Gå til innhold

Vindturbiner kutter tv-signalet til bygd – NVE krever at kraftselskapet ordner opp


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Ifølge beboer i bygda: "enten har vi ikke signal i hele tatt, eller så er det et frosset bilde på skjermen så lenge turbinene går"

Hva er egentlig den tekniske årsaken/virkningsmekanisme til at vindmøllene forårsaker dette? Må jo være noe forholdsmessig sterke krefter i sving, for å uttrykke det slik. :roll:

Lenke til kommentar
olemars skrev (17 minutter siden):

Frosdent bilde betyr sort sett dårlig signal. Jeg vil anta det er noe i turbinene eller generatorene som lager signalstøy på samme frekvenser som riks-tv på et eller annet vis.

ja muligens det, eller kan det også være av "ren fysisk natur"? dvs. at vindmølleparken evt. er lokalisert mellom tv-sender mast og mottaker-masten i bygda, og når bladene snurrer så utgjør det i praksis en fysisk vegg som stopper signalene? Jeg aner ikke, men er spent på hva som ligger i "NVE krever at kraftselskapet ordner opp" -høres liksom ut som det finnes en kvikk-fiks tilgjengelig.

Lenke til kommentar

Er et par ting som kan være avgjørende.

Hvem kom først i området ?, byggesøknaden/godkjenningen for vindturbinparken eller rikstv ?

Og hvor enkelt blir det og få italienske Falck Renewables til og ordne opp ?

 

Edit: ser ut som rikstv vinner med etablering i 2005, men når fikk Hennøy rikstv ? og 2006 for etableringsøknad Hennøy vindpark, men hvem som har forrang kan kanskje bli en langdryg rettsavgjørelse ?.

Endret av Nautica
Lenke til kommentar

Digitalt bakkenett kostet i sin tid 1,5Mrd for å bygge ut til 95% av landets befolkninger. De klarte dette med 500-ish sendere og et litt høyere antall sattelittsendere for å ta seg av steder med uhensiktsmessig topografi.

Det skulle bli 3mill per sender, noe som tilsvarer omtrent inntekter av strømsalg fra 2 uker med kontinuerlig produksjon. Om vi regner snittpris per sender, noe som helt sikkert er altfor høyt. 

Med mindre det digitale bakkenettet drives av amatører har de sikkert et par satelittsendere stående på lager, om vi antar en halv mill per stykk kan vi altså løse dette problemet med strømminntekter tilsvarende 2 døgn med produksjon. Et mye bedre alternativ til å rive hele vindparken (tap: en milliard eller to..)

Bakkenett operatøren bør kanskje skru av eller dempe det signalet som i dag forstyrres av vindmøllene og etablere 1 ny satelittsender som har fri sikt til de som i dag har signalproblemer. Burde kunne gjennomføres for NOK500k eller mindre. Send regningen til vindparkeierne.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...