Gå til innhold

Skotske fiskere med vindkraftadvarsel til norske kollegaer


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg skulle gjerne likt litt mer informasjon om hvorfor vindkraft og fiske ikke kan sameksistere. Er det fordi man ikke vil ha fiskebåter blandt vindmøllene, eller er det fordi vindmøllene skremmer vekke fiskene?

Det er vel bare spørsmål om tid før han som alltid kommenterer at man burde kombinere vindmøller og havmerder skyter inn her. Men her er jo det kanskje et stort poeng. Hvis man først skal ha et havområde som utelukker fisking så er det jo bra om man kombinerer så mye som mulig. Kanskje man kan drive med algeoppdrett til produksjon av biodrivstoff og biomasse og?

Lenke til kommentar
Sturle S skrev (20 minutter siden):

Kva med å plassere vindturbinane på land i staden? Vi har store aude område, holmar og øyer som er veldig godt eigna til vindkraft langs kysten.

Forskjellige folk med forskjellig kompetanse. Vi har nok folk som fokuserer på vindkraft på land. Det at olje & gass næringa bruker sin kompetanse til å få havvind konkurransedyktig i tillegg må da bare være greit? Skal man elektrifisere alt, så er det nok litt tvunget at man får igang havvind, for det ville tatt lengre og lengre tid å få innvilget områder på land, når de første beste stedene er tatt. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Ser ikke helt hensikten med å elektrifisere våre platformer. Å bygge vindkraftverk til havs fører til store utslipp av "klimagasser" ved produksjon og installasjon av vindturbinene. Kraften de produserer vil redusere utslippene fra olje- og gassproduksjonen på norsk sokkel, men det betyr jo bare at disse produktene eksporteres og brennes av et annet sted på kloden. Altså vil utslippene fra vår olje og gass produksjon globalt sett forbli de samme, mens vi investerer milliarder på produksjon og installasjon av vindturbiner som inneholder store mengder glassfiberarmert plast, stål, maling og smøreolje.

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Vindturbiner på land skader miljøet og faunaen. Det må bygges infrastruktur som veier og ledningsnett, fuglene slås i hjel av rotorbladene og det er stor fare for miljøskadelige utslipp av smøreolje i girene, etc. I tillegg er rotorbladene utsatt for slitasje (glassfiberarmert plast) og utgjør på sikt et problemavfall på linje med plastbåter.

Lenke til kommentar
1 minute ago, Ola Karl Skylstad said:

Vindturbiner på land skader miljøet og faunaen. Det må bygges infrastruktur som veier og ledningsnett, fuglene slås i hjel av rotorbladene og det er stor fare for miljøskadelige utslipp av smøreolje i girene, etc. I tillegg er rotorbladene utsatt for slitasje (glassfiberarmert plast) og utgjør på sikt et problemavfall på linje med plastbåter.

Jaudå, men det er mykje betre enn alternativet.  Det trengst under 1000 vindturbinar for å produsere nok straum til å erstatte all bensin og diesel som i dag går til vegtrafikk.  Ein heil verdikjede som til saman forureinar veldig mykje meir enn 1000 vindturbinar.  Vindturbinar kan òg erstatte kol- og gasskraft.  Eg anar ikkje kor mange fuglar fossil-industrien drep kvart år, men det er nok ikkje få.  8,8 millionar menneske døyr kvart år pga luftforureining.  Fuglar toler nok ikkje luftforureining mykje betre enn menneske.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

"De Boers oppfordrer norske fiskere til å bestemme seg for hvilke fiskefelt man absolutt vil beholde og hvilke det er greit å gi slipp på."

Problemet er at politikerne låser seg i en bestemt teknologi, så da vindkraftområdene i Norsk Økonomisk Sone ble utredet i sin tid, var det bunnfaste vindturbiner eller Hywind sin teknologi som var utgangspunktet. Jeg forstår godt at fiskerne blir provosert når en teppelegger fiskebankene med vindturbiner.

Poenget mitt er at det er helt unødvendig med en stor konflikt med fiskeriinteressene, selv om noe trolig vil protestere uansett. Dersom "Multi-use" teknologien viser seg å være beste måten å høste energi og mat fra havet på, så blir anleggene lagt i en rekke langs kysten. En setter med andre ord av en korridor på f. eks 3 km i den 80 km brede Norskerenna.

Grunnen er at oppdrett bør ha god dybde på lokaliteten, vinden er ca like sterk i hele området og bølgene høstes langs en bølgefront, og det siste gjør at anleggene bør ligge på en rekke.

 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...