Gå til innhold

VGD Off-topic VÅKS


SirJames™
Melding lagt til av Diskusjon.no

Tråden stenges for gjentatte brudd på bruk av tjenesten.

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
NNightwish skrev (1 minutt siden):

Kjøpte nettopp Troika sjeldent nok på butikken som jeg begynte å gnage på når jeg kom hjem. Men altfor varm, rett i kjøleskapet og der får den stå en stund. Kan ikke fordra sjokolade som har begynt å smelte.

Smeltet sjokolade er djevelens verk -nyter selv en boks Urge og en pris snus -ikke dessert altså.

Lenke til kommentar
6 hours ago, Frank.N.Steen said:

Har dessverre aldri fått oppleve ei United kamp i England, men, man fikk jo se dem spille mot Vålerenga i sommer 1998, da i forbindelse med Norges-turneen eller hvor de la sommer-turen innom Skandinavia og husker at Brann ble vel feid av banen med fire eller fem i baken, men Vålerenga var virkelig i fyr og flammer på den tiden, og endte med 2-2, der særlig (var det Carew?) ga United forsvaret mye hodebry. 

Det som var ekstra moro var at United stilte ikke akkurat med noen "b-lag" men flere av de beste og største profilene var alle involvert, og lite skulle en jo vite, at under et år senere ville store deler av det laget gjøre en legendarisk treble der ble avsluttet på Nou Camp i mai 1999. 

Det som ofte irriterer meg er hvordan mange (til og med enkelte United fans) ofte mener eller påstår at United "flaksa" seg ofte gjennom 1998-99 sesongen, og at finalen mot Bayern så var de fullstendig "overlegne". 

Har ofte sett igjen hele kamper fra den sesongen, og den "flaksen" forbinder jeg langt mer med et utrolig lag med sterke personligheter, et utrolig driv og vilje til aldri å gi opp, samt fantastiske unge talenter i hop med veteraner, og klart flaks spiller jo inn, men ikke hele tiden, og i finalen mot Bayern var det faktisk United som dominerte banespillet, selv da uten flere av sine beste midtbanespillere (joa, tyskerne manglet noen stjerner de og,) men Roy Keane og Scholes på midten, ville kanskje gjort ting mindre "spennende". Men dæven, det var "written in the stars" når Teddy og Ole kom inn og ja, resten er fotballhistorie.

Å følge United fra 1994-95 og fremover var, ja, jeg tror ikke man innså der og da hvor spesielt det laget, eller lagene egentlig var, og når man leser om folk som sier at det var først når Mourinho og russeren ankom engelsk fotball og Chelsea, at Fergie virkelig ble "utfordret", da lurer jeg på om de i det hele tatt fulgte med på hva som skjedde på 90-tallet og tidlig 00-tallet.

Blackburn, Liverpool (mulig "the Spice Boys" nicket vil alltid henge igjen, men dæven de kunne sin ball, og med mer disiplin og kanskje luka ut et par spillere der aldri var gode nok, og de ville ha gitt United, Newcastle og Arsenal en good run for pengene), Newcastle (særlig i perioden 1995-97, fantastisk angrepsfotball), Chelsea (et meget godt lag selv uten Roman pengene, masse fantastiske spillere og vant flere store cuper i innland og utland, samt var bare et par poeng bak United og Arsenal i 1998-99 sesongen), Leeds (i tidlig 00-tallet var virkelig på gang, men dessverre det varte ikke lenge) og selv lag som Aston Villa luktet ofte på topp plasseringer, så at Premier League på 90-tallet og tidlig 00-tallet var kun Manchester United er bullshit.

Særlig 1997-2005 var jo en tid der Arsenal og Wenger var en konstant trussel, og der matchet United i sterke spillertyper, nydelig fotball og man gru-gledet seg alltid til kampene mellom disse lagene, og særlig i 1997-1999, så hadde vel Arsenal nærmest "balle tak" på United, vant flere kamper med stygge sifre og selv om United ikke ble fullstendig utspilt, så visste man at et tap kunne bety at sesongen lå i fare, selv om kampen var tidlig ut i sesongen.

Dette forandret seg jo i 1999-00 og frem til 2000-01, hvor United dro i fra, og var så overlegne i perioder at, ja hva skjedde med Arsenal? Husker United grusa dem 6-1 eller noe slikt, og det var uvirkelige siffer på den tiden.

På den annen side fikk jo også Manchester United noen stygge smeller de og, husker jo gru 0-5 mot Newcastle, eller et par ydmykelser mot Southampton, Schmeicel ble chippa av Le Tessier, og Fergie la skylda på at draktene gjorde at spillerne ikke kunne "se hverandre" osv, og jeg som ønsket meg den fæle drakta ? vel, ikke etter den kampen.

Nei, sjarmen er nok der, men føler at særlig United fansen er fantastiske og meget høylytte under bortekamper, de utsynger motstanderens tilhengere og det er helt rått å se videoklipp fra Youtube å ta innover seg all lyden og støyen, og undrer på hvorfor ike huleste heite kan ikke den type stemning gjenskapes på egen bane? 

Kan et par tusen United-supportere lage sånn trøkk, må da nærmere 70,000 kunne mer enn bare sånn "halvveis" en gang i blant.

Savner nok mest de utrolige opplevelse på andre halvdel av 90-tallet, særlig tv-kampene mot Juventus, elsket dem. De var magiske, selv om det ble en del ydmykende tap i starten, men man følte at noe var i gang, og publikumbrølet i starten av Champions League hymnen var, wow, spesielt. 

Elsket Van Nistelrooy, særlig hele den "RUUUUUUUUD" som gynga gjennom Old Trafford når banka inn mål på bestilling, og minnet litt om hvordan de gærne følgerne av Thulsa Doom (i den første Conan filmen) ville sette ut i et rungende "THUUUUUUUUUUL" brøl, og får nesten frysninger av enkelte av disse Van Nistelrooy øyeblikkene, særlig i perioden 2001-03, da mannen var en ekstrem maskin der bare banka inn mål, og trist at han aldri fikk oppleve den type dominans og suksess som det senere laget ville, etter at han forlot. 

Men, igjen, med Van Nistelrooy ville kanskje den mer "flytende" fotballen til United, særlig i 2006-07 aldri funnet sted, da de virket å være litt for "avhengige" av kun en mann, men plutselig begynte hele laget å score mål, selv forsvarere, og nei, Van Nistelrooy fikk jo smake på suksess i Spania, men savnet han og Beckham i en god stund, men innså vel at deres tid var over når de begynte å bli litt for høye på seg selv, og Fergie gjorde det tydelig hvem som styrte skuta.

Synd hvordan ting gikk i år, endelig begynt å spille herlig fotball og banker City gang på gang, og Bruno er jo en som virkelig ser ut til å være noe helt spesielt, men klart spesielle tider har det jo vært, og får bare håpe at ting kanskje vil snu tilbake til normalen utover sommer/høst, hvert fall med tanke på at kampene i England vil gradvis returnere, selv om det vil mest sannsynlig bety at Liverpool tar sin 19ende tittel, men selv om det smerter å si det, det har de virkelig fortjent og, tenker nå mest på ei mulig topp 4 for United, og vil ikke at sesongen skal bare gå i "glemmeboka".

Årets klareste lyspære. Husker jeg og pappa så en kamp på tv og han mente at United-fansen buet på van Nistelrooy. Da kontret jeg kjapt tilbake, liten arrogant unge som jeg var: De hyller ham, pappa, hvis du hører etter nøye så sier de «Ruuuuuuuuud!»

Lenke til kommentar
MrPets skrev (2 timer siden):

Husker min mormor var fra seg av skam da hun ikke serverte dessert til søndagsmiddagen, kun kringlekake!

Farmor var også ei der ble noe små-panisk om hun ikke fikk servere noe godt til gjestene sine. Og hun virket alltid å ha et nær utømmelig lager av godteri, kaker og annet snop liggende på lur. Veldig hyggelig for oss som var barn, men mamma var ikke like glad, for slik "hverdagskost" hadde ei tendens til å gjøre små barn litt ekstra gira, spesielt utover de sene kveldene.

Ale-Fawk skrev (1 time siden):

og han mente at United-fansen buet på van Nistelrooy. Da kontret jeg kjapt tilbake, liten arrogant unge som jeg var: De hyller ham, pappa, hvis du hører etter nøye så sier de «Ruuuuuuuuud!»

Ja, husker jeg måtte nevne dette for pappa når vi så ei Champions League kamp på tv, og han lurte hvorfor de buet på sin målmaskin.

Særlig målet mot Arsenal på bortebane i 2002/03 sesongen gir meg frysninger, og de kampene var så intense og betydningsfulle, så et tap ville være nærmest katastrofalt, og ble aldri helt det samme etter at hjemmelaget flyttet til Emirates.

Uansett, den matchet var helt vill, frem og tilbake fotball, sjanser og tøffe taklinger, enorm spenning all the way, og særlig når Ruud parkerte et av de aller beste og mest fryktede forsvarene i engelsk fotball, via Campbell og Keown, og bare banka inn 0-1 og ga ei arrogant Arsenal-klyse av en kollega litt å tygge på dagen etter.

For han mente jo at alle scoringene til Van Nistelrooy var "ferdigscora", bare å stå innafor 16 meteren og vente, men så lett er det jo aldri, og var mange som elsket å "avfeie" Ruud med, som kun en "tap-in" målscorer, men du gjør ikke så mange mål på så kort tid, bare ved å stå å fiske i motstandens boks, i 90 minutter pluss.

Løpene, bevegelsene, timingen, alltid på utkikk etter å score mer og mer, og som gjorde at forsvar og motstandere hatet og fryktet ham, samt selvfølgelig at han jo hadde sine "dirty tricks", men er jo ytterst få toppspisser som bare er noen uskyldige "engler", selv Solskjær hadde en del små-triks han tok i bruk fra tid til annen.  

 

Endret av Frank.N.Steen
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...