Gå til innhold

Nødnettet er nede flere steder i landet


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Sitat

Nettet er det nasjonale, digitale radiosambandet for nød- og beredskapsaktører i Norge. Det er et eget, separat mobilnett med en landsdekkende infrastruktur.

Et det eget firma eller bruker de egne frekvenser for komminikasjon? tror dere bør si på en slik måte som det lett kan misforståes.

Ellers er det lite nyttig å hente her. Bør kanskje ikke ringe på fjellet hvis det ikke er dekning eller vanskelig å lokalisere mennesker.

Lenke til kommentar

Nødnettet i Norge er ikke et "vanlig" mobilnett slik som GSM/3G/4G/whatever. Det er basert på TETRA (tidligere kalt Terrestrial Trunked Radio, opprinnelig utviklet av Motorola) for bruk i lukkede kommunikasjonsnett.

Teknologisk ligner det en del på 2G (GSM) og bruker ganske likt system med timeslots (time division multiple access) og kanaler (frequency division multiple access) og lave bitrater, så det er ikke helt kompatibelt med 4k-netflix-streaming akkurat.

I Norge (og Europa) brukes det egne reserverte frekvenser for nødnettet (380-400 MHz). Dette er lavere frekvenser enn de kommersielle mobilnettene. Lavere frekvens betyr at rekkevidden per basestasjon blir lenger, så det blir litt billigere å bygge ut dekning da.

https://en.wikipedia.org/wiki/Terrestrial_Trunked_Radio

PS: Fun fact: På Oslo lufthavn Gardermoen (og sikkert andre flyplasser også) har de eget lukket TETRA-nett for ansatte som jobber på flyplassen. De har lisensiert egne tetra-frekvenser, med tillatelse som kun gjelder flyplassområdet (dekningsområdet).

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...