Gå til innhold

Bærbar pc til elektroingeniør utdanning


Alest96

Anbefalte innlegg

Hei! Til dere som har tatt elektroingeniør utdanning, var programmene dere brukte på skolen kompatibel med Mac? Eller var dere nødt å ha en PC med windows? 

Ser helst etter svar fra de som enten går denne utdanningen eller nylig har tatt den svarer, da ting kan endre seg.. 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Chris93 skrev (5 timer siden):

Tja, spørs jo på hvor du tar utdanningen. Uansett, vi trengte visual studio i et fag. Så har jo man diverse CAD programmer, skoler er ganske glad i multisim f.eks

En i klassen min brukte en Mac, men hadde en Windows vm

Så programmene støttet ikke Mac OS?

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Nå vet jeg ikke helt hva en elektroingeniør utdanning egentlig innebærer. 

Men om PLS programmering blir en del av utdanningen, så er jo de fleste programmene Windows baserte. Tia portal (Siemens) kjører vel bare på Windows.  

Diverse tegneprogrammer for å tegne skjema er jo også det. Autocad, Eplan, PC Schematic... 

Kan jo dual boote (bootcamp) mellom Mac OS og Windows da, men da er vel kanskje litt av vitsen borte. 

 

 

Lenke til kommentar

For oss (NTNU) var det egentlig helt fint med en gammel klump som kjørte linux. Bare en fordel om den har seriellport (RS-232 eller tilsvarende). Mesteparten av det vi brukte egen pc til fungerte greit på både linux og windows, samt mac. Dersom du ikke har win bør du være litt innstilt på å gjøre litt research på alternativer og open source versjoner, men alt går fint.

Lenke til kommentar

Hovudregelen er nok at med mindre du veit at skulen/studierettninga du skal begynne på er Mac-vennleg så bør/må du gå for Windows-PC. Sjølv om mange program finnes til både Mac og PC så vil undervisninga vanlegvis ta ungangspunkt i Windows med mindre anna er spesifisert. Du kan nok fint klare deg med Mac eller Linux, men då må du være forberedt på at du i større grad må finne ut av ting sjølv.

Ellers så gjeld dei vanlege avvegningane for studie-PC. Du må rekne med å måtte bære rundt på PC'en ein del, så lav vekt vil være ein stor fordel. Tilsvarande er god batterikapasitet absolutt å foretrekke då ikkje alle forelesningssalar er like godt utstyrt med straumuttak. Behovet for ein PC som du lett kan ha med deg og bruke der du vil må du sjølvsagt også vurdere opp mot kva programvare utanom office-pakke som du treng.

Lenke til kommentar

Nå er ikke jeg noe stor Mac-fan siden maskinene har falt i kvalitet over tid, men rett skal være rett. Du kan installere Windows sammen med macOS effektivt på Intel-maskiner. Hadde nok valgt en PC for enkelhets skyld. Det er lettere å følge undervisningen når en bruker det samme som de andre har og slipper å lete etter tastekombinasjoner etc.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...