Gå til innhold

Hjelp til fornuftig oppgradering av eksisterende gaming-pc


Anbefalte innlegg

Hei

Siden det er årevis siden jeg var oppdatert på hardware fronten så søker jeg hjelp til en grei oppgradering til PCn.

Har lagt ved bilde av det jeg bestilte i sin tid.

Regner med at hovedkort må oppgraderes. Og da må vel CPU også, samt Ram. Ønsker også 1tb SSD lagring ekstra.

Har et 1070 Gtx kjøpt på tilbud ifjor og ikke 770. Føler jeg kan spille BF4, nyeste COD osv på ok innstillinger men ønsker uansett å få bedre ytelse og ikke føle jeg må tweake innstillinger så veldig for å få dugelig fps.

Satt å så på mulige oppgraderingspakker på komplett men har som sagt ikke anelse lengere så tips for en oppgradering innenfor et rimelig budsjett. Rundt 10.000 i budsjett, kan strekkes hvis det er veldig mye mer å få for pengene. Men også gjerne mindre hvis det gir en bang for your buck oppgradering.

Screenshot_20200128-090907.png

Screenshot_20200128-093110.png

Screenshot_20200128-093047.png

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Wilhelm skrev (5 timer siden):

Lurer på om det hovedkort er ikke støtter ddr4 ? Mener å huske jeg skulle sette inn rambrikker men at de ikke passet siden de var ddr4 og jeg hadde ddr3 fra før 

Dessverre det hovedkortet du har nå støtter ikke ddr4. Derfor må du kjøpe ny HK, ny prosessor og ny ddr4 minnebrikke hvis du vil ha en Pc som vil holde flere år fremover.

Lenke til kommentar

Problemet med å oppgradere gamle systemer er at ofte må mye byttes ut. Det som hadde vært realistisk å gjenbruke av dine komponenter hadde vært PSU, Case og HDD. Mye av komponentene er ikke verdt så mye på egenhånd utenom 1070 og PSU'en på bruktmarkedet. I slike situasjoner bør du vurdere om du tjener mer på å selge hele sytemet på finn og kjøpe helt nytt.

Ønsker du å få mest for pengene er disse de beste alternativene

--------------------

Ryzen 5 3600

MSI B450 Tomahawk Max

G.skill Ripjaw V 2x8GB 3200mhz CAS16

MX 500 SSD 1TB

RX 5700xt Saphire Pulse (obs! folk rapporterer at det er noen driver problemer med 5700xt, men leser at det ofte kan fikses. Grafikkortvalget ditt spørs om du vill kun ha plug and play og være sikker på at du ikke møter på noen problemer eller være klar for å måtte oppdatere driverene/tukle i BIOS. Ønsker du å gå for 100% plug'n play gå for en ZOTAC RTX 2070 SUPER (den som er på salg på komplett). Her får du litt bedre ytelse, men det koster en 600-700kr mer.)

--------------------

Dette er omtrent det beste verdi for pengene man får i Norge ved alle komponentvalgene. Har med en 1TB SSD som du ønsket. Denne maskinen vil fint kunne spille krevende spill på 1440p med bra fps. Bare finn ut om du vil selge den gamle pcen eller oppgradere.

 

 

Endret av Kiwi00
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...