Gå til innhold

Her jobber ansatte i snitt 14,2 år. Slik beholder Borregaard attraktive medarbeidere


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
21 minutes ago, Taurean said:

Skulle ønske det var et register der alle arbeidsplassers ansattes gjennomsnittsarbeidstid ble registrert og som var åpent for alle. Det betyr jo mye for mange med stabilt lederskap.

Skjønner ikke vitsen. 

Har vært relativt fornøyd med alle arbeidsgivere jeg har hatt.  Lønn og goder er en større pådriver for å skifte.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Mumriken skrev (1 time siden):

Skjønner ikke vitsen. 

Har vært relativt fornøyd med alle arbeidsgivere jeg har hatt.  Lønn og goder er en større pådriver for å skifte.

Bra noen er heldige. Det er ikke normen å være heldig.

Her er en relevant tråd med relevante innlegg:

Psykologisk trygghet over mye penger betyr mye for mange. Det er selvfølgelig et spørsmål om regnestykke. Tjener du 10 millioner over 5 år, så kan man jo prøve å holde ut dritten og dermed førtidspensjonere seg. Men man vil ikke sitte igjen med mange gode minner. Alt henger igjen i psyken og man må bruke ressurser på å fortrenge de dårlige minnene. Jobb skal jo liksom være noe positivt som skal bedre psyken. Som med posten Adrax skrev i den tråden; Hvis han hadde hatt et lederskap som verdsatt de ansatte, så hadde han ikke følt seg utslitt hver dag, kunne jobbe i et normalt tempo gjennom hele livet. Men tydeligvis drives det rovdrift på folk. Så har man den andre etiske siden av det; Folk blir rike på tull og tøys som blogging og spill, og her har du folk som jobber hardt og bare tjener en helt vanlig årslønn. Så man må ta sine valg. Heller kanskje tjene litt mindre i et lederskap som tenker holistisk, enn å bli drevet rovdrift på og ta selvmord fordi man føler seg behandla som dritt hele tiden. Og jobber med folk uten moral og etiske verdier, snakker dritt hele tiden og tuller, er uprofesjonelle.

Lenke til kommentar
Mumriken skrev (13 minutter siden):

Poenget er at gjennomsnittligarbeidstid ikke forteller noe om hvorfor noen har skiftet arbeid(tipper at det er lønn og goder for dem fleste).

Normen er at de fleste har det fint på jobb, men selvfølgelig finnes det unntak som du linker til 

Det er sant, noen kan ha hat for noen i ledelsen, få en haug folk til å bli ansatt, og dermed si opp, og spre rykter om dårlig lederskap, og på den måten ødelegge for firmaet. Men med godt lederskap og solide folk som oppfører seg som styrer, så skjer ikke sånne ting.

Lenke til kommentar
  • 1 år senere...
Mumriken skrev (På 29.1.2020 den 7.48):

Poenget er at gjennomsnittligarbeidstid ikke forteller noe om hvorfor noen har skiftet arbeid(tipper at det er lønn og goder for dem fleste).

Sjølv om det har endra seg litt dei siste åra så har eg likevel inntrykk av at mange ikkje bytter jobb før livssituasjonen gjer det nødvendig, typisk då fordi ein skal flytte.
Folk har blitt flinkare til å bytte arbeidsgiver innimellom, men det er fortsatt veldig mange som går gjennom yrkeslivet utan å ha jobba for meir enn nokre få firma.

Når det gjeld sjølve artikkelen så hadde det våre interessant å sjå tala på kor lenge eit gjennomsnittleg arbeidsforhold varer generelt. Ettersom 14,2 år blir dratt fram som positivt så må vel det bety at snittet er lavare, men eg synes ikkje 14 år høyres imponerande lenge ut når folk flest må rekne med å stå i arbeid i minst 40-50 år.
Det er sjølvsagt mange superkorte arbeidsforhold der arbeidstkaren ombestemmer seg i løpet av oppseiingstida som dreg ned snittet, men tek ein med arbeidstakarar som ikkje ein gong fullfører prøvetida så er det ikkje like interessant med gjennomsnitt, då bør ein heller bruker median om ein vil seie noko fornuftig om den typiske arbeidstakaren.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...