Gå til innhold

Norsk mat


X109

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
1 minute ago, Gavekort said:

Har det skjedd noe med kjøttkaker i brun saus?

Hvor får du tak i det på byen? Det er bare pizza, kebabb, burger, hotdogs etc.

En og annen veganergreie, og der er det jo bare verre, med "bulgur", og "couscous" etc... ting som jeg aldri spist i oppveksten!

Lenke til kommentar
7 minutes ago, Gavekort said:

Kjøttkaker på byen? Tror det er litt hard konkurranse der.

At vi har bedre utvalg i dag betyr ikke at poteter og kjøttkaker i brun saus er ute av bildet. Et bedre utvalg burde feires.

Sunnere med poteter enn burgerbrød. Selve karbonaden er nok ganske lik som kjøttkaken.

Lenke til kommentar
1 minute ago, Gavekort said:

Men hva er poenget ditt? At kostholdet skal være norsk eller at bymat skal være sunt?

Poenget er bare at det er for mye av den samme "fastfooden" overalt, hvorfor har alle bensinstasjoner samme meny f.eks? De har 8 ulike pølser, men ingen kjøttkaker i brun saus.

Lenke til kommentar

Det handler nok mest om hva som er kostnadseffektivt. En pølsekoker/pølsegrill er betraktelig mye lettere å drifte enn et kjøkken.

Jeg er ikke sikker på om jeg ser dagens tilstand som en regress fra "gamledager". Utvalget i disse dager er som regel bedre, med noen mindre sunne alternativer og noen som er sunnere enn kjøttkaker i brun saus. Norsk kosthold har ikke gått av moten, men vi har definitivt mer utvalg i dag, som ikke sirkulerer rundt fisk, poteter og andre rotgrønnsaker.

Lenke til kommentar

Kjøttkaker i brun saus er upraktisk bensinstasjonmat da det er vanskelig å spise med hendene.

 

Du virker litt forvirret da du tydeligvis vil ha kjøttkaker, men vil ikke spise det ute på en restaurant.

 

Matutvalget du får tilgang til ute har blitt utrolig mye bedre enn det var.

Endret av Reg2000
Lenke til kommentar
18 minutes ago, Gavekort said:

Det handler nok mest om hva som er kostnadseffektivt. En pølsekoker/pølsegrill er betraktelig mye lettere å drifte enn et kjøkken.

Trenger da ikke et kjøkken, kjøttkaken kunne man stekt sammen med burgerne, potetene i microen, og brun saus på flaske.

Lenke til kommentar

Det er jo litt morsomt, norsk mat kan være så mangt.

Har sett noen Hellstrøm rydder opp-episoder, særlig noen av de eldre. Det er noen av dem som prøvde å selge norsk mat.

Var på en restaurant en gang og kjøpte det, det kosta vel ca 250 kr for en vanlig porsjon. Noe jeg synes var altfor dyrt.

Jeg tror en del av problemet er at det er for dyrt å lage. Det er mulig det ikke er nok kunder heller. Jeg tror det er høyt skattenivå, man må selge mye for å tjene penger. Ikke bare 2 helgedager, men alle 5-6 arbeidsdager i uka. Helst 7 også vel, i restaurantyrket.

Har tenkt tanken om å starte en billigrestaurant, med billige norske retter. Men det er nok ikke så lett som alle skal ha det til. Det hadde dog vært gøy å prøve, for å se hva som kreves.

Du må ha habile kokker, oppvaskhjelp, servitører, vaskehjelp, sikkerhet. Alle skal ha årslønn. Du skal ha årslønn. Det er mva på alt. Man må tjene millioner i året hvis man skal gå i pluss. La oss si 300 000 per måned. La oss si at man ikke tar med drikke eller noe annet, kun mat, og man klarer å tjene 20 kr per porsjon i gjennomsnitt. Da må man selge 15 000 porsjoner per måned, 500 porsjoner per dag. Hvis man har 12 timers åpningstid, for eksempel 10 til 22, så må man selge ca 42 porsjoner per time. Det krever logistikk og det krever at markedet er der.

Igjen, det hadde vært gøy å prøve.. men det er nok en grunn til at det ikke finnes.

Det er noe jeg tror heter en blå kors-restaurant her i byen, som selger middag til 50 kr, som er ment for å være til fattige. Jeg vet ikke om de tjener penger på det.

Lenke til kommentar

Hvor bor du i landet, X109? Hvis du er ute etter å få norsk husmannskost på restaurant i alle fall så kan du finne det i Sofies Gate på Bislett (Sofies Mat og Vinhus). Hvis du kjører over fjellet finnes det flere steder som har mer tradisjonell mat og for eksempel stopper på Byrkjedalstunet er jeg ganske sikker på at du får tak i norsk husmannskost 

Endret av GiaMahan
Lenke til kommentar
1 minute ago, Taurean said:

men det er nok en grunn til at det ikke finnes.

Det er bare i Norge hvor det er så fattig matkultur med så mye rikdom. Det er fordi det er et lite land, hvor eierene innen dagligvare og mat generelt er kompiser og samarbeider. Det er kanskje et paradoks at et såpass "kontrollert" land som Norge, at dette skal være mulig...

Lenke til kommentar
X109 skrev (11 minutter siden):

Trenger da ikke et kjøkken, kjøttkaken kunne man stekt sammen med burgerne, potetene i microen, og brun saus på flaske.

Man kunne gjort det, men man hverken bør eller vil. De selger Fjordland kjøttkaker i butikken som du kan varme under armen eller spørre fint om å låne mikroen på en bensinstasjon.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...