Gå til innhold

Unikt tak suger fukt inn i bygget


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
23 hours ago, freddy85 said:

Nullutslipp greine har nærmest blitt en syke, er absolutt ingen land utenom sverige som er i nærhtene av å være så besatt av det tullet. 

 

Leste du hele saken før du kastet deg på tastaturet? I akkurat dette bygget blir jo klimaavtrykket nærmest som en hyggelig bieffekt å regne. Og om en tenker rent inneklima så er det vel også noen vektige fordeler i trebygg kontra betong? 

Uansett så er jo takkontruksjonen, ventilasjonen og solpanelene langt mer spennende enn co2 regnskapet på bygget. Måten de nå aktivt bruker sensorer til å måle alt inkl hvordan bygget brukes og de forskjellige løsningene for hver etasje er jo veldig spennende. Nå blir det endelig konkrete brukerdata å høste som kan si mer definitivt hva en får når en velger en bestemt ventilasjonsløsning, eller hvordan denne lavbygde takkonstruksjonen påvirker inneklima og fuktighet i bygget. Synes dette er dritspennende rett og slett. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Artig. Bygde noen slike hus for ca 20 år siden hvor ventilasjonen foregikk i gjennom konstruksjonen. Fra utsiden var det da luftet kledning, gu gips vindtett(den mest åpne vi fant da)15 cm isofiber (oppmalt avispapir tillatt saltstoffer), damp brems, og trepanel som ble behandlet med pustende olje. Det var da mekanisk avtrekk på våtromene og kjøreventilator. Tanken var da at uteluften ble oppvarmet og renset i konstruksjonen. Naturlige trematerialer "tåler" også én del fukt så lenge de har mulighet for å tørke opp. Lykke til med prosjektet ?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...