Gå til innhold

VGD Off-topic VÅKS


SirJames™
Melding lagt til av Diskusjon.no

Tråden stenges for gjentatte brudd på bruk av tjenesten.

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
18 hours ago, Frank.N.Steen said:

Husker det var litt av noen svære sko som skulle fylles, spesielt når Eric Cantona takket for seg, og ei hel sommer fylt med rykter om alle mulige slags kjente superspisser ble linket til Old Trafford, og så ble Teddy kjøpt inn.

Mange skeptiske tanker og meninger kom kjapt til overflaten.

Og selv om førstesesongen ble ei nedtur da med tanke på antall pokaler, Roy Keane skaden samt smerten over hvor fantastiske Arsenal var under Wengers første fulle og hele sesong, så bidro Teddy likevel med en viktig del i å opprettholde dette med å inneha litt eldre ledertyper i stallen og ikke minst mange herlige og minneverdige kamper/mål den sesongen, og vissheten i ettertid om hva som lå i gjære, da med tanke på 1998-99 sesongen, gjør jo at slikt lettere kan fordøyes.

Men må si at jeg elsket mye av den heseblesende, fartsfylte og vanvittig mål rike/intense fotballen United spilte i 1997-98, særlig da i europeisk sammenheng, og hvor storlag som Juventus ble slått 3-2 på Old Trafford. Det var ei viktig "milepæl" å overkomme, da det italienske storlaget (mulig det aller beste på store deler av andre halvdel av 90-tallet) virket å være så mange hakk bedre i oppgjørene fra tidligere av (1996-97), men det å vite at man kunne slå dem, og da gjennom å spille såpass god fotball, viste jo til at selv om det skulle rakne litt i hjemlandet, så var Fergie og hans unge fremadstormende tropper, ikke så langt unna å endelig kunne knekke Champions League "koden".

Husker det var mye negativt i en del aviser/fotball blader (abonnerte på eks antall United og fotball magasiner som ungdom) og hvor ofte Sheringham fikk mye av støyten, grunnet at han ikke var "Cantona" eller scora nok mål osv, og dette virket jo å følge opp et stykke ut i 1998/99 sesongen, hvor mulig laget fikk ei, kanskje ikke all verdens "flying" start på den tiden, og husker de gikk på noen stygge smeller, mange tap, og ble fullstendig feid av banen 2-3 ganger av et Arsenal den sen-sommer/høst som fremstå enda vassere enn sesongen i forkant, samt lå langt bakom på tabellen. 

Men så begynte maskineriet å bli gradvis velsmurt, hvor Cole/Yorke dannet et av de mest fryktinngytende spiss-parene i Europa, Beckham strødde om seg med lekre assists/innlegg og mål, Solskjaer var nærmest bankers å gjøre et par selv, vel vitende om han ikke behøvde mer enn maks 8-10 minutter per kamp for å gjøre så, og selv da, når United virket å være i gang igjen, så var en del kritiske til Sheringhams bidrag. 

Men tja, så kom jo de legendariske snuoperasjonene på rekke og rad i sen vinter og utover våren, via FA Cup, Premier League og Champions League, og selv om Teddy ikke scora så mange mål den sesongen, var vel hans bidrag langt mer uforglemmelige og ikke minst viktig, enn kun ei spiss som gjør 15-20 mål i året ( og der mesteparten kom mot div bunnlag og kampene ofte var avgjort tidlig ut). 

Beste sesongen var vel egentlig hans siste, i United trøya, tenker da 2000-01, målene og innsatsen gjorde vel han også vant årets spiller prisen, og syntes det var kjipt å se han forlate etterpå, men dæven for noen fantastiske minner han ga United fansen i de 3 sesongene. 

Jeg er for ung til å huske denne perioden, men må ha vært episk å følge United da. Var magisk mellom 2006 og 2013 også, men det kan sikkert ikke sammenlignes med 90-tallet hvor engelsk fotball hadde en annen sjarm. Var første gang på Old Trafford som liten guttevalp i februar 2002, 1-0-seier hjemme over Aston Villa med van Nistelrooy som målscorer. Det var en magisk opplevelse med nesten 70 000 på tribunen.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...