Gå til innhold

Norsk minoritet i Norge?


Anbefalte innlegg

Med dagens høye innvandring, og familie-gjenforeninger, kan etnisk norske bli en minoritet(under 50%) i ~2050, og muslimer være en majoritet i ~2070.
Svensker kan bli en minoritet i sverige ved ~2040, og muslimer en majoritet i ~2050.
Er dette ønskelig for dere?

Ifølge Yale er det 1.400.000.000 som Ønsker å migrere, og 30-40% sikter på Europa, skal alle de få sitt ønske oppfylt? Skal også alle som er sultne eller diskriminert, ha rett på ''asyl'' der de ønsker?
Burde Norge forlate shengen/EU? Reformere Shengen/EU?

Tillegg1: 
Grove utregninger og forklaringer etter ønske finnes ca på side 2(?)
Om du ikke tror på beregningene, svar gjerne på hoved-spm som om det er ett hypotetisk spm.

Endret av Alexander4840
  • Liker 3
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Alexander4840 skrev (6 timer siden):

Med dagens høye innvandring, og familie-gjenforeninger, kan etnisk norske bli en minoritet(under 50%) i ~2050, og muslimer være en majoritet i ~2070.
Svensker kan bli en minoritet i sverige ved ~2040, og muslimer en majoritet i ~2050.
 

Jeg fikset uthevingene dine.

 

Forresten, med dagens høye drivstoffpriser og klimaendringer kan sparkstøtting bli det mest brukte fremkomstmiddelet i 2030.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Kva er eigentleg definisjonen på "etnisk norske" i denne samanhengen?

Å sette klare etniske grenser er vanskeleg, i Norge reknar ein grovt sett at vi har fem stammødre der den eine er samisk som danner grunnlaget for den norske befolkninga. I tillegg til dette har vi fått stadig genetisk tilføyingar som kidnapping av trellar frå dei britiske øyane under vikingtida og generell folkevandring i Europa frå tidleg middelalder. På 1800 talet fekk vi ganske mange spanske genar inn i befolkninga gjennom spanske sjømenn som segla til Norge for kjøpe klippfisk og som på den måten kom i kontakt med norske jenter.

At folkevandinga og innvandringa går raskare no i modernetid går raskare no når ein kan reise til andre sida av jorda på nokre timar med lavpris flybilett i staden for over nokre år på seglskute er ikkje særleg overraskande.
Men denne mobiliteten gjer også noke med korleis vi definerar kvarandre.

Statistikken til trådstarter kan ein få til stemme så lenge ein justerar definisjonane. Definerer ein etnisk norske som personar som kan spore sitt opphav minst 15 generasjonar bakover utan å finne ei svensk bestemor eller ein tysk oldefar så er det ikkje vanskeleg å få resultatet at det er under 50% etnisk norske her i landet.
Sett ein kravet om at etnisk norske skal ha 100% genetisk opphav frå fyrste bølga av folkeinnvandring som kom til norge etter siste istid så er andelen etniske nordmenn 0%.

Det som er så fint med statistikk er at ein kan flytte målstegrene akkurat dit ein vil ha dei.

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+234981
toth skrev (7 minutter siden):

Nei du skjønner ikke, klimaendringene kan føre til at vi får 4m snø 1. november, som derfor ligger til 17 mai.

17 mai kommer tidlig i år på grunn av påsken. 

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+45613274

Forøvrig så har mitt forbruk av kulepenner doblet seg fra 2018 til 2019. (fra 1 til 2!) Det ser derfor ut til at i 2056 så vil mitt forbruk overstige verdens totale produksjon av kulepenner (47 milliarder).

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+234981
freddy85 skrev (1 time siden):

Hvor er det du bor enn, Drangedalen?

Man behøver ikke å være rakketforsker for å skjønne at det kun er et spørsmål om tid før etninsk norske blir en minoritet.

Du virker veldig overbevisende. 

Lenke til kommentar

"Globaliseringens ulikhetsmaskin" var det en som skrev, synes det er en god beskrivelse.

Migrasjoner, stort antall mennesker som beveger seg vil på sikt viske ut forskjellene i verden og samtidig styrke den ypperste overklassen.

Mange glemmer at vi i norge lever i unntaksland. Det sterke sosiale limet vi har i vårt samfunn er tuftet på vår historie, kultur og penger. Dette vil tynnes ut dersom integrering feiler - noe det allerede gjør i stor stil.

 

Men er alt dette et problem? Det er vel et definisjonsspørsmål. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Gadden skrev (24 minutter siden):

Du virker veldig overbevisende. 

Tuller du? Når det er flere som innvandrer pr år enn det som fødes og at innvandrere føder flere barn enn norske, så er vel det enkelt å forstå. Men at mange ønsker det, det er en ærlig sak. Men ikke kom med bs om at etnisk nordmenn ikke blir et mindretall kontra innvandrer sett under ett. Er under 3.8 mill etnisk norske her til lands.

Fødselsoverskuddet i 2018 var på 14000(hvor en stor andel allerede er innvandrere) og nettoinnvandring var på 18000 personer, 2018 var også et år med realtivt lite innvandring kontra år 2007-2016. Snart kommer eldrebølga også.

Endret av freddy85
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...