Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Coronaviruset i verden: Nyheter og diskusjon


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Det er lett å bare le og overse ting. For noen få innlegg siden så ble det løftet fram at respirator kan drepe. Og spesiellt i New York som jeg husket i fra i sommer elns. Fant tilfeldigvis igjen ansiktet på hun ene varsleren. Dessverre så var det ikke fra samme video. Mener at den andre videoen var innlosjert på et hotellrom, i fra en leilighet elns. Lyden var også mye bedre, og den videoen var sikkert mye mindre monoton enn denne her er, men uansett her er ansiktet:

Så får det være opp til historikere eller dagens myndigheter å gjøre noe med det, eller la ballen ligge død.

 

Edit:

Muligens det var denne video jeg siktet til:

Er visst mange videoer, men folk får sikkert nok av denne der ovenfor:

https://www.google.com/search?q=erin+marie+olszewski&hl=en&source=lnms&tbm=vid

Navnet er:

Erin Marie Olszewski

Det er alltid en balanse i ting. Den andre siden forsvarer seg:

https://www.mediamatters.org/coronavirus-covid-19/refuted-conspiracy-theories-about-coronavirus-treatment-elmhurst-hospital-find

Litt om påstandene som både kommer opp i videoen av henne (svartmalingen) og som oppsummeres i forsvaret (lenke ovenfor):

Spoiler

In Perspectives on the Pandemic, Olszewski promoted several conspiratorial falsehoods about what happened at Elmhurst that were later comprehensively debunked. Olszewski claimed that Elmhurst was designating people without coronavirus as having COVID-19 and then putting those patients on ventilators, where they later died; that Elmhurst resident physicians were “practicing their skills” with unnecessary procedures on ventilated patients; that the majority of patients admitted with breathing problems were actually suffering from “anxiety”; that Elmhurst was intentionally exposing immunocompromised patients to coronavirus for monetary reasons; and that medical workers at Elmhurst may have killed her only patient who was expected to survive. During the documentary, Olszewski repeatedly showed patients’ medical charts on her phone while she was being interviewed in a hotel room and also in footage shot at the hospital, with some information redacted.

Altså den store saken som det egentlig koker ned til, er om det forekommer en vid forsikringssvindel i regi sykehuset / flere sykehus i USA rundt Covid-19, eller om dette også er oppspinn?

Endret av G
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Pc Lynet skrev (7 minutter siden):

Hehe nei så rik er jeg ikke. Jeg bare lurte.

Forhåpentligvis kan vaksiner gi større immunitet enn sykdommen. Men jeg tror vi alle må ta vår årlige koronavaksine resten av livet slik som man kan gjøre med influensa.

No er det langt frå alle som vaksinerer seg mot influensa. Når ein har fått vaksiner og kontroll på viruset er det ikkje utenkjeleg at det blir slik også med koronaviruset at det fyrst og fremst er risikogruppene som treng å vaksinere seg.

Endret av torbjornen
Lenke til kommentar
torbjornen skrev (3 minutter siden):

Har ikkje nokon tenkt på dette i dei månadane smitteutviklinga har gått i feil retning? Er det dette som ligg i uttrykket å skunde seg langsamt?

Helsediektoratet er met bekymret for konsekvensene av sykdommen. FHI at folk går leie av tiltakene.

Sitat

Karantene

Folkehelseinstituttet tok også for seg Helsedirektoratets forslag om tiltak for å styrke etterlevelsen av nåværende råd og regler. Folkehelseinstituttet advarte mot at dette ville være en betydelig utvidelse av karanteneordningen.

Helsedirektoratet foreslo følgende tre punkter:

  • At man etter nyoppstått luftveissykdom bør være symptomfri før man går tilbake til jobb og skole, uavhengig av SARS-CoV-2 testsvar, når det ikke bare dreier seg om sporadisk resthoste som ofte forekommer i ukene etter gjennomgått luftveissykdom.
  • At husstandsmedlemmer til en person i karantene bør avstå fra sosiale aktiviteter og deltakelse i arrangementer på fritida i 10 dager, selv om de selv ikke er pålagt karantene.
  • At husstandsmedlemmer til en person med nyoppståtte covid-19-symptomer bør avstå fra sosiale aktiviteter og deltakelse i arrangementer på fritida, i påvente av vedkommendes prøvesvar for SARS-CoV-2.

Folkehelseinstituttets hovedbekymring var at punktene ville medføre et stort fravær. FHI har inntrykk av at økt fravær er en bekymring hos kommunene og fylkesmennene.

«Et forslag til utvidelse av dette må utredes nærmere i dialog med etater med ansvar for samfunnskritiske funksjoner, helseforetak og kommuner, samt være hensiktsmessige og forholdsmessige», skrev Folkehelseinstituttet.

: Raymon Johansen presenterte nye tiltak for å hindre smitte i Oslo.

Punktene

Særlig var FHI uenig med Helsedirektoratet om hvordan personer skal forholde seg til egne symptomer etter negativt testresultat. FHI mener at en negativ test har stor «prediktiv verdi».

«Det vil føre til enda større utfordringer med fravær dersom alle med luftveisinfeksjoner skal være hjemme til alle symptomer er borte. Mange har restsymptomer over tid, det gjelder både voksne med resthoste og barn som snørrer.»

Kontant avfeid

Deretter tok FHI for seg Helsedirektoratets andre punkt. Forslaget ble kontant avfeid. De advarte om at dette kan oppleves som starten på innføring av andreleddskarantene.

«Dette er ikke i tråd med gjeldende råd, og det er vanskelig å se det smittevernfaglige forholdsmessige i tiltaket da det store flertallet av dem som karanteneres i dag ikke er smittet med covid-19. Det viktige må være at de som reelt sett er eksponert kommer i karantene, og etterlever karantenen.»

Det tredje punktet mener FHI kan føre til at færre tester seg.

«En person med nyoppstått forkjølelse vil kanskje ikke teste seg dersom det betyr at hele familien må være hjemme til testresultatet foreligger. 99 prosent av dem som tester seg, viser seg ikke å ha positiv test, og deres familie/husstand vil derfor ha vært unødvendig i ventekarantene», poengterer Folkehelseinstituttet.

https://www.dagbladet.no/nyheter/avslorer-drama-i-kulissene/72996786

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
G skrev (52 minutter siden):

Skjønner ikke hensikten, når alt går an å få til på et samlebånd. Altså at man registrerer folk inn før prøve tas, at det lages tilsvarende klistermerke som de som analyserer prøven må kunne slå opp i fra det samme registeret etterpå, samt f.eks. legen eller den som skal formidle beskjeden etterpå.


Det tar typisk rundt 6 timer å kjøre en PCR test.
De store maskinene har flere "brønner", å kan kjøre flere tester samtidig, men på et punkt så blir altså mangel på nok maskiner en flaskehals.

Det de har gjort i Kina, er at de blander sammen flere tester, for eksempel ti og ti, så kjører de disse i de 6 timene det tar, er det negativt, så er alle ti negative, å det er jo det som skjer i minst 90% av tilfellene.

Skulle det dog være positivt, så må de kjøre de ti testene separat for å finne ut hvem av de som er positive.

Ved å gjøre det på denne måten, får de kjørt mange flere tester på én maskin, enn dersom de kjørte alle testene separat, å får ut svar til de testede mye raskere.

Endret av 0laf
  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
torbjornen skrev (6 minutter siden):

No er det langt frå alle som vaksinerer seg mot influensa. Når ein har fått vaksiner og kontroll på viruset er det ikkje utenkjeleg at det blir slik også med koronaviruset.

Det er fordi influensa virus som oftest gir immunitet i en del år etter gjennomgått sykdom. Da forskjellige mutasjoner som regel ligner på hverande. Koronavirus muterer mindre enn influensa men gir bare kortvarig immunitet. I fjor var det kun ca 19% av befolkningen som vaksinerte seg mot influensa.

Sitat

I sesongen 2019-20 ble det nok en gang distribuert flere doser sesonginfluensavaksine enn i noen tidligere sesong. Totalforbruket for hele Norge er estimert til i overkant av 1 million doser, som utgjør en økning på nær 150 000 doser fra året før, og tilsvarer en vaksinasjonsdekning i befolkningen på 19 %.

https://www.fhi.no/publ/2020/influensasesongen-i-norge-2019-2020/

Endret av Pc Lynet
  • Liker 3
Lenke til kommentar
Sitat

Nakstad: − Situasjonen i mars var fire-fem ganger verre enn i dag

Regjeringen strammer grepet etter stadig økning i coronasmittede. Både Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet avviser likevel at situasjonen er like dramatisk som i vår.

Assisterende direktør i Helsedirektoratet, Espen Rostrup Nakstad, sier at sitasjonen nå er bekymringsfull, men han presiserer likevel at smittebildet i Norge ikke er like dramatisk som det var i vår.

 

Situasjonen midt i mars var nok en fire-fem ganger høyere når det gjelder smitte og innleggelser på sykehus. Men det er utviklingen som er bekymringsfull, ved at dette stiger hos oss såpass kraftig som det gjør. Det gjør at det er nå vi har muligheten til å snu det.

Var verre i vår

Folkehelseinstituttet presiser i sitt skriv til regjeringen som ligger til grunn for tiltakene at situasjonen er langt mindre dramatisk i dag enn den var i vår.

Folkehelseinstituttets Camilla Stoltenberg sier at det den gang var minst tre tusen importtilfeller som satte i gang en raskt voksende epidemi.

– Det er en fordel å være føre var. Vi må forebygge en situasjon i Norge som den vi ser i stadig flere europeiske land der de nå har en ny bølge med covid-19: antall innleggelser på sykehus øker, kapasiteten for intensivbehandling er under økende press og antall dødsfall øker, heter det i instituttets anbefalinger til regjeringen.

Nakstad sier at smitten i omkringliggende land også gjør at vi i Norge må gjøre grep for ikke å havne i samme situasjon.

– Venter vi nå en eller to eller tre uker, så kan vi være i en helt annen situasjon, og da er vi faktisk ikke så langt unna det vi var ved inngangen til mars måned, sier han.

Han minner om at da Norge ble stengt ned 12. mars i år, lå det kun 14 pasienter inne på norske sykehus. I dag er tallet på over 50.

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/Lnn5rp/nakstad-situasjonen-i-mars-var-fire-fem-ganger-verre-enn-i-dag

  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
G skrev (11 minutter siden):

Er visst andre varslere enn den Erin-saken i New York også. Her ei i fra Nevada:

https://www.dailymail.co.uk/video/news/video-2165868/Video-NYC-nurse-breaks-negligent-treatment-COVID-patients.html

Jeg vil tro at det har noe med at i New York hadde de ekstrem personal mangel. Leste blant annet sykepleier og doktor studenter på siste året som måtte bemanne folk på respirator uten opplæring.

Endret av Pc Lynet
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

https://www.expats.cz/czech-news/article/experts-fear-healthcare-staff-shortage-as-more-than-13-000-healthcare-works-have-covid-19

5% av alle legene i Tsjekkia er nå smittet. Flere tusen i karantene, men har ikke annet valg enn å sende de på jobb. Det blir en ond spiral, hvor økt smitte fører til økt innleggelse, samtidig som kapasiteten reduseres fordi personell også i økt grad blir smittet. 

  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 4
Lenke til kommentar
5 minutes ago, knipsolini said:

https://www.expats.cz/czech-news/article/experts-fear-healthcare-staff-shortage-as-more-than-13-000-healthcare-works-have-covid-19

5% av alle legene i Tsjekkia er nå smittet. Flere tusen i karantene, men har ikke annet valg enn å sende de på jobb. Det blir en ond spiral, hvor økt smitte fører til økt innleggelse, samtidig som kapasiteten reduseres fordi personell også i økt grad blir smittet. 

Dette er uansvarlig av arbeidsgiver til legene. Da det er garantert og bevist at et større smittetrykk vil gjøre folk enda sykere. Så flere pasienter, leger og sykepleiere kommer til å måtte bøte med livene eller få alvorlige varige mén fra dette.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
knipsolini skrev (5 minutter siden):

https://www.expats.cz/czech-news/article/experts-fear-healthcare-staff-shortage-as-more-than-13-000-healthcare-works-have-covid-19

5% av alle legene i Tsjekkia er nå smittet. Flere tusen i karantene, men har ikke annet valg enn å sende de på jobb. Det blir en ond spiral, hvor økt smitte fører til økt innleggelse, samtidig som kapasiteten reduseres fordi personell også i økt grad blir smittet. 

Tror vi dessverre må regne med 1000 døde per dag i Tsjekkia mot slutten av november.

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Benbjo skrev (1 time siden):

Interessant: 
https://www.dagbladet.no/studio/nyhetsstudio/5?post=46667

Det betyr for en betydelig andel har man bare beskyttelse i få måneder. Tipper etter 6 mnd så er det bare en liten andel som har antistoffer igjen. 

Det at anti-stoffene forsvinner, er ikke det samme som at immunitet forsvinner. Man har noe som heter "Memory B cell" og "T cell". "Memory B cell" husker anti-stoff produksjonen og kan gjenoppta produksjonen av anti-stoffer, mens "T cell" dreper virus-infiserte celler. 

 

Det er også registrert endringer i "T cellene" hos de som har hatt coronaviruset, som man også kan finne i blodprøver pre-covid-19, og det er grunnlag til å tro at det kanskje nok er en del pre-immunitet i befolkningen fra forkjølelses-coronavirus fra tidligere.

 

Nå får man nok bare se hvordan det går i for eksempel Sverige og stater som har åpnet i USA.

Endret av looopieee
  • Innsiktsfullt 4
Lenke til kommentar
Pc Lynet skrev (1 time siden):

Det er fordi influensa virus som oftest gir immunitet i en del år etter gjennomgått sykdom. Da forskjellige mutasjoner som regel ligner på hverande. Koronavirus muterer mindre enn influensa men gir bare kortvarig immunitet. I fjor var det kun ca 19% av befolkningen som vaksinerte seg mot influensa.

https://www.fhi.no/publ/2020/influensasesongen-i-norge-2019-2020/

Det at coronavirus muterer mindre enn influensa er lovende i forhold til langvarig immunitet, akkurat det som er problemet med immunitet mot influensaviruset, at det muterer såpass mye. Det at man mister antistoffer, er ikke det samme som at man mister immunitet, immuniforsvaret har også noe som heter "Memory B cell" som husker produksjonen av anti-stoffer og "T celler" som dreper virusinfiserte celler. Ikke det at man kan være helt sikker på at at man har langvarig immunitet, det er vel for tidlig å si på nåværende tidspunkt, men det at antistoffer forsvinner, er ikke det samme som at immunitet forsvinner. Og det at noen har blitt bekreftet smittet to ganger, er ikke det samme som at ikke folk flest vil utvikle en bra immunitet.

 

Legger ved noen vidoer (har sett begge selv):

 

 

 

 

Endret av looopieee
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
looopieee skrev (19 minutter siden):

Det at coronavirus muterer mindre enn influensa er lovende i forhold til langvarig immunitet, akkurat det som er problemet med immunitet mot influensaviruset, at det muterer såpass mye. Det at man mister antistoffer, er ikke det samme som at man mister immunitet, immuniforsvaret har også noe som heter "Memory B cell" som husker produksjonen av anti-stoffer og "T celler" som dreper virusinfiserte celler. Ikke det at man kan være helt sikker på at at man har langvarig immunitet, det er vel for tidlig å si på nåværende tidspunkt, men det at antistoffer forsvinner, er ikke det samme som at immunitet forsvinner. Og det at noen har blitt bekreftet smittet to ganger, er ikke det samme som at ikke folk flest vil utvikle en bra immunitet.

 

Legger ved noen vidoer (har sett begge selv):

 

 

 

 

Nå har jeg ikke sett disse filmene, og jeg vet at jeg har postet denne artikkelen tidligere:

https://www.nature.com/articles/s41591-020-1083-1.pdf

Men helt kort fortalt så redegjør den altså for en studie som over en periode på 35 år har sett på lengden til immuniteten mot de fire andre allment utbredte koronavirusene. Denne immuniteten ser ut til å være kortvarig.

Endret av SuperKrokodille
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
Kanariøyene vil kreve negativ koronatest for å slippe folk inn
Spoiler

 

Det spanske øyriket Kanariøyene håper denne uka å vedta en lov som vil innebære at turister må avlegge en negativ koronatest først, før de får slippe inn.

Loven vil gjelde for alle turister, både spanjoler og utlendinger, ifølge lokale politikere.

Loven innebærer at alle turister som ikke har bevis på at de har avlagt en negativ test for koronaviruset mellom 48 og 72 timer før ankomst, ikke slipper inn på hotell på øya. Den besøkende vil i så fall få krav om å teste seg lokalt for egen regning.

Kanariøyene er en av få deler av Spania der smittetallene ikke har skutt til værs den siste tiden. Likevel har øyriket om lag 17.000 registrerte koronatilfeller og 272 dødsfall med korona.

 

 

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Høie om økende Oslo-smitte: – Mye tyder på at de skulle ha strammet inn tidligere

Bent Høie er bekymret for den økende koronasmitten i Oslo. Han mener kommunen burde ha vært raskere ute med tiltak som kunne ha slått ned smitten tidligere.

– Det er mye som tyder på at man skulle ha strammet inn kraftigere tidligere i Oslo, og det er en lærdom å ta med seg, sier helseminister Bent Høie (H) til NTB.

I slutten av september innførte Oslo flere strenge koronatiltak. Da kom det blant annet påbud om munnbind i kollektivtransporten når man ikke kan holde en meters avstand og begrensning på ti personer i private sammenkomster.

Det kom etter at smitten i Oslo hadde økt kraftig etter sommeren. Samtidig hadde Høie vært ute og truet med å overstyre oslobyrådet dersom de ikke innførte hardere tiltak for å få bukt med smitten.

Unntaket som ikke bekrefter regelen

Likevel har smitten økt også etter innstrammingene. De to siste ukene i september testet i snitt 45 personer i Oslo positivt på koronaviruset hver dag. I de 14 dagene fram til søndag i forrige uke var det i snitt 52 positive prøver om dagen.

Mandag offentliggjorde derfor byrådsleder Raymond Johansen en rekke nye lokale koronainnstramminger. Kort tid etter kom regjeringen med flere nye nasjonale koronainnstramminger, blant annet fjerning av unntaket for karanteneplikten for utenlandske arbeidere fra røde EU-land.

Høie har tro på at de nye nasjonale tiltakene kan bidra til å dempe smitteøkningen vi har sett i Norge den siste tiden.

– Smitteøkningen i Oslo etter at det ble strammet inn i slutten av september, er unntaket som ikke bekrefter regelen. For alle andre steder i Norge har strengere tiltak virket, sier Høie.

Johansen: – Burde ikke åpnet for reiser

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) slår tilbake mot kritikken fra Bent Høie om at oslobyrådet burde ha strammet inn tidligere.

– Regjeringen burde ikke åpnet opp for reiser til store deler av Europa i sommer. Og de burde strammet inn overfor arbeidsinnvandrere mye tidligere. I etterpåklokskapens lys er det lett å finne slike eksempler, sier Johansen, og fortsetter:

– Selv synes jeg det er ganske uinteressant akkurat nå. Evalueringen får vi ta senere. Nå er det viktig at vi konsentrerer oss om hvilke tiltak som kan ha effekt ut fra den smittesituasjonen vi ser i Europa og Norge nå.

Helseminister Bent Høie understreker at han er fornøyd med koronatiltakene Oslo innførte mandag.

– Oslo har fulgt rådene de har fått til punkt og prikke med tiltakene de innfører nå, sier Høie.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
torbjornen skrev (12 minutter siden):
Kanariøyene vil kreve negativ koronatest for å slippe folk inn
  Vis skjult innhold

 

Det spanske øyriket Kanariøyene håper denne uka å vedta en lov som vil innebære at turister må avlegge en negativ koronatest først, før de får slippe inn.

Loven vil gjelde for alle turister, både spanjoler og utlendinger, ifølge lokale politikere.

Loven innebærer at alle turister som ikke har bevis på at de har avlagt en negativ test for koronaviruset mellom 48 og 72 timer før ankomst, ikke slipper inn på hotell på øya. Den besøkende vil i så fall få krav om å teste seg lokalt for egen regning.

Kanariøyene er en av få deler av Spania der smittetallene ikke har skutt til værs den siste tiden. Likevel har øyriket om lag 17.000 registrerte koronatilfeller og 272 dødsfall med korona.

 

 

Der røk nok noen av de gjenværende destinasjonene til Norwegian:
 

Spoiler


torbjornen skrev (2 timer siden):

Frå dn.no:

Norwegian skal fly åtte destinasjoner
  Skjul innhold

 

Norwegian vil fly til åtte destinasjoner fra Stockholm Arlanda og København i november.

Det opplyses i meldinger tirsdag.

Fra Stockholm skal selskapet fly til Umeå, Luleå København, Oslo, Malaga, Alicante, Las Palmas og London Gatwick.

Fra København er flyvningene til Alicante, Berlin, Gran Canaria, Krakow, Malaga, Oslo, Stockholm og Aalborg.

 

SAS nedjusterer aktivitetsforventningene etter nye restriksjoner
  Skjul innhold

 

Det skandinaviske flyselskapet SAS har blitt hardt rammet av pandemien, og varsler nå at de vil fly færre ruter etter at det danske utenriksdepartementet strammet inn på reiserådene nok en gang. 

Det skriver danske Berlingske

Det fører til at SAS nå kommer til å nedjustere sin aktivitet på en rekke ruter. 

- Med de stigende smittetallene vi ser rundt omkring i Europa og skjerpede reiseråd og restriksjoner, er det en naturlig konsekvens at vi justerer vår aktivitet, sier pressesjef Sille Beck-Hansen til Berlingske. 

For øyeblikket flyr SAS med halvparten av normal kapasitet på 78 forskjellige destinasjoner. Flesteparten av flyvningene er innenriksruter i Norge og Sverige, opplyser Beck-Hansen.


 

 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
  • Gjest endret tittelen til Coronaviruset i verden: Nyheter og diskusjon
  • Evil-Duck låste denne emne
  • Evil-Duck gjenåpnet denne emne

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...