Gå til innhold

Årsstudium og ta opp S1


vilvil

Anbefalte innlegg

Hei! Jeg er snart ferdig på VGS og har et ønske om å bli lektor, men klarte ikke å få til mattekravet. Jeg fikk en 3 i både 1P og 2P men da skal dette sies at jeg kunne gjerne ha klart bedre, men hadde en elendig studieteknikk hvor jeg ikke begynte å øve før en-to dager i forveien (Jeg vet - helt idiotisk!) og ikke fulgte så særlig godt med i timene, men gjort er gjort. Jeg har et relativt godt snitt og har rundt 50 studiepoeng, så det er egentlig bare denne matten somstoppermeg. 

Jeg vurderer da å ta et årsstudium (Enten sosiologi eller kunsthistorie) og kanskje ta opp S1 som privatist på fritiden, og lurer da på, om dette er gjennomførbart?  Er det noen som har gjort det samme eller lignende? Jeg regner med på å bruke et helt år på å jobbe med S1 før eksamen, og ettersom jeg bare trenger en 2 for å være kvalifisert til lektor-utdanningen, tror jeg at det kan gå fint hvis jeg øver jevnt og trutt. Er det noen som har gjort lignende? Er det dumt av meg å ta S1 istedenfor P-matten? Og må jeg ikke eventuelt ta opp både 1P og 2P hvis jeg skulle ha tatt opp P-matten?

Endret av vilvil
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Videoannonse
Annonse

Det er absolutt gjennomførbart. Jeg har tatt S1 og S2 helt på egenhånd uten lærer og kun med erfaring fra P-matte på VGS. Jeg brukte Sinus-bøkene da de har gode eksempler med tilhørende oppgaver. Jeg gjorde alle oppgavene i boka og timet det sånn at jeg var ferdig med det 2-3 uker før eksamen. Jeg hadde som regel mange andre eksamener i tillegg men fikk som oftest 5-7dager før eksamen i matte å øve på. Da øvde jeg utelukkende på gamle eksamenssett i faget 12t om dagen frem til eksamen. Fikk gode karakterer med denne fremgangsmåten. 

Eneste i planen din som jeg er uenig i er at du tenker å ta det over 1 år. Jeg ville tatt S1 på et halvt år, og hvis det da ikke går veien vil du ha mulighet til å ta den på nytt til våren. Da får du to forsøk istedenfor ett. Arbeidsmengden i S1 er helt grei og det er ingen grunn til å ikke ta det på et halvt år.

Endret av 007hala
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...