Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Coronaviruset i verden: Nyheter og diskusjon


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
3 minutes ago, Kryptodebunker said:

Trang til oppkast og kaldsvette kan være alt fra spy/omgangssyke til hjerteinfarkt. Siden det er i kombinasjon med luftveissynptomer ville jeg tatt en koronatest asap. Og føler personen seg virkelig ille ring 113.

https://www.113.no/forstehjelp/symptomer-paa-hjerteinfarkt/

Takk, da følger jeg opp personen tett slik jeg har gjort med et par andre tidligere. Han kunne også informere om at folk på kontoret i Oslo forrige uke som bare satt noen meter unna satt og nøys rett ut i luften fordi de glemte seg (nyset kom fort). Så litt bekymret er han ja.

Endret av Theo343
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Kryptodebunker skrev (29 minutter siden):

Så behandling på sykehus er ikke grunnen til de store dødstallene, tvert i mot.

vel, ideelt sett burde kanskje korona-pasientene pakkes godt inn i dynene sine og blitt trillet i sengene ut til svabergene ved sjøen.

Å innånde en salt frisk sjøbris vs. sykehus-atmosfære, stinn konsentrasjon av svevende virus og andre odører i lukkede avdelinger.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
1 hour ago, Gomby said:

Tja, at velferdsstaten veltes, blant annet? At folk mister jobbene sine? Vestens stagnasjon? Globalt sett, at man har hatt en enorm økning av fattigdom og sult i Afrika? 

https://www.nettavisen.no/nyheter/sanner-slar-alarm-om-velferdsstaten-i-norge---alvorlige-utfordringer-med-baerekraften/3423967056.html

Ikke noe av det du lister opp er sannsynlige konsekvenser av tiltakene vi har og kommer til å ha i Norge.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Sitat

434 NYE SMITTETILFELLER SISTE DØGN

Det er det siste døgnet registrert 434 nye smittetilfeller med coronaviruset i Norge, viser VGs spesial. Totalt er 18.342 personer bekreftet smittet i Norge.

 

Smittetrenden i landet vises nå som stigende, og de siste 14 dagene er i snitt 46,6 av hver 100.000 innbygger blitt bekreftet smittet med coronaviruset.

 

40 kommuner i landet har en stigende smittetrend, mens den er synkende i Tromsø, Haugesund og Tønsberg.

Sykt. 

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Alltid gøy når journalister vet mer enn fagfolk. 

Sitat

Dette er altså takken, Erna

Politikerne takker oss for vår innsats mot corona. Med enda flere innstramminger.

Særlig strengt synes jeg det er med en nasjonal anbefaling om at folk ikke skal omgås mer enn fem andre privat. Dette kan bli nesten komisk i kommuner som aldri har hatt corona eller som hadde en håndfull tilfeller i mars.

 

https://www.vg.no/nyheter/meninger/i/eKKP0y/dette-er-altsaa-takken-erna

Lenke til kommentar
22 minutes ago, Snikpellik said:

434 nye ja... faen. Det var 46 nye mandag for en uke siden. Nesten 400 flere nå. 

Fortsetter det slik de neste dagene blir det raskt flere tiltak.

Forrige mandag var det 219 smitta og mandagen før det 165. Dette er dog etter at oppdateringer og etterslep er gjort rede for.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Maabren skrev (3 minutter siden):

Forrige mandag var det 219 smitta og mandagen før det 165. Dette er dog etter at oppdateringer og etterslep er gjort rede for.

Ja, det er sant! Leste NTBs melding litt fort der. 

De neste dagene blir spennende. Er det en «positiv» ting med økningen er det kanskje at det hjelper på oppslutningen om tiltakene.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Quote

De siste to dagene er økningen på 593 meldte tilfeller. På samme tid for en uke siden var økningen 46 meldte tilfeller på ett døgn, skiver NTB.

I gjennomsnitt tar det ett til to døgn fra et prøvesvar foreligger til det blir registrert i det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS). Tallene kan derfor gi et misvisende bilde av smittesituasjonen de siste dagene, siden det ikke viser når prøven er tatt – bare når den er registrert.

https://direkte.vg.no/coronaviruset/news/434-nye-smittetilfeller-siste-doegn.m8ynDtUKv?utm_source=vgfront&utm_content=row-1

Edit:

Det trengs mer enn ett datapunkt for å trekke konklusjoner, men dette er urovekkende.

Endret av ism_InnleggNO
  • Liker 1
Lenke til kommentar
5 minutes ago, Kryptodebunker said:

Alltid gøy når journalister vet mer enn fagfolk. 

https://www.vg.no/nyheter/meninger/i/eKKP0y/dette-er-altsaa-takken-erna

Er ikkje heilt bak må å stille spørsmål ved handteringa. Tross alt ville vi hatt minimalt med smitte i landet om bare erna & co hadde satt krav om testing av alle som kjem inn til landet samt lagt opp til karantene-hotell og isolasjons-hotell ved aktuelle grensepasseringer, flyplasser og havner. Det er forsatt mulig å gjere dette samt at det gir arbeidsplasser til di som skal drive hotella, levere mat osv. Inna ei rimelig tid vil vi få stålkontroll på det meste av smitten og nærmast kunne leve som normalt.

Å fortelle folk nå at di bare skal ha nokre få nærkontakter pr uke samtidig som rørleggeren går ut og påpeiker at kollegaer ikkje er nærkontakter blir som vanlig ei suppe av jalla-råd. Og kommuner med lite smitte lurer på kvifor di fra smittekommuner kan reise rundt som di vil. På toppen av kransekaka er det forsatt ikkje det fnugg av tegn til at erna & co vil sjå til og lære av di landa som har fått kontroll på smitten. Det er nesten som om galskapen i usa vil komme til europa fordi eu ikkje vil ha "stengte grenser" mellom landa eller nødvendig kontroll med smittespreiing som eg ville kallt det.

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

*GULP*

Over 400 nysmittede siste døgn. Og hva gjør regjeringen? Kommer med noe svada om "anbefalinger" som ingen hører på.

Regjeringen fortsetter med de samme feilene gang på gang: de "venter og ser" mens pesten sprer seg i rekordfart. Jeg har spådd at Norge kommer til å se den verste smitteøkningen i Europa om det ikke gjøres noe straks og det er nå 10 minutter over midnatt. Til neste uke har vi over 600 nysmittede daglig eller....kanskje mer. Og sykehusene fylles opp. Jaja, det beste de av oss som er glad i våre nærmeste kan gjøre er frivillig isolasjon så langt det lar seg gjøre.

Julebord-Erna bør gå av!

Endret av Morromann
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
  • Gjest endret tittelen til Coronaviruset i verden: Nyheter og diskusjon
  • Evil-Duck låste denne emne
  • Evil-Duck gjenåpnet denne emne

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...