Gå til innhold

Hvor mye lar du anmeldelser påvirke deg?


Anbefalte innlegg

Hvor mye vil du si en artikkel eller anmeldelse (fra profesjonelle) påvirker deg og dine kjøp av spill?
Jeg har for eksempel en venn som nekter å se filmer som har fått dårlig score på Rotten Tomatoes.
Kjenner også tilsvarende folk med videospill. Personlig synes jeg det er litt trist.

Diskuter i vei

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kommer litt an på forholdet eg har med anmelderne, har noen eg stole mer på enn andre. Noen sider treffer ganske godt ofte og andre gir 6/10 til Zelda: Breath of the Wild, men som oftest har eg gjort meg ut en mening før anmeldelsene  kommer(Doom Eternal f.eks, kommer til å kjøpe det uavhengig av anmeldelser, eg har sett nok) og viss metacritic er noe lunde okay, så går eg for det.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
radiohodet skrev (4 minutter siden):

99,9% av spillanmeldere har ikke peiling i det hele tatt, så de hører jeg aldri på. Man kan like gjerne spørre en tilfeldig 12-åring eller Sonys presseavdeling. Hører på 0,1 prosenten, da.

Jeg vet ikke om jeg kjenner til 1000 anmeldere en gang jeg ...

On topic: jeg kjøper sjelden spill, og de jeg kjøper er ofte på bakgrunn av anmeldere jeg stoler på. På samme måte kan jeg la meg overbevise til å ikke kjøpe, igjen basert på anmeldelser. Prøver da gjøre vurdering på bakgrunn av teksten i anmeldelsen, og ikke hvilken score de endte med til slutt.

Lenke til kommentar

Det er sjølvsagt ikkje alle anmeldelsar som er til å stole på, eller som kjem frå ein journalist som forstår det vedkommande anmelder. Dette er ikkje eit eige fenomen for spel.

Utfordringa er at anmeldelsar er ofte den einaste informasjonen som er tilgjengeleg som ikkje kjem frå spelproudsenten sin PR-avdeling.

Eg har gjort nok bomkjøp som berre er basert på hype og PR på alle medium.

Eg legg derfor forholdsvis stor vekt på anmeldelsar med mindre det er grunnlag for å tru at eg har personleg smak som skill seg svært mykje frå den som er anmeldar. Ein merkar vanlegvis fort dersom film-anmeldaren som anmelder ein skrekkfilm til terningkast 1 gjer det fordi anmeldaren vil at filmen skal være romantisk komedie.
Tilsvarande på film, du merker fort at anmeldaren har gitt lav score på bakgrunn av at spelet blir anmeldt som om det var ein heilt anna sjanger. Når anmeldaren gir spel som Red Dead Redemption 2 lav score på grunn av urealistiske dialogar og lange rideturar gjennom landskapet så veit du at det er anmeldaren som er problemet og ikkje spelet.

Lenke til kommentar

Er jo noen tilfeller eg og har gått på kraftige bom kjøp. Skulle egentlig ikkje ha RDR2, men så komme alle anmeldelsene og var topp så eg heiv meg på, men spillet var like kjedelig som eg først såg for meg. Så det beste du kan gjøre er å prøve å få et inntrykk for spillet selv, fra nå av stoler eg meir på meg sjøl.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Lite, siden jeg har en tendens til å være sterkt uenig med de fleste anmeldere jeg vet om. Jeg sjekker heller brukeranmeldelser og/eller ser gameplay-videoer for å avgjøre om spillet er aktuelt for min del. Brukeranmeldelser har erfaringsmessig høyere treffprosent for min del og finner gjerne både positive ting og irritasjonsmomenter som profesjonelle anmeldere overser, noe som kan påvirke hvorvidt jeg kjøper et spill eller ikke.

Lenke til kommentar

Jeg kjøper sjeldent spill uten å grunndig skjekke ut først. Ser på metascore, leser flere anmeldelser, fra sider jeg liker/stoler på, samt å skjekke ut anmeldelsene som spriker mye. For å se hva som går igjen og ikke. Viktig at anmeldelsene er godt skrevet slik at jeg får en formening selv om jeg kommer til å like det ut fra hva de beskriver. Sjekker også ut en del youtube anmeldere som jeg stoler mye mer på enn noen av de største sidene. Til sist ser jeg på brukeranmeldelser på steam og metacritic.

Gjør jeg alt det hver gang? Nei. Men kjører hele det løpet der ofta ja, særlig om det er spill jeg veldig gria på og har store forventninger til som jeg vurderer til fullpris.

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...