Gå til innhold

Kjøp av stjernekikkert fra utlandet


Anbefalte innlegg

Hei

 

Fant ingen forum dedikert til dette emnet, men ser andre har spurt om lignende her inne. Håper det går bra.

 

Hadde for endel år siden et stort teleskop som jeg knapt brukte. Jeg fikk sett flere fantastiske ting, ringene rundt Saturn, Mars, landskapet på månen... Men det ble for lite brukt da jeg måtte slepe det med meg hjemmefra og kjøre en plass for å bruke det.

Vi har flyttet siden da og bor på toppen av en ås med en fantastisk utsikt. Kunne da tenke meg et nytt teleskop da jeg kan stå i stuen og se store deler av himmelen og området rundt. Tenker på å skaffe meg et refraktor teleskop slik at jeg kan bruke den som kikkert og teleskop.

 

Har sett på nettet og funnet noe jeg tror passer til mitt bruk: Sky-Watcher Startravel-120 AZ3.

Dette koster  6000 pluss frakt hos kikkertspesialisten: https://www.kikkertspesialisten.no/products/sky-watcher-startravel-120-az3

Men om jeg kjøper det fra first light optics i England koster det ca 3000 inklusiv frakt (legger man produktet i handlevognen får man 0 i VAT. Vet jeg må betale toll men det blir uansett 2000,- billigere enn i Norge: https://www.firstlightoptics.com/startravel/skywatcher-startravel-120-az3.html

Vanligvis foretrekker jeg å kjøpe fra Norske butikker men her er prisforskjellen så stor at jeg må tenke meg om. Noen som har erfaring med First Light Optics?

 

Takk for hjelp

Trond

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...