Gå til innhold

Signere ny arbeidskontrakt


Gjest 04961...e4c

Anbefalte innlegg

Gjest 04961...e4c

Er det juridisk ulovlig å signere arbeidskontrakt med ny arbeidsgiver før man sier opp den gamle og eventuelt hvor lenge kan man vente med å si opp? 

Anonymous poster hash: 04961...e4c

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hæ? Ulovlig. Du skriver arbeidskontrakt først, deretter sier du opp. 

 

Jeg skrev under kontrakt i november, sa opp like etter og jobber mine siste uker nå. Har 3mnd. oppsigelsestid. 

Hvis du ikke har en oppsigelsestid i kontrakten vil den være normalt på en måned(3måneder hvis du har jobbet der i over 10 år). Du sier opp nå i februar og du må jobbe ut mars.

Endret av DiskusDød
Lenke til kommentar
Gjest 04961...e4c

Ønsker eventuelt ikke å si opp før helt i slutten av måneden, men tenker å signere to uker før. Ikke ideelt, men brytes noen lover?

Anonymous poster hash: 04961...e4c

Lenke til kommentar

Du kan skrive arbeidskontrakt på ny jobb før du slutter I nåværende jobb. Du bør jobbe ut oppsigelsestiden, men må heller ikke det. Men da kan nåværende arbeidsgiver trekke lønn eller feriepenger om de mener de har tapt penger på at du bare stakk...fordi de måtte finne vikar, tapt produksjon osv..

Lenke til kommentar
Gjest 04961...e4c
DiskusDød skrev (14 minutter siden):

Hva slags lover? Ingen som tvinger deg å jobbe der du jobber. Du bør absolutt skrive arbeidskontrakt før du sier opp nåværende jobb.

Hvorfor vil du ikke si opp før helt i slutten av måneden?

Gi beskjed med en gang tilfelle arbeidsgiveren din trenger tid for å finne en erstatter.

Jeg forstår at ingen er tvunget til å jobbe. Jeg forstår også at det best for arbeidsgiver 1 å få beskjed så tidlig som mulig.  At man må/kan bli bedt om å jobbe opsigelsestiden er også kjent. Spørsmålet er om det er ett brudd på kontrakt å vente to uker eller mere etter man signerer kontrakt med ny arbeidsgiver før man sier opp kontrakt med arbeidsgiver 1?  Noen som vet? 

Anonymous poster hash: 04961...e4c

Lenke til kommentar
Gjest 04961...e4c skrev (4 minutter siden):

vente to uker eller mere etter man signerer kontrakt med ny arbeidsgiver før man sier opp kontrakt med arbeidsgiver

Har du egentlig ikke lyst på den nye jobben?

Ble litt nysgjerrig på hva årsaken til at man skal vente 14 dager med å si fra til arbeidsgiver at man har søkt ny jobb og vil si opp?

Lenke til kommentar
Gjest 04961...e4c

Det kan være flere grunner blandt annet at oppsigelsestiden ikke starter før den første i påfølgende måned. Kanskje man vil korte ned på oppsigelsestiden som for noen kan være ubehagelig eller man diskuterer et sluttvederlag og ønsker to flere uker å gjøre dette på? 

Anonymous poster hash: 04961...e4c

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+234981
Taurean skrev (52 minutter siden):

Hva skjer om man signerer på 10 forskjellige arbeidskontrakter i løpet av én dag? Er -det- ulovlig?

Man får 10 jobber og - Nei

Endret av Slettet+234981
Lenke til kommentar
Gjest 04961...e4c skrev (18 timer siden):

Er det juridisk ulovlig å signere arbeidskontrakt med ny arbeidsgiver før man sier opp den gamle og eventuelt hvor lenge kan man vente med å si opp? 

Anonymous poster hash: 04961...e4c

Du kan fint signere arbeidskontrakta no med ein gong.

Det du må passe på er at du ikkje har avtaleforplikta deg til å jobbe for to arbeidsgivarar samtidig.
Dersom det skjer så kan du naturleg nok berre jobbe ein stad om gongen, og då kan du bli erstatningsansvarleg ovanfor den arbeidsgjevaren som ikkje får den arbeidskrafta som du har lovd å stille med.
Du må derfor passe på at dersom du signerer arbeidsavtale no så må du få satt ein startdato som gjer at du er ferdig med oppsigelsestida med dagens arbeidsgiver, alternativt at du avtaler fleksibel oppstartsdato.

Når det gjeld oppsigelse så treng du berre å forholde deg til oppsigelsestida. Har du 3 mnd oppsigelsestid så er det einaste kravet at oppsigelsen skal leverast minst tre månedar før. Det du må passe på er at du i oppsigelsen også spesifiserer når oppsigelsen gjeld frå eller kva som er din siste arbeidsdag. Du kan f.eks. fint sende oppsigelse i år med virkning 1 januar 2021 og siste arbeidsdag 31 mars.

 

Dersom du veit at du skal seie opp og du har ny jobb som venter på deg,  så vil det vanlegvis være mogleg å gjere avtale om kortare oppsigelsestid om arbeidsgiver kan avsjå deg med ein gong. Dersom arbeidsgiver har vikar eller liknande som kan ta over for deg så er det ofte like greit at du får slutte med ein gong framfor å jobbe umotivert ut oppsigelsestida.

 

Den store juridiske faren her er som sagt at du blir dobbeltbooka og er forventa å møte på jobb hos to ulike arbeidsgiverer.
Tilsvarande bør du være forsiktig med å seie opp jobben du har før du har fått forpliktande avtale om ny jobb slik at du ikkje risikerer å stå heilt utan jobb dersom du seier opp og den andre arbeidsgiveren ikkje gir deg jobbtilbod likevel.

  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...