Gå til innhold

Aldri målt varmere i januar: Temperaturen ligger 8 grader over normalen


Anbefalte innlegg

Trestein skrev (5 minutter siden):

Hvor ofte statistisk havner gjennomsnittstemperaturen på normalen?

Statistisk sett så tilsier hyppigere varmerekorder at gjennomsnittstemperaturen går oppover. Men vi trenger jo ikke å gjøre den antakelsen når man bare kan kikke på gjennomsnittstemperaturen i Norge.

https://www.met.no/vaer-og-klima/klima-siste-150-ar

Men siden vi snakker om ekstremer her, så er det viktig å presisere at ekstremer og et kaotisk klima er en effekt av klimaendringer, og ikke klimaendringene selv. Hvordan de drar snittet peker stabilt oppover, men hvor kaotisk klimaet er handler om langt mer komplekse modeller som ikke skiller særlig mellom kalde fronter fra nord og varme fronter fra sør.

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

AAunnamed.png

 

Kjell_fig2.jpg

 

 

Hanssen-Bauer forteller at den høye temperaturstigningen på Svalbard har sammenheng med at sjøisen forsvinner:

– Mindre og mindre sjøis gir en snøballeffekt. 
Når isen smelter, blir det også enda varmere på land rundt. 
Havet gir tilfang på masse varmt vann som varmer opp luftmassene. 
Derfor går oppvarmingen mye raskere der enn det den gjør andre steder.

Hvorfor er sjøen blitt kaldere i Arktis de siste årene ?

 

The Very End skrev (22 timer siden):

Kan ikke vente på at klimarealistene finner rapporter dem tar ut av kontekst, sannheter fra folk med doktorgrad fra livets dritharde skole, historier om svingninger fra før Jesus tid og den gangen bestemor Olga kunne gå i trusa i januar.

Dette er ikke gode nyheter, og allikevel klarer den jevne debatanten å være  så virkelighetsfjern at h*n ikke klarer å hverken forholde seg til faktaene eller enda bedre forstå konsekvensene av dette. 

Fakta er i stadig endringer og konsekvensene uteblir, i 2007 sa 300 forskere i en omfattende rapport at Arktis er isfritt i 2015.

Endret av Nautica
  • Liker 3
Lenke til kommentar
Nautica skrev (8 minutter siden):

Fakta er i stadig endringer og konsekvensene uteblir, i 2007 sa 300 forskere i en omfattende rapport at Arktis er isfritt i 2015.

Dette visste jeg ikke. Har det ikke vert is der om sommeren siste 5 åra? Klimaforskere og vitenskapen tar jo ikke feil. Hvor har de vert skutene som har kjørt seg fast der oppe? På sydpolen. Feil på kompasset?

  • Liker 4
Lenke til kommentar
On 2/1/2020 at 12:07 PM, Trestein said:

Dette visste jeg ikke. Har det ikke vert is der om sommeren siste 5 åra? Klimaforskere og vitenskapen tar jo ikke feil. Hvor har de vert skutene som har kjørt seg fast der oppe? På sydpolen. Feil på kompasset?

Det er kanskje betre å lese artikkelen, so ser du at Nautica siterer feil.

 

Artikkelen seier at fleirårsisen vert vekke.  Isen i Arktis driv med havstraumane.  Isen vert danna på russisk side og smeltar på canadisk side.  Isen pakkar seg mot Grønland og øyene nord i Canada.  Dess mindre is ein sommar, dess mindre pakkis bremsar drifta mot Canada.  Når det er lite nok vil heile produksjonen drive over polen på eit år.  Det ligg ikkje is att frå året før som får sjansen til å tjukne året etter.

 

Du kan jo høyre med Børge Ousland og Mike Horn om ikkje det stemmer bra med deira observasjonar?

 

Lance sette seg fast nær Nordpolen i desember.  I desember frys det framleis på, men seint på sommaren i fjor ville Lance neppe hatt problem med å krysse tvers over polpunktet frå Svalbard til Alaska.  For 20 år sidan hadde dei vore sjanselause.

Endret av Sturle S
  • Liker 3
Lenke til kommentar
Nautica skrev (56 minutter siden):

Ousland sine observasjoner stemmer nok bra, men utelater og nevne at han aldri har lagt en ekspedisjon så nært opp til is-minimum "august/september", normalt så starter ekspedisjonene rundt mars og er ferdig lenge før is-minimum

Tja, å sleppe filmen i november er da et falsum...

OK, om det gir mer penger/bunnlinje. Og så er det å håpe at det ikke gav mer søppel og plastik enn en vanlig Himalayatur med bok. Ta ikke likene og plastiken ned, spar CO2

Lagr ORD og Eksempler AI kommer....!

Om 4 - 7 år

Endret av Halvor Sølvberg- the MOV
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...