme anbud som din arbeidsgiver har idag?

Hun ville jo blitt fjernet på flekken..og kanskje fått et krav mot seg også..Som forøvrig er til pass.

 

Ta gjerne en melding på PM hvis du ønsker mer hjelp på området.. Jeg jobber på siden med økonomisk rådgivning og har absolutt null toleranse for dårlige ledere.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...