Gå til innhold

VGD Off-topic VÅKS


SirJames™
Melding lagt til av Diskusjon.no

Tråden stenges for gjentatte brudd på bruk av tjenesten.

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Elgen. skrev (21 minutter siden):

Flere lyspærer gitt til Titan! 
 

Nye VGD utviklerne burde svelge "lyspærene" sine, og innse at "dette nye" var en tabbe. Det er noe som heter, at det er aldri for sent å vende tilbake til det som fungerte. Men vent ikke for lenge! VG er ikke statsfinansiert, og kan neppe sløse med pengene. Kan så dette hele, ha en bakgrunn i en agenda? Blir det takk og farvel for VGD?

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-80wCWpIM
2 hours ago, TitanSable said:

Det er noe man bør være forsiktig med. Det ender ofte opp med krise. Dersom en person ønsker melk og en annen ønsker cola så er det ikke sikkert man løser problemet ved å gi begge en 50/50-blanding. 

Absolutt, for at dette skal gjennomføres på en bra måte så er man jo avhengig av at brukerne i størst mulig grad kan tilpasse innholdet de blir presentert. Ønsker du cola, så får du cola, ønsker du melk så får du melk.

Hvis ikke så havner man fort i en skvis der ingen av løsningene egentlig fungerer.

 

 

 

Lenke til kommentar
TitanSable skrev (4 timer siden):

Det er veldig forvirrende å vite hva dere forsøker å oppnå. Oppgradering av platformen er forståelig, men seriøst…?

Forum og diskusjonsgrupper har eksistert siden starten på Internett og hatt sin egen evolusjon. Resultatet er at det er en del de facto standarder som eksisterer, blant annet  på hvordan man organiserer forumet. Kort sagt kan man si at problemet er “løst”:

Dersom man ønsker å ha sin egen tvist på et forum så tar man den eksisterende de facto-standarden og skrur litt på denne. Det skal ikke være nødvendig for nye brukere å lære seg hvordan man navigerer og finner frem. Når de nye endringene er innkjørte (dvs. aksepterte av brukerne) så kan man gjøre nye små endringer osv. slik at forumet evolverer over tid.

Det å forsøke å designe en egen forumplattform med nye kule ting er også galskap. Med et slikt utgangspunkt så er det lett å ta på seg skylappene og i etterkant veldig vanskelig å vite hvilke valg som er gode og hvilke som er dårlige (fordi alt rulles ut samtidig).

Å lage noe som ikke gamle brukere er helt fornøyd med er jo forøvrig helt ok dersom man kan tiltrekke seg nye. Men for en ny bruker så må ting være intuitivt. Dersom man som ny bruker innen det første halve minuttet ikke forstår hva dette er så går man videre til et annet sted. Unntaket er om man har veldig unikt innhold, som i praksis betyr ulovlige ting, noe som ikke er caset her.

Dersom dere hadde rullet ut en plattform der folk som har vært på andre forum kjenner seg litt igjen så hadde dere kunne både beholdt en stor del av den eksisterende brukermassen og samtidig hatt et godt utgangspunkt for å rekruttere nye.

Nå sitter jeg med inntrykket at dere forsøker å revolusjonere  forumplattformen, dvs lage noe helt nytt som er mye bedre enn eksisterende plattformer. Problemet er bare at det er ingen som har bedt om en slik revolusjon. Husk (igjen) at de etablerte  plattformene har, over en periode på 30+ år, løst de fleste problemene man tidligere har hatt med organisering, brukeropplevelse, etc.

Personlig mener jeg også det er galskap, sett fra et økonomisk standpunkt, å ha egenutviklet forumplattform fra scratch. Både utviklingskostnader og vedlikeholdskostnader vil bli dyre, samtidig som de eksisterende (hvor mange er Open Source eller billige) har så mange brukere at feilrettinger kommer fortløpende og nye trender kommer inn raskt. Hvilken verdi tilfører det å ha egenutviklet kode? Det er uansett deres egne valg, men som sagt veldig forvirrende.

Det beste forslaget jeg kan komme med er: vær selvkritiske og vurder at dette muligens ikke var en god ide. Ikke fortell hverandre at dette var en fantastisk løsning og at det egentlig er brukerne som er problemet fordi de ikke forstår løsningen. Lag i det minste noe som er potensielt attraktivt for nye brukere dersom de gamle forsvinner.  Og finn ut hvordan dere kunne gjøre en slik feilvurdering som dere gjorde; det er den eneste måten man kan bli bedre på.

Dette ble et langt og rotete innlegg, men det er fordi jeg er forvirret.

Sjelden man ser skapet settes så ettertrykkelig på plass. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
ElSutrekuk skrev (58 minutter siden):

Sjelden man ser skapet settes så ettertrykkelig på plass. 

Trodde det kun var i fotballsammenheng hvor Molde og Bodø/Glimt var involvert at man snakket om å sette skapet på plass. 
Forøvrig enig med deg i innholdet.

Endret av Korgutt
Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...