Gå til innhold

Lagarhus trekker Kickstarter-kampanje for eGPU-løsning


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hmmm

"Det er et faktum at Blackbeast Pro er designet av et lite selskap med utilstrekkelige økonomiske ressurser til å registrere patenter for produktet vårt, eller til å beskytte slike patenter i retten hvis de blir brutt, skriver de i kunngjøringen" - Lagarhus

Hva er det man skal ta patent på, det fremstår ikke som om det er noe nytt her som må patenteres, eller at selskapet har noen ekspertise på hardware i det store hele?

Det burde være trivielt å i det minste forklare på helt grunnleggende nivå hvordan dingsen fungerer, uten at andre kan stjele noe, og å vise til en fungerende prototype, som ikke bare har noen kabler inn i en sort boks, som trolig inneholder ferdigkjøpte kort fra en annen produsent?

Problemet er vel heller at de foreløpig ikke har vist frem en fungerende prototype, samt at det kan fremstå som det vil være særdeles vanskelig å få dette lisensiert av Intel, og trolig ta veldig lang tid?

Det er jo ikke lenge siden Lagarhus kom med en melding om alt var klart, de hadde vært i møte med produsenten, og det var ingen hindringer for full produksjon.

Dersom det var slik at hardware-designet var ferdig, og det var banebrytende, så ville det være trivielt for den som har laget dette å forklare hvordan det virker, men Lagarhus kan jo ikke svare på et eneste spørsmål om Blackbeast Pro?

Dersom man allerede har ferdigstilt designet for software, hardware og utseende, slik Lagarhus hevder, så koster det normalt 12-13000,- kroner for et internasjonalt patent. Trenger man advokathjelp for å fylle ut papirene, så kommer selvfølgelig det i tillegg, men det er ikke hårreisende dyrt å patentere et slikt produkt, det fremstår som dårlige unnskyldninger ... igjen, unnskyldninger er nesten det eneste Lagarhus har kommet med?

Man skulle tro at med 700 000,- kroner fra Innovasjon Norge, så hadde man tenkt på at ting må patenteres og lisensieres før produksjon, og påsett at det var penger igjen til dette.

Endret av 0laf
  • Liker 4
Lenke til kommentar

Det var da voldsomt med syre i din kommentar.

Har du noen gang skrevet en patent? Har du noen gang hørt om noen som i det hele tatt har klart å skrive en patent for 12-13.000,- kroner?

Jeg betalte nettopp 7.000,- bare til USPTO for papirarbeid på ett av mine patent. Hvis det tar 30 timer å skrive en patent hos en spesialistadvokat, hvor får du en slik advokat til 150kr timen?

  • Liker 2
Lenke til kommentar
oppat skrev (18 minutter siden):

Det var da voldsomt med syre i din kommentar.

Har du noen gang skrevet en patent? Har du noen gang hørt om noen som i det hele tatt har klart å skrive en patent for 12-13.000,- kroner?


Jeg skrev at et internasjonalt patent koster den summen, i følge Patentstyret er den eksakte prisen 12 210,-

https://www.patentstyret.no/en/services/patents/applying-for-a-patent-in-other-countries/international-patent-application-pct/fees-for-filing-pct-applications/

Jeg skrev også at andre utgifter tilkommer, som advokat dersom man trenger det, men igjen, det er jo slike ting man må ta med når man utvikler et produkt, de har tross alt fått 700 000,- i statlig støtte til dette.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
neglesprett skrev (2 minutter siden):

Poenget er vel at du klarer ikke å skrive en slik søknad selv. Å søke koster 12k som skriver, men det er jo noe annet.

Poenget er vel at uansett om det koster 100 000,- så burde man ta høyde for det, særlig når man har fått 700 000,- av Innovasjon Norge for å få ferdig et produkt, og så lanserer produktet på Kickstarter for crowfunding som et "ferdig" produkt.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
0laf skrev (Akkurat nå):

Poenget er vel at uansett om det koster 100 000,- så burde man ta høyde for det, særlig når man har fått 700 000,- av Innovasjon Norge for å få ferdig et produkt, og så lanserer produktet på Kickstarter for crowfunding som et "ferdig" produkt.

Javel. Selv kjenner jeg ikke de økonomiske forhold nok til at jeg ønsker å ytre meg så bombastisk. 

Lenke til kommentar
neglesprett skrev (1 time siden):

Javel. Selv kjenner jeg ikke de økonomiske forhold nok til at jeg ønsker å ytre meg så bombastisk. 


Da er det kanskje på tide å sette seg inn i det ?  

Prosjektet fikk 700 000,- i støtte fra Innovasjon Norge, men har blitt kritisert for å love ting som ikke fremstår som teknisk mulig, eller i det minste svært vanskelig, samt at lisensiering virker lite sannsynlig.

Lagarhus har gjentatte ganger blitt stilt tekniske spørsmål, men nekter å svare på de, noe han nå igjen gjør ved å unnskylde seg med at patenter er for dyrt, og de må beskytte "hemmelighetene" sine osv.

Enkelte på eGPU-forumet hevdet også at programvaren var stjålet fra open-source prosjekter, som åpenbart ikke kan benyttes i kommersiell virksomhet.

Hele familien Lagarhus reiste til CES-messen, trolig for de 700 000,- de fikk i støtte til prosjektet, og viste frem en plastboks med noen ledninger, som ikke var spesielt overbevisende, å nektet å svare på spørsmål, med blant annet unnskyldninger om at de ikke forsto så godt engelsk osv.

Jeg tror tanken var god, og entusiasmen stor, men det virker som om de har designet boksen først, så kommet opp med en haug med spesifikasjoner som høres flotte ut, uten å forstå noe om hardware og at det vil være omtrent teknisk umulig å få det til i praksis.

Det virker som om de ikke har snøring på hardware i det hele tatt, men forsøker å selge et produkt som ikke eksisterer, og kanskje aldri vil eksistere, i det minste ikke i den form det har blitt fremsatt for potensielle kunder.

Det er tross alt snakk om å designe en PCB med støtte for moderne skjermkort, Thunderbolt med "daisy-chain" , M.2 og whatnot ... en haug med kule spesifikasjoner, samt at det skal virke på Windows, Mac (inkludert 2013 Mac Pro?).
Man trenger laaaangt mer kunnskap enn å kunne bygge en PC med plug-n-play deler, eller forstå hvordan noen motstander og kondensatorer funker, det er kompliserte greier som vanligvis krever at man har inngående elektronikk-kunnskaper de færreste har for å få dette til?

Alt dette er helt okey, man skryter på seg litt ekstra noen ganger, og bommer, problemet oppstår når man tar i mot forholdsvis mye penger fra Innovasjon Norge til produktutvikling, og så selger produktet på Kickstarter som et "ferdig" produkt, som kun trenger masseproduksjon, og som skal leveres om kort tid, når det virker som om man ikke har hverken hardware, patenter, lisenser eller noe som helst annet?

Midler til å patentere teknologien de hevder å ha kommet opp med, bør jo ha vært noe av det første de satt av penger til, fra de 700 000,- ... lenge før hele familien reiste til Las Vegas et par uker.

Det samme med lisenser, det vil koste en hel del å få dette lisensiert hos Intel, som sammen med Apple eier rettighetene til Thunderbolt, noe de åpenbart burde ha tatt høyde for, før de lanserte produktet å startet å ta betalt gjennom Kickstarter for å crowdfunde det.

For å ikke glemme at enkelte på eGPU-forumet hevder at det vil være vanskelig, om ikke umulig, å få lisensiert dette, uten at jeg vet noe som helst om Thunderbolt-lisenser, å kan si om det stemmer eller ikke?

Nå er det ikke sikkert de trenger noe patent, det virker jo ikke som om det er noe nytt å patentere her, utover at noen av spesifikasjonene ikke virker mulige å få til, problemet er vel heller at Lagerhus ikke kan svare på forholdsvis grunnleggende tekniske spørsmål, som burde være super-enkle å svare på, uten å oppgi noen bedriftshemmeligheter, dersom han har utviklet det produktet han hevder.

Jeg ønsker de lykke til, kult prosjekt, men det er så mye som skurrer, og svarene som gies er ikke akkurat tillitvekkende, at man kan nesten ikke annet enn å tro at dette er lureri, selv om det kanskje ikke er det ?
 

 


BlackBeast Pro Project Exposed - eGPU.io

Nettsidene til produkter ser nå ut til å være fjernet

https://www.blackbeastpro.com/

Det samme er Kickstarter-kampanjen
 

 

Endret av 0laf
  • Liker 4
Lenke til kommentar

Sitter egentlig med en følelse av at her har mange blitt lurt og innovasjon Norge ikke minst, når en skal vise frem ett produkt som har 650w med varme utvikling i seg så bør en I det minste klare å snu kjøleviften rett vei

Endret av Muad
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Egentlig ikke overrasket når et respektert forum innenfor eGPU verden kommer med fakta på bordet. Stjeler av andre sin open source kode uten lov samtidig som han kommersialiserer det. Rett og slett hårreisende fra ende til annen at han får den støtten fra Innovasjon Norge med andre sitt opphavsverk.

Lenke til kommentar
oppat skrev (9 minutter siden):

Hvilken type open source er det snakk om som ikke tillater kommersiell utnyttelse? Det må være en ganske spesiell lisens.

https://egpu.io/forums/mac-setup/script-enable-egpu-on-tb1-2-macs-on-macos-10-13-4/

Her er forøvrig lisensen fra skaperen av scriptet 

https://github.com/mayankk2308/purge-wrangler/wiki/License

Endret av Softis12
Lenke til kommentar
oppat skrev (18 minutter siden):

Hvilken type open source er det snakk om som ikke tillater kommersiell utnyttelse? Det må være en ganske spesiell lisens.

Åpen kildekode er generelt åpen, de fleste lisenser funker sånn at dersom du ønsker å bruke koden i et kommersielt prosjekt, så følger de samme rettighetene, altså din kode, som bruker annen åpen kode, må også være åpen, du kan ikke "lukke", eller obfuskere koden for så å selge den igjen for profitt.

Du kan ta betalt, men koden må være åpen.
GNU og enkelte andre lisenser er slik, noe som gjør at det blir vanskelig å faktisk få betalt ettersom det du lager som bygger på annen åpen kode, også må være åpent.

MIT-lisensen og et par andre derimot, gjør at koden kan brukes og selges nesten helt fritt, av hvem som helst.

I dette tilfellet er det laget en egen lisens, som sier at koden ikke kan brukes kommersielt, noe som heller ikke er uvanlig, dersom man skriver kode man tror enkelte selskaper kan ha nytte av, og ønsker betalt for at de bruker koden, slik at de må kontakte deg og eventuelt kjøpe bruk av koden.

https://github.com/mayankk2308/purge-wrangler/blob/master/LICENSE.md

The software and contents on this repository are subject to the following terms:

The script/project is for personal use only.
You may continue development of this project via forks, with any change requiring a compulsory pull request.
Redistribution of this project or portions thereof in any form is prohibited.
You may not compile, assemble, or in any other way make the source code unreadable by a human.
You may not use this script, or portions thereof, for any commercial purposes.
You may not use this script in any other projects without explicit permission.

 

Endret av 0laf
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Seriøst, han har ikkje laga noko revolusjonerende. Tipper boksa inneholder fleire PCBer som han har raska sammen fra Aliexpress. Grunnen for at han har to kabler, er ikkje fordi at begge går til GPU. En går til GPU, en går til en docking med en USB hub, sata/nvme adapter, etc.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Patenter er bortkasta tid for enhver status, de store selskapene går lett rundt patentet ditt med et nytt patent. Det koster flesk å forsvare patentet ditt osv osv osv.

Når jeg hører om startups som tar patent, så er mitt automatiske førsteinntrykk at de har ingen peiling på å realisere dette.

Lenke til kommentar
Softis12 skrev (6 timer siden):

Egentlig ikke overrasket når et respektert forum innenfor eGPU verden kommer med fakta på bordet. Stjeler av andre sin open source kode uten lov samtidig som han kommersialiserer det. Rett og slett hårreisende fra ende til annen at han får den støtten fra Innovasjon Norge med andre sitt opphavsverk.

Innovasjon Norge vet ofte ikke hva de driver med, flere huske vel denne karen, han med solcellelader for iPhone.

https://no.wikipedia.org/wiki/Waleed_Ahmed

Han er tiltalt for bedragerier i Norge og i USA. Han sitter fengslet i USA i disse dager.

Endret av Uderzo
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...