Gå til innhold

ANMELDELSE: Warcraft III: Reforged


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Guybrush 3pwood skrev (13 minutter siden):

Få nå heller en skikkelig remake av Warcraft 2 som er det desidert beste spillet i serien.

Trodde nesten jeg var den eneste som mente det....

Jeg har faktisk spilt en god del warcraft 2 gjennom vinteren. Det spillet holder seg godt! Men hadde gjort seg med en ekte overhalling.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hva er det som skjer med Blizzard om dagen? De har gått fra å gjøre alt de tar i til gull, over til å gjøre så og si alt feil på rekordtid?

Battle for Azeroth er en av de, om ikke den svakeste utvidelsen til World of Warcraft. Elendig håndtering av hele Hong Kong kontroversen i Hearthstone. Fiasko rundt lanseringen av Diablo Immortal. Sier opp en haug med ansatte til tross for nye rekorder hva gjelder inntjening. De fleste av de som har vært med på å gjøre Blizzard til Blizzard har forlatt selskapet. Og nå WarCraft III: Reforged.

Dette spillet er jo egentlig stikk motsatt av det som kjennetegnet Blizzard. Blizzard var kjent for å ta seg veldig god tid til å perfeksjonere spillene før de ble sluppet. Reforged er en temmelig stor tragedie når det kommer til polering og finpuss. Den visuelle overhalingen ser temmelig malplassert ut og passer egentlig ikke inn. Ytelsen selv på min maskin med 8-kjerne Intel Core i9-9900K og GeForce RTX 2080 Ti har stuttering og hakking til tider. Nærmest alle lovnader som ble gitt ved lansering er brutt i ren Bethesda stil?

Det er ikke første gang en "remaster" skuffer. Det har vært mange remaster opp igjennom som tilbyr mer eller mindre null og niks utover å sørge for at spillet er kompatibelt og kjører på moderne maskinvare og operativsystemer. Men dette har jo faktisk Blizzard allerede levert med den nye patchen de leverte til originale Warcraft III for ikke så alt for lenge siden.

Hele poenget med Reforged var at vi skulle få bedre grafikk, bedre ytelse, nye og bedre cinematics, modernisert historie som passet med det som er ny canon med mer. Istedenfor så får vi en grafikk som riktignok er skarpere, det er  høyere oppløsning på grafikken det er det liten tvil om men den visuelle stilen er forandret og ikke nødvendigvis til noe bedre. Ytelsen er temmelig horribel tatt i betraktning hva som leveres. Ikke noe av historien er forandret, ikke noe av innholdet er forandret. Ingen nye pre-rendered cinematics og alt av in-game cinematics er helt håpløst lagt opp og fungerer dårligere enn de som er i originalen. Du har akkurat de samme begrensingene iform av antallet enheter som kan styres på en gang osv som jo ikke gir spesielt mye mening i 2020.

Er det egentlig noe som helst som er bedre med å spille Reforged fremfor å bare spille originale Warcraft III du kan laste ned direkte fra Blizzard sine nettsider? Jeg vet det er tidlig på året men dette seiler opp som en god kandidat til årets store skuffelse for min del.

 

Hva er det de egentlig har holdt på med under utviklingen her? Og hva var egentlig poenget med BETA? Nærmest ingen av problemene og klagene fra BETA er jo fikset til lansering. Jeg vet at Blizzard har leaset noen utenforstående til å utvikle Reforged men det er jo fremdeles ene og alene Blizzard sitt ansvar å sørge for at sluttproduktet duger.

De la inn langt mindre jobb og ambisjoner i Starcraft Remastered, men det gav jo et langt bedre resultat enn det her..

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-x7D6du0Hjb
RamGuy skrev (58 minutter siden):

Hva er det som skjer med Blizzard om dagen? De har gått fra å gjøre alt de tar i til gull, over til å gjøre så og si alt feil på rekordtid?

Activision. Det er grunnen. Det er et selskap som bare ser penger, og enda mer penger.. De tenker kvantitet over kvalitet som man kan se med f.eks COD-spillene.. 

Lenke til kommentar

Det kan vel diskuteres om de har tatt seg god tid til å perfeksjonere spill de har gitt ut. Det kan vanskelig nevnes en eneste utgivelse som ikke har hatt trøblete utvikling og for tidlig utgivelse med manglende polering og bugs / gameplay som må patches.

Det første året med Diablo II på closed Battle.net fremstod som en betatest med en uendelig liste over bugs og svakheter. Balanse mellom klasser og polering av spillmekanikk finnes ikke. Så kommer det en utvidelsespakke i stedet for å fikse gameplay i spillet, noe som i grunnen ikke går siden det allerede er sluppet.

Jeg kan være med at de lagde bedre produkter i tiden frem til og med 2008, men jeg jeg er ikke med på at fellesnevneren er at spillene fremstår som ferdige eller perfeksjonert. Det fleste spillene er sluppet måneder og år før de burde.

De store selskapene har aksjonærenes profitt som hovedfokus og ikke adresserer problematikk fordi utviklerne allerede er tatt av prosjektet og satt på neste. Eventuelt at de lager neste oppfølger utenfor eget studio for å melke et varemerke.

Det må være et helvete i å jobbe i spillindustrien, for det handler sjelden om å gjøre et produkt så godt som mulig. Det handler om å gjøre seg ferdig og komme igang med neste prosjekt. Battle Royale- sjangeren har en fot i begge leire for samtidig som spillene poleres over tid er det meste av utviklingstiden basert på å skape nye "cash grabs" og stadig komme med "keiserens nye klær" for å holde pengestrømmen i gang.

Spillutvikling er dårlig betalt, dårlige arbeidsforhold og har lange og stressfulle arbeidsdager. Profitten går til investorer og aksjonærer som kanskje ikke har spilt et spill i hele sitt liv. Utviklere burde heller lage spill på fritiden og tjene pengene andre steder.

Endret av BadCat
Lenke til kommentar

Trist og kanskje litt feil å si dette men at Blizzard lager et spill som failer/skuffer er vel desverre ikke noe nytt nå i 2020 ?

Hørte noe om at så lege de ikke har enorm suksess så går det kun en vei og det ned.

Det vil si at Activision sitter og sammenligner alt med hvordan det var før for som du selv sier så var alt bedre før når det kommer til Blizzard.

Alt av spill de har sluppet (om det er OW, Hots eller wow expansion) så har det vært en skuffelse i salgstall og feedback om man sammenligner hvordan det var før.

Da blir det panikk på toppen og de finner inntjening en annen plass (ofte kutt og dårlige valg). Dette er da en negativ syklus som er veldig vanskelig å komme seg ut av.

Lenke til kommentar

Skal nok kanskje prøve det. Jeg synes ikke det behøver å være så mye nytt. Det er et bra spill som det er. Bare den psykologiske effekten av en grafikkoppgradering tror jeg kan være positivt.

Koster ca 200 kr? Er ikke så halvgalt.

Blir morsomt å se en skokk med archers skyte piler, kanskje det ser enda bedre ut. Eller fullt opp med demolishers regne dritt over motstanderne ^^ Vi får nå se.

Lenke til kommentar
8 hours ago, Craxmerax said:

Jeg tenkte også slik lenge, men føler det bare blir mer og mer tydelig at det er Blizzard selv som er problemet. Activision er kjent for å gå etter pengene ja, men de publisher også veldig mye bra spill som f. eks Sekiro i fjor.

Med Sekiro er det tydeligt at di har gitt FromSoftware full frihet, ser ut som alle di store ulvene prøver å ha minst et spill for å holde ein liten glød i den gode omtalen til firmaet. EA med Star Wars fallen order og Respawn generelt, Bethesda med Doom Eternal og Activision med Sekiro som du nevner over. 

Lenke til kommentar

Angående BfA: Enig i at det kanskje er den dårligste utvidelsen så langt med tanke på historien, upopulære features, og meningsløse raids og lite interessant gear, både i funksjon og utseende, men forgjengeren er blant det aller beste, og så det betyr vel at de er litt "hit and miss", mer enn at Blizzard gradvis blir dårligere. For eksempel ble vi jo nærmest bortskjemt med tanke på cinematics denne gangen, så jeg håper på enda mer av det i Shadowlands.

Hong Kong issue: Ja, de var veldig raskt ute med å ban og straff, og det har de sagt var en altfor hard reaksjon, som de har redusert og unnskyldt seg for. På den andre siden, så skjønner jeg godt at de må reagere, fordi han brøt regelverket og brukte Blizzard for å spre et politisk budskap. Vi er jo alle enige at Kina ikke fører en moralsk politikk, men vi vet også at de ikke har noe problem med å stenge ute de som utfordrer dem. Hvis Blizzard vil ta et standpunkt og forlate det markedet, så får det være deres eget valg, men som en business ville det være veldig uansvarlig å la en utenforstående ta det valget for dem. Selvfølgelig handler det om penger, men det påvirker jo Blizzard i større grad enn oss som enkeltpersoner. Ville vi ha akseptert en, la oss si, 20% lavere lønn for å vise fingeren til Kina på direkten? Det handler om deres fremtid, ikke bare julebonuser til toppledelsen.

Warcraft 3: Virker som mange har problemer, som er veldig synd. Jeg tror de gapte over litt for mye. Det er ikke sikkert at det var en god íde å lage en remaster basert på den gamle motoren, selv om det kanskje gir den mest autentiske opplevelsen. Jeg vet ikke om folk forstod at dette ikke er en remake. Uansett, jeg syntes at de kunne ha lagt litt mer jobb i brettene, fordi det ser ut som units og bygninger har fått mye mer oppmerksomhet, og de står veldig ut i forhold til de veldig enkle omgivelsene. Så langt jeg har sett, så er det også bare den første cinematic'en som har fått en ordentlig remake. Den Thrall-intro-videoen som jeg så var vel mer eller mindre identisk til originalen, bare i høyere oppløsning. Kanskje de kommer med mer stuff, etterhvert. Dette er vel det eneste gode eksemplet på at Blizzard har levert noe som virker veldig uferdig. De har jo hatt prosjekter som de mener ikke leder til noe som er bra nok, og bare kansellert hele greia. Overwatch kom jo ut som temmelig finslipt, og det samme ville jeg si for Hearthstone også, selv om jeg ikke har spilt det mye.

Lenke til kommentar
24 minutes ago, bubba477 said:

Lag Warcraft 4. Avslutt WOW og flytt det hele fremover. (Kommer aldri til å skje man man kan jo drømme....)

RTS var døende som en mainstream-sjanger allerede da SC2 var på vei ut, og de har vel erfart at det aldri ble en esport-kjempe eller en salgssuksess i nærheten av forgjengeren, så jeg kan ikke se for meg at de ser potensialet i det nei. Uansett så tror jeg at jeg foretrekker WoW så fremt de kommer med bra content fremover. 

 

Lenke til kommentar
4 hours ago, tankbug said:

Hong Kong issue: Ja, de var veldig raskt ute med å ban og straff, og det har de sagt var en altfor hard reaksjon, som de har redusert og unnskyldt seg for. På den andre siden, så skjønner jeg godt at de må reagere, fordi han brøt regelverket og brukte Blizzard for å spre et politisk budskap.

Nå hadde ikke Blizzard noen regler mot å spre politiske budskap. Regelen de måtte benytte siden de ikke hadde noen regel var noe sånt som "budskap som kan fornærme publikum eller skade Blizzards rykte" som jo bare er svada. Det riktige ville vært å implementert en ny regel etter dette og ikke tatt fra han pengene eller kastet han og vertene ut.

Endret av Kirikovski
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...