Gå til innhold

Tyske forskere satte effektrekord for tolags solceller [Ekstra]


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Ibj skrev (1 time siden):

Effektfulle... Leverer en effekt på 29,15%. Her stoppet jeg å lese. Litt presisjon i språket bør man kunne forvente i TU.

underforstått: .. av innstrålt effekt. Effekten er selvsagt avhengig av arealet også, men nå er jo ikke arealet en fast verdi. Man produserer det arealet man har behov for, har råd til osv. F.eks ved å kombinere flere celler til et panel eller bruke flere paneler. Men virkningsgraden, eller levert effekt per innstrålt effekt er en viktig faktor for arealbehovet.

lars4012 skrev (11 minutter siden):

Hvorfor forskes det ikke mer på å utvikle billige solceller laget av lett tilgjengelige materialer, som folk flest kunne installert på hustak o.l.?

Det gjør det definitivt. Vanlige solceller (singel-junction mono-Si eller MC-Si) har jo stupt i pris år etter år. Sammenstillingen til paneler har også fått merke skrustikka, montasjemåtene har blitt bedre og kan i noen tilfeller erstatte andre fasade- eller tak-materialer. Inverterne har blitt bedre og mye billigere osv.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+5132
14 minutes ago, Ibj said:

Effekt måles ikke i %. Er ikke virkningsgrad ganske innarbeidet, evt. effektivitet?

På samme måte som mål, gruppe, kategori, hel, radikal og ideal er ord som brukes både i omgangspråk og i fagspråk (matematikk), hender det altså at ord kan brukes i flere sammenhenger.

Men er enig i at virkningsgrad hadde passet bedre.

Lenke til kommentar
Ibj skrev (4 timer siden):

Effekt måles ikke i %. Er ikke virkningsgrad ganske innarbeidet, evt. effektivitet?

Mye vi sier er innforstått, mer i muntlig tale enn skriftlig. Dersom man skal være veldig presis og dekke best mulig, så ender man opp i en juridisk tekst. Som paradoksalt nok er uleselig for de fleste og gjør at folk flest ikke kan gjøre sine rettigheter gjeldende!

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...