Gå til innhold

USA hevder Huawei har tilgang til mobilnett over hele verden gjennom skjulte bakdører


Anbefalte innlegg

USA burde jo vite hva de snakker om, spesielt siden de har erfaring med å gjennomføre nøyaktig denne typen operasjoner ved å kompromittere LIG hos teleoperatøren. Det var sannsynligvis amerikanerne som sto bak avlyttingen av Karamanlis i Hellas i 2004-05. Utstyret var for øvrig fra Ericsson.

https://en.wikipedia.org/wiki/Greek_wiretapping_case_2004–05

Alle avlytter alle, hele tiden. Bruk krypterte kanaler (helst ikke fra Crypto AG) og hold aluminiumsfoliehatten godt ned over ørene.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Morsomt at verdens mest ledende land innenfor spionasje skal klage på alle andre men ikke klarer å fremskaffe noe som helst beviser.

Hvor mange beviser har blitt lagt frem på at Huawei driver spionasje? 0

Hvor mange beviser har blitt lagt frem på at USA driver spionasje? Fler en man kan telle.

 

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Så vidt jeg vet har vi ikke kompetanse til å bygge det fra grunnen selv, med egendesignede komponenter i alle ledd. Da er spørsmålet: Hvilke fremmede/fiendtlige nasjoner vil vi slippe inn i vår infrastruktur? Hvor er det minste ondet? Må vi velge mellom pest eller kolera (USA eller Kina) eller har vi andre som vi kan stole mer på? F.eks Sverige og Finland har jo massevis av kompetanse på mobilsystemer.

Helt riktig, derfor ble nettopp Ericsson valgt som erstatter for Huawei. Man kan aldri være trygg på Ericsson utstyret som produseres i Kina, men det ligger ihvertfall ikke bakdører og spionasje i spesifikasjonene.

 

Lenke til kommentar
Junkers skrev (25 minutter siden):

USA er vår allierte, Kina er vår fiende.

Det var da makan til svart-hvitt. Når føler du at Norge sist ble behandlet som alliert av USA? Aldri noe fiendtlighet, som f.eks spionasje, utnytting av vår nære posisjon til Russland for utplassering av militære ressurser, rasling med sabler aka militærøvelser i Norge, gjenkjøpsavtaler som er mest fluffy pølsevev osv. Ikke at Kina er mindre fiendtlig, men vi skal vite vår posisjon. Vi er en mygg i sikkerhetspolitisk sammenheng og kan overkjøres av hvem som helst uten at noen gidder å ta opp kampen for vår del. Vi må betrakte alle som fiender og bare sørge for å være konfliktskye nok til at vi unngår trøbbel om det blir heitere. Å tro at USA bare har gode hensikter er mildt sagt naivt.

Endret av Simen1
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Trump styrer NSA, CIA og media i USA. Merk at ordet media ikke har samme betydning i USA som i Norge. Her er media mye friere og mer nøytrale. I USA kan vi godt kalle det propagandamaskineriet. USAs "media" er dessverre norske medias største sannhetskilde i internasjonal politiske saker. Utrolig kostnadseffektivt med copy-paste journalisme slik at det får dominere mediebildet i Norge. Det er bra TU slipper til to sider av saken, men det er fortsatt lite motvekt til mengdene som stammer fra propagandamaskineriet.

USA må dokumentere de grove anklagene sine  !!!

Lenke til kommentar

Den whataboutismen i denne tråden er helt sinnsyk.  Selvfølgelig har USA spionert på andre og selvfølgelig har USA spionert på Norge.

Hva slags målestokk er det?

USA er alliert med Norge.  USA har samme verdier som Norge.

Vi deler INGEN verdier med CCP.  Mulig Rødt i Stortinget liker CCP.

I Norge liker vi at folket skal få styre landet.  Vi liker at folk skal ha frihet.  Vi prøver å unngå korrupsjon og kameraderi.  Vi misliker konsentrasjonsleire.  Vi prøver å ikke drive etnisk rensing.  Vi prøver å ha et rettsvesen som er uavhengig av hva Arbeiderpartiets leder til enhver tid mener.

Disse verdiene deler USA.  CCP bryr seg absolutt ingen ting.  De elsker konsentrasjonsleire,  de driver etninsk rensing av i prinsipp alle folkeslag som ikke er Han-kinesere.  Det finnes ingen ikke-Han-kinesere NOE STED i viktige posisjoner i Kina.  Kina vil ikke ha, og har aldri hatt, et uavhengig rettsvesen.  Du kan bare glemme å vinne en konflikt i Kina med en kineser.  Er du kineser så glem å vinne en rettsak med et CCP-medlem.

 

CCPs uttalte mål er å dominere verden uten å avfyre et skudd.  Det at de ikke installerer bakdører i Huawei er ikke bevis på noe som helst.  Vi må se det større perspektivet i dette.

Neste krig kommer til å bli med Kina og de som uttrykker seg positivt rundt kinesisk kontroll av vår infrastruktur må ansees å være fiender av Norge.  Støtter du kinesisk militær kontroll av sentral infrastruktur i Norge og sitter med noen som helst kontroll over beslutninger, så risikerer du å bli satt for riksrett under neste krig.

Hadde jeg vært besluttstager så ville jeg i en skarp situasjon internert så mange som overhode mulig av personer som har vært med i å la Kina få kontroll over infrastruktur i Norge.  Etterretningsvesenet i Norge bude holde oversikt over alle næringslivsledere i Norge som inngår slike avtaler.   Disse er per definisjon femtekolonnister.

Lenke til kommentar
oppat skrev (21 minutter siden):

USA er alliert med Norge.  USA har samme verdier som Norge.

Vi deler INGEN verdier med CCP. 

Makan til sort-hvitt. NEI vi har IKKE samme verdier som "Trumpistan". Kina er nok lengre unna i verdier enn USA, men det betyr ikke at vi ikke deler noen verdier med Kina. Slutt å kyss Trump i baken. Det er naivt å tro at USA bare har gode intensjoner med Norge. Slutt også å ensidig sortmale Kina. Det er slett ikke så sort-hvitt som du fremstiller det.

oppat skrev (21 minutter siden):

de som uttrykker seg positivt rundt kinesisk kontroll av vår infrastruktur må ansees å være fiender av Norge.

.. og du klager på whataboutism! :lol:

Endret av Simen1
  • Liker 1
Lenke til kommentar
1 hour ago, Simen1 said:

Makan til sort-hvitt. NEI vi har IKKE samme verdier som "Trumpistan". Kina er nok lengre unna i verdier enn USA, men det betyr ikke at vi ikke deler noen verdier med Kina.
 

 

USA er ikke Trump, men Kina er CCP. Hvilke verdier deler vi med CCP?

Endret av oppat
Lenke til kommentar
On 2/14/2020 at 10:01 AM, oppat said:

I Norge liker vi at folket skal få styre landet.  Vi liker at folk skal ha frihet.  Vi prøver å unngå korrupsjon og kameraderi.  Vi misliker konsentrasjonsleire.  Vi prøver å ikke drive etnisk rensing.  Vi prøver å ha et rettsvesen som er uavhengig av hva Arbeiderpartiets leder til enhver tid mener. 

Folk skal få styre landet? Studier viser vel at i USA er det store bedrifter som styrer landet, det har lite til felles med hva folket ønsker.

Liker at folk skal ha frihet? USA har for-profit fengsel hvor statene får bøter hvis det ikke fengsles nok folk. De er også ganske glad i å gjøre folk til gjeldsslaver. 

Korrupsjon og komraderi? Er vel ikke mangel på korrupsjon i USA heller. Stadig vekk toppsjefer fra private selskap havner i høye offentlige stillinger og skal fatte vedtak som gjelder for industrien de kom fra. Komraderi mellom politikerne og industrien er jo tullete sterk ellers... 

Misliker konsentrasjonsleir? Guantanamo Bay er vel fremdeles i drift i USA. Er vel lite som skiller det fra en konsentrasjonsleir. Hvis det er "gratis arbeidskraft" som er kravet så er det mange fengsel i USA som er innafor.

Etnisk rensing? Statistikken på antallet ikke-hvite som er i fengsel i USA tyder vel på en "etnisk rensing - lite" ihvertfall. 

Rettsvesenet som er uavhengig av Arbeiderpartiet tror jeg de har i USA. Derimot er det jo ramaskrik hver gang det skal utnevnes ny høyesterettsdommer, siden det er så tung politisk innflytelse av partiet som styrer. 

Ikke helt svart - hvitt med hvilke verdier vi deler med USA nei... 

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...