Gå til innhold

Fire norske F-35 sendes ut på skarpt oppdrag


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

"– Oppdraget for mannskapet tror jeg er viktig fordi det faktisk er et skarpt oppdrag. Endelig får vi gjøre skarpt, det vi har trent på i lengre tid ..."

 

Hva hva det  Stoltenberg sa , etter å ha ødelagt Libya, drept 500 ganger så mange ungdommer som ABB,  og drept deres statsleder( som ikke hadde gjort noe annet galt enn å ville frigjøre hele det afrikanske kontinente  med en ny valuta), og sendt tusenvis i døden i Middelhavet.  :

" Dette var en god  trening for våre gutter"

Nå skal visst det norske "forsvaret" gå inn i Mali også, etter at Libya ble ødelagt av Stoltenberg & co.

Galskapen har visst ingen ende.

Endret av Fri diskusjon og kunnskap
  • Liker 6
Lenke til kommentar

Ser at Hyylekoret er i gang allerede, tastatur krigere uten noen militær utdannelse. Folk som ikke forstår at vi trenger beredskap i Norge, forsvaret er vår beredskap på lik linje med brannvesen og politi. Jeg kan også avkrefte at disse F35 flyene har bombet ungdom, babyer eller diktatorer i verken Norge eller utlandet...

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Proton1 skrev (6 timer siden):

En F-35 time i luften koster en halv million kroner og brenner rundt 8 tonn drivstoff. Det er umulig å tenke seg en mer idiotisk måte å bruke penger på enn å ha disse flyene i luften over Island for å holde de stygge russerne unna islandsk luftrom. Galskapen har ingen ende.

Det handler mest om solidaritet til et lite NATO-land, som står Norge spesielt nært, og om å sende et signal til russerne.

Flyene ville ha fløyet uansett og deler av operasjonen finansieres over NATO-budsjettet, så ekstrakostnaden er ikke stor.

Og det er verdifull trening. Slike deployeringer gir en sjelden anledning til å øve på helt nødvendige evner som et luftforsvar må kunne beherske. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Fluor1.

Idiotiske kommentarer her, skulle tro det var landsmøte for Rødt, SV og MDG

Proton svar.

Du trenger ikke stemme Rødt, SV eller MDG for å mene at fred er bedre enn krig. Det er også et tragisk faktum at siden WW2 har USA/NATO startet flere og større kriger enn alle andre land tilsammen. Ingen kan lenger mene at krigene i Viet Nam, Irak, Afghanistan eller Libya har resultert i annet enn ufred og enorme menneskelige lidelser. Les om NATO's bombing av Great Man Made River Project i Libya. Om andre enn NATO, med ivrig deltakelse av norske F-16, hadde gjort dette, ville vi anklaget de skyldige for krigsforbrytelser mot menneskeheten og krevd at de ansvarlige ble rettsforfulgt. Men når vi og våre venner er de skyldige, er det OK.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Ja, vi trenger beredskap i Norge. Det som imidlertid er så synd er at det norske forsvaret er blitt en vits, som for tiden er mest opptatt av å hjelpe til med "skikkelig hjelpsomme utenlandsoperasjoner" og det med utstyr skreddersydd til nettopp en slik jobb. Og jeg er bare nok en fyr uten militær erfaring, har bare vært i Libanon et års tid. Vi har en forsvarsledelse uten ryggrad som er så politisk styrt at det er skremmende, helikopterstøtte nordpå fjernes, fagmiljøer raseres nordpå, innkjøpsskandaler som fregatterene, NH-90 og nå F35 programmet som er så kostbart at det vil suge ryggmargen ut av det som er igjen. Verneplikten er vel saga blott, så samfunnsnytten den er unektelig mindre.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9817234
onkel teo skrev (14 timer siden):

Ser at Hyylekoret er i gang allerede, tastatur krigere uten noen militær utdannelse. Folk som ikke forstår at vi trenger beredskap i Norge, forsvaret er vår beredskap på lik linje med brannvesen og politi. Jeg kan også avkrefte at disse F35 flyene har bombet ungdom, babyer eller diktatorer i verken Norge eller utlandet...

Det er jo bare et spørsmål om tid før norske F35 har drept sivile i utlandet. Det er en beredskap og aktivitet vi skal skamme oss over.

Lenke til kommentar
el Rapido skrev (På 17.2.2020 den 2.11):

Vi har en forsvarsledelse uten ryggrad som er så politisk styrt at det er skremmende, helikopterstøtte nordpå fjernes, fagmiljøer raseres nordpå, innkjøpsskandaler som fregatterene, NH-90 og nå F35 programmet som er så kostbart at det vil suge ryggmargen ut av det som er igjen. Verneplikten er vel saga blott, så samfunnsnytten den er unektelig mindre.

Hva legger du i at fregattene var en innkjøpsskandale? Altså, implisitt at problemene med fregattene skyldes feil som kan knyttes til anskaffelsen?

Ellers er jeg til dels enig, men saken med NH90 handler nettopp om at de fagmilitære ønskene har overstyrt de politiske. Slik bør det normalt være, men i denne saken burde politikerne ha trukket i nødbremsen for lenge siden. Man gjorde et halvhjertet forsøk i 2012, men det havarerte på grunn av manglende alternativer på markedet, godt hjulpet av optimistene i programmet. Jeg snakket selv med en pilot og en fartøysjef på dette tidspunktet som enda uttrykte en forsiktig optimisme (NH90 var da tross alt bare 4-5 år forsinketog stoisk tro på maskinens tekniske ytelser og kapasiteter. At NH90 er det mest avansert maritime helikopteret i verden er kanskje riktig, men det hjelper jo ikke om den ikke er levert og kan fly.

Når det gjelder F-35 så er prognosene i hvert fall ikke verre enn alternativene. Kampfly må man jo ha, og om Forsvarets tidligere prognoser holder så vil F-35 ende opp rundt 20 prosent dyrere i drift enn F-16. Men så får man jo også en enorm kapasitetsøkning med på kjøpet som løfter hele Forsvaret. Men om de planlagte effektiviseringsprosessene de neste ti år slår til, så ender kostnadene kanskje opp 10-20 prosent under F-16.

 

 

 

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...