Gå til innhold

Ny HTPC/NUC til stua?


Anbefalte innlegg

Hei.

Jeg har de siste tre årene hatt en Dell Optiplex micro-maskin stående i skapet under benken i stua. Den har en eldre i7 og 16gb ram, og en SSD disk på 512.

Jeg sliter selvsagt med å spille av videofiler på 50gb, som feks slike: REMUX.2160p.HDR.UHD-BluRay.HEVC.TrueHD.Atmos.7.1-DTS.
Den klarer rett og slett ikke å tygge gjennom de. Filene ligger på en annen PC i hjemmet, og alt avspilles over nettverket internt i huset.

Nå ser jeg på alternativet for en oppgradering. Men hva skal jeg velge? Jeg tenker at en NUC kanskje er løsningen?
Jeg ønsker å ha muligheten til å kjøre Windows på TV på tven i stua, og dermed er ikke en NVIDIA Shield en løsning. Jeg har en Apple TV 4k, men den klarer heller ikke å spille av så store filer fra "sharet" i hjemmet.

Noen tips til en NUC som kan klare det?

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvis PC-en du har ellers fungerer greit, og det er plass til et grafikkort i den, er kanskje en løsning å få på plass et grafikkort som kan akselerere HEVC/h.265-avspilling - og bruke en player som gir støtte for maskinvarebasert akselerasjon av dette.

Fleste kortene fra de siste årene bør støtte dette greit. Eneste je gkommer på i farta er at Nvidia vel "kneblet" GeForce 1030-serien fra å støtte det.

Endret av NULL
Lenke til kommentar
19 minutes ago, vidor said:

Tror nok problemet ditt er avpilleren. En moderne i7 har gjerne effektiv hardware-decodig og også dedikert hardware for video i GPU.

Ta gjerne en testrunde med Daum player og prøv å kopiere filen på SSD om det ikke virker.

10-bit HEVC-dekoding kom vel i 6. generasjon Intel Core. En viss støtte i 5. generasjon. 

Lenke til kommentar

Min Core2Duo prosessor i en HP bærbar klarer å dekode 1080p på ren prosessorkraft med DVDFab avspiller. En i7 burde takle 2160p så lenge en bruker de riktige opkodene som denne har. Kjenner ikke til hvordan HW-akselerasjon fungerer på lavt nivå, men det er vel segmentert opp slik at deler av den kan brukes selv om den er designet for max h.264.

Endret av vidor
Lenke til kommentar

For en herlig gjeng! 
Jeg liker tanken på spare penger. 
Jeg ser nå at jeg har bommet. Det var ikke en i7, men en i5. 
Maskinen er eldre enn jeg husket, og har følgende: Intel Core i5-4590T Processor (Quad Core, 6MB, 2.00GHz w/HD4600 Graphics) - For å være helt nøyaktig så er det denne som skal erstattes:
https://www.dell.com/support/home/no/no/nobsdt1/product-support/servicetag/0-ZzdKaHNrT3I0V0x3TXp5M2M1ZTJmZz090/overview
 

Så da er den nok moden for en oppgradering?
 

Lenke til kommentar

Du har en 4-kjernes Haswell med 2 GHz -> 3 GHz turbo. Burde være plenty til 2160p hvis den brukes rett. Jeg brukte en 2-kjernes T4600 C2D som er hundgammel til 1080p rett fra Blu-Ray inkl. realtime dekyptering i forhold på ca samme GHz. Du har fordelen med masse flere og nyere SSE og AVX opkoder som ikke eksisterte på min C2D som aksellerer media utenom quicksync. Hvis dette ikke er nok med riktig software blir jeg svært overrasket.

Prøv denne først: http://potplayer.daum.net

Ellers har du http://dvdfab.cn som tilbyr free trial for å teste ut tingene de selger.

Du kan også teste https://mpc-hc.org som vanligvis har grei ytelse.

Som er kuriositet har jeg faktisk stående en DELL Optiplex SX260 (P4 2,4 GHz) som jeg før brukte til å realtime oppskalere DVDer. En kompis mente det ikke gikk an å forbedre DVDer, helt til han så Robots på 720p-prosjektoren når jeg slo på oppskalerings-systemet i software. "Har du fjernet et lag med vaselin fra linsa eller?!?!?!?"

Endret av vidor
  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...