Gå til innhold

Gummi-aktige kyllinglår


Pac

Anbefalte innlegg

Hver gang jeg ser på oppskrifter på feks indisk mat på youtube så anbefales alltid kyllinglår over bryst. visstnok bedre på å ta i mot smak via feks mariader og slik, også er det visst et mer smakfullt kjøtt. Men jeg har prøvd å bruke det 2-3 ganger og alle gangene har jeg bare fått et resultat som er ganske gummiete og ekkelt i konsistensen framfor brystfilét som blir fast og fin. Er dette vanlig med lårfilet eller har jeg kanskje tilbredt det feil evt fått dårlig varer?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Lårfilet er vanligvis mye saftigere og mer smakfylt enn bryst. Dette høres ut som et resultat av for mye steking. Det er bare en myte at kylling må være helt hvitt. Kylling er best når kjøttet er hvitt, men har en rosa farge i seg.

Vær forsiktig når du steker kyllingen i forkant av sausen. Den første stekingen er bare for å få en brun skorpe på kjøttet. Gjennomvarming skal skje når du koker opp sausen, og på restvarmen.

Dette er ikke så relevant i indiske retter, men om du skal steke et helt bryst eller lår så anbefaler jeg å brune det lett i ei panne og så hive det i stekeovnen sammen med salt, pepper og en klatt smør, 200 grader varmluft og dekket med aluminiumsfolie. Har du steketermometer så bør du bruke det.

Lenke til kommentar
Gavekort skrev (49 minutter siden):

Kylling er best når kjøttet er hvitt, men har en rosa farge i seg.


... da har den akkurat rette mengden salmonella og e-coli for at gummihøna forsvinner rett ut bæsjeapparatet uhindret.

Du har dog til dels rett, det er som oftest ikke farlig at kyllingen er litt rosa, så fremt det skyldes myoglobin, men dersom man ikke vet hva man driver med, kan det være at kjøttet er rosa rett og slett fordi det ikke er stekt godt nok, noe som er potensielt farlig når det kommer til broilerkylling full av elendighet.

Endret av 0laf
  • Liker 1
Lenke til kommentar
0laf skrev (9 timer siden):


... da har den akkurat rette mengden salmonella og e-coli for at gummihøna forsvinner rett ut bæsjeapparatet uhindret.
 

Det vil ikke skje. Folk som oversteker kylling fordi de tror de skal fjerne det rosa er en større pest enn e-coli.

https://www.thekitchn.com/chicken-still-pink-after-cooki-157168

https://www.fsis.usda.gov/wps/wcm/connect/e8dad81f-f7fc-4574-893e-bae20cf8b215/Color_of_Meat_and_Poultry.pdf?MOD=AJPERES

https://www.finecooking.com/article/pink-chicken-always-a-menace

 

vidor skrev (8 timer siden):

Det er en riktig observasjon. Kyllingkjøtt bør behandler som smittekjøtt for å forhindre at kjøkkenet ditt blir en smittekilde av uheldige bakterier. Sier litt om statusen til de mestselgende kjøttet i Norge.

Minstetemperaturen til fjærkre er 70-75 grader. Jeg snakker om at kyllingen ikke skal overstekes, ikke spises rå.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Problemet med bakterier er at de formerer seg raskere og raskere ved økende temperatur, helt til det blir så varmt at dem dør. Derfor er det viktig å få varmet alt kjøttet godt nok før det spises og være nøye med hygienen når du håndterer kjøttet, spesielt fra kjøleskap til stekepanne/ovn.

Endret av vidor
Lenke til kommentar

De gangene jeg har kjøpt lårfilét på kiwi, og har skjært og stekt det opp til karri, så har jeg blitt positivt overrasket. Det er fast, og tåler litt mer steking, på et vis. Er noe annerledes ved det.

Høres ut som du har vært uheldig. Prøv én gang til, og er det dårlig da, slutt å kjøp det.

Endret av Taurean
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...