Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

NAV stanser sykepengene mine


Gjest fbe7d...910

Anbefalte innlegg

Gjest fbe7d...910

Jeg har vært sykemeldt i 8 uker pga. brudd i hånden og påfølgende operasjon. Har nå fått et brev om at NAV stanser sykepengene mine om 17 dager hvis ikke arbeidsgiver har sendt inn en oppfølgingsplan hvor det står om arbeidet kan tilrettelegges eller hvorfor jeg ikke kan jobbe. Har et fysisk arbeid innen bygg og anleggsbransjen. Kan åpenbart ikke jobbe pga. smerter og stivhet i håndleddet.

 

I NAV-brevet står det: "Vi kan kun gjøre unntak fra aktivitetsplikten dersom du av medisinske grunner ikke kan prøve deg i arbeid eller i noen tilfeller at arbeidsgiveren din ikke kan tilrettelegge for deg."

 

Vil dette si at jeg kan få legen til å skrive et digitalt notat til NAV om at jeg ikke kan jobbe pga. smerter og stivhet, eller MÅ nav ha den jævla oppfølgingsplanen fra arbeidsgiver? For da må arbeidsgiver sende den til meg i posten, og jeg må sende den videre til NAV, og gudene vet om det brevet rekker dit i tide på 17 dager. Bor langt unna arbeidsgiver og langt unna NAV så alt må foregå via brevpost.

Anonymous poster hash: fbe7d...910

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er arbeidsgiver som har overordnet ansvar for oppfølging av sykmeldte ansatte , det er arbeidsgiver som har plikt til å utarbeide oppfølgingsplan. Ta kontakt med arbeidsgiver, kan være at dere kommer frem til at du kan jobbe med noe hvis det blir tilrettelagt.    

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Ring nav, ring arbeidsgiver og spør. Ikke vær redd for å mase på dem. Det er livet ditt det gjelder.

Som jeg skrev i tidligere tråden din, det kan jo hende det kan være oppgaver du kan gjøre med en bom hånd, jeg jobba på lager med gipsa hånd og arm, man blir litt hemmet men får bidratt.

Husker du skrev at du jobbe mye på stillas og i høyder og sånn da, så da skjønner jeg jo at det kan bli vrient.

Men for eksempel å bære materialer fra henger til stillas, eller være en håndlanger på et vis, bære ting hit og dit, er jo en stor nytte for andre.

Men kan jo også skjønne arbeidsgivers posisjon: Du skal ha lønn på kanskje 350 000 i året, og da må du produsere nok til å forsvare den lønnen. Og det er ikke sikkert oppgavene jeg nevnte tjener inn det nok.

Men (igjen) derfor er det viktig med innsiktsfullt lederskap; At de sér langsiktig på ting: Hvis du får lov til å være aktiv og gjøre dét du kan gjøre med bom hånd, så vil du være litt med på notene, lære litt, være "i gamet", og når du da blir friskere , så blir veien tilbake til vanlig jobbinnsats mye kortere. Du blir også mer motivert, fordi du føler deg ivaretatt.

Men (fjerde gang ^^) dette blir opp til hver enkelt arbeidsgiver å vurdere fra dag og uke til uke. Det kan hende det kommer perioder du ikke får vært med og bidratt. Da må du bare holde motet oppe i mellomtiden og være klar for innsats når tiden kommer. Lese relevante bøker, for eksempel.

Endret av Taurean
Lenke til kommentar
Taurean skrev (42 minutter siden):

Men kan jo også skjønne arbeidsgivers posisjon: Du skal ha lønn på kanskje 350 000 i året, og da må du produsere nok til å forsvare den lønnen. Og det er ikke sikkert oppgavene jeg nevnte tjener inn det nok.

Trur ikke mange hadde møtt opp til arbeid i bygg- og anleggsbransjen med 350k i årslønn ?

 

Lenke til kommentar

Jeg får ikke dette til å gå opp.

Planen skulle vært levert etter 4 uker. Det er arbeidsgivers plikt å sende inn denne. Nå har regjeringen riktignok skrudd til når det kommer til krav for sykemeldte, men det høres overhodet ikke rimelig ut at den sykmeldte skal straffes dersom arbeidsgiver forsømmer sine plikter. Så enten er NAV helt på jordet her eller så er innholdet i brevet ikke korrekt forstått eller gjengitt.

Jeg vet om saker hvor sykepenger er blitt stoppet med den begrunnelse at den sykmeldte ikke samarbeidet om en plan, men da må jo NAV evt være opplyst om dette fra arbeidsgiver. Ikke bare velte ansvaret for manglende oppfølgingsplan over på arbeidstaker sånn uten videre.

Jeg vet ikke hva trådstarter håper på å få svar på her egentlig. NAV kan svare. Fastlege kan ha noen tanker.. Og arbeidsgiver kan svare for hvorfor det ikke er innsendt. Start der.

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...