Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Coronaviruset i verden: Nyheter og diskusjon


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

andr3as skrev (5 minutter siden):

Ser ingen grunn til at normale folk ikke skal kunne klare seg uten alkohol for bare noen måneder når vi er i en såpass alvorlig situasjon som en pandemi.

Du betrakter ikke alkoholikere som normale folk.. Løsningen er her, problemet er når situasjonen drar ut over flere år. 

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
andr3as skrev (27 minutter siden):

Det jeg ikke forstår er at når de hevder at mye smitten i dag spres på private fester/vorspiel hvorfor kan de ikke bare stenge polet og ølsalget i butikkene i noen måneder. Dette er jo enkle tiltak som kun rammer produsenter av alkohol,  sammenlignet med alvorlige og inngripende tiltak som å stenge skoler , kollektiv transport og hjemmekontor.

Og heller skape et illegalt marked for salg av alkohol? Folk har nok lagre med alkohol, så de so har det vil nok utnytte det til fulle hos desperate folk. For å ikke snakke om at de som vil kunne tilby salg av tvilsomt hjemmelaget alkohol. Mange kommer til å prøve å finne måter på å få tak i alkohol uansett. Dessuten vil det ramme dem som bare vil ha seg en fredagspils eller et glass vin til maten. 

Endret av Fnugle
  • Liker 2
Lenke til kommentar
andr3as skrev (12 minutter siden):

 

Disse tilfellene som drikker metanol osv de drikker jo dette uansett om det er i Norge eller Iran. De handler vell ikke på polet uansett. Senest i dag var det vell en sak i media om 2 stykker i Namsos som drakk spylervæske. Ser ingen grunn til at normale folk ikke skal kunne klare seg uten alkohol for bare noen måneder når vi er i en såpass alvorlig situasjon som en pandemi.

Du misforstår egentlig hva jeg prøver å  si her. Det regulerte alkoholmarkedet står vel for om lag rundt 90-95% av omsetninga antagelig. Dette er bra fordi folk vet hva man får i seg og man kan garantere at varer fra Polet ikke inneholder ting som er dødelig direkte (ja å innta store mengder etanol på kort tid er dødelig men det er ikke hovedpoenget) . Giftighetsgraden til metanol er langt høyere enn etanol. Fjerner man dette regulerte alkoholmarkedet er det mange kriminelle gjenger som ser seg snitt til å tjene på dette. Ikke bare kan det være helsefarlig, men staten taper i alkoholavgifter og MVA. Kriminelle bryr seg niks om karantene fra røde land for å si det sånn. Det vil bli et stort marked for alkohol som er smugla inn. Ja de aller aller fleste vil klare seg uten alkohol, men det svarte markedet vil oppstå. Det er det ingen tvil om. Mange vil nok dessuten finne mer eller mindre kreative ruter til Sverige for å omgå politiet og tollen (Norge har mange grenseoverganger til Sverige og verken politi eller toll har mannskaper nok til å vokte alle disse samtidig)

Endret av William_S
  • Liker 1
Lenke til kommentar
torbjornen skrev (1 time siden):

Ferdige blir vi forhåpentlegvis når vi har vaksinert risikogruppene, legar og sjukepleiarar

har sett (faglige) innvendinger mot å vaksinere risikogruppen, dvs. folk med underliggende sykdommer, fordi det er tvil om i hvilken grad slike individer deltar i utprøvingen av vaksiner.

Inntrykket er jo at det stort sett inviteres unge friske forsøkspersoner.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (42 minutter siden):

Hæ?


Johansen ut mot Høie: – Noe av det vi får fra helsemyndighetene er synsing
 

Sitat

Johansen liker dårlig at Høie i helgen ikke utelukket at regjeringen kunne gå inn og overstyre Oslo kommunes coronatiltak, dersom de ikke var kraftige nok.

Kun timer før byrådsleder Raymond Johansen (Ap) hadde varslet en pressekonferanse om nye smitteverntiltak, gjentok helseminister Bent Høie (H) trusselen om at nasjonale myndigheter vil overstyre byrådet hvis Oslo ikke tar smittegrep.

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
4 hours ago, William_S said:

Som å sperre folk inne som ikke har brutt noen lover? Påbud og forbud er nødvendig men spørsmålet er hvor langt de skal gå. Man kunne feks innført forbud mot aviser og fri presse 

Og det synes du ville være bedre, eller? Kneble tabloidoverskriftene, er det du sikter mot?

  • Liker 1
Lenke til kommentar
4 hours ago, William_S said:

Det er jeg enig og det er uverdig å ha mange personer innlosjerte i brakker. Arbeidsgiver burde betalt karantene for dem. Her bør det kanskje strammes litt opp for de bedriftene som er avhengige av å hente polakker og andre utenlandske arbeidere. Hele utbruddet i Hyllestad skyldtes jo det. 

Hadde arbeidsgiver måtte betale for karantene, så hadde kanskje noen nordmenn fått seg disse jobbene? Er ikke umulig. Dette koker ned til at er snakk om å spare noen slanter på å hente rimelig arbeidskraft i fra land som ikke har kommet dit vi i dag er kommet lønningsmessig.

Lenke til kommentar
0laf skrev (8 minutter siden):

Ja, og så innførte Oslo de strengeste tiltakene i landet samme dag, men de valgte andre tiltak enn Høie ønsket. Høie sa seg i ettertid fornøyd med tiltakspakken Oslo innførte. 

Strengere på noe, mindre strenge på andre ting. Nå varsles det flere tiltak fra mandag igjen. Johansen har ikke «nektet» å innføre tiltak, opplever han som blant de mest gira på å innføre strengere tiltak vi har i landet. Han ville blant annet ha nasjonalt munnbindpåbud, han ville ha massetesting på Gardemoen, strupe flytrafikk etc. Og han er vel hittil den eneste som har truet med portforbud.

Endret av Snikpellik
  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
4 hours ago, Budeia said:

Du har sikkert ikke vokst opp under krigen. Eller med foreldre som tigget på gatehjørnet.

Hjerte- og karlidelsene var på bunnivå statistikkmessig under andre verdenskrig i Norge. Det var sikkert ikke gøy med dette kostholdet, men det var svært lite hjerteinfarkt og slike helsemessige ting den gang.

Lenke til kommentar
3 hours ago, Simen1 said:

Jeg er lite imponert over ordet nasjonale der, som om smittesituasjonen var lik i hele landet. Det bør være en selvfølge at det er strengere tiltak der smitten er stor og mildere der det er lite eller ingen smitte. Tiltak bør følge smittesituasjonen og ikke være opp til 356 kommuner å velge et lappeteppe av ulike løsninger, men være en nasjonal standard på. Jeg håper det er en nasjonal standard for lokale tiltaksnivåer hun skal presentere, ikke nasjonale tiltak.

Akkurat som ved skogbrann, bør man begrense spredningen. Analogien til branngater er reisebegrensninger. Det bør innføres og gjelde alle unødvendige reiser i inn- og utland. Vi har ikke byråkrati-kapasitet til at uavhengige skal granske nødvendigheten av reiser, så det må være opp til den enkelte å vurdere nødvendigheten. Det er derimot enkelt og billig for FHI/regjeringa å gi noen eksempler og retningslinjer for hva som er nødvendig og ikke.

I tillegg bør alle sammenkomster med andre utenfor eget hjem være nødvendige. Her bør det også presiseres hva som anses som nødvendig. Skole og jobb er nødvendig. Kino og discotek er ikke nødvendig. Julebord og bursdager kan alltids kompenseres på andre måter eller taes igjen senere.

At det er strengere tiltak der smitten er stor ble det lagt vekt på i dagens informasjon fra myndighetene. Vi får jo se hva det er de legger opp til da, når dette blir skrevet om i fra media. Nå er det viktig at media ikke sover i timen.

Lenke til kommentar
3 hours ago, Budeia said:

Hvis slektningen på sykehjemmet har gått bort i mellomtida (av andre årsaker, det er vanlig at folk på sykehjem dør), kan det på ingen måte tas igjen senere.

Det man muligens burde gjøre er å sette opp noen brakker nær sykehjemmene, også ble disse slektningene nødt å leve avgrenset fra omverden og betalt for kost og losji på stedet, framfor å reise inn og ut av sykehjemmene hvor det da blir større risiko for å hente inn og ut smitte.

Lenke til kommentar
22 minutes ago, Fnugle said:

Og heller skape et illegalt marked for salg av alkohol? Folk har nok lagre med alkohol, så de so har det vil nok utnytte det til fulle hos desperate folk. For å ikke snakke om at de som vil kunne tilby salg av tvilsomt hjemmelaget alkohol. Mange kommer til å prøve å finne måter på å få tak i alkohol uansett. Dessuten vil det ramme dem som bare vil ha seg en fredagspils eller et glass vin til maten. 

 

Jeg tviler sterkt på det bare se på narkotika det er svært få velger å videreselge dette for å tjene penger sikkert omtrent like mange som selger ulovlig alkohol i dag. Det med fredagspils eller glass med vin er jo absolutt bare en liten bagatell sammenlignet med stengte skole og hjemmekontor, jeg fatter ikke at folk klarer å likestille disse problemene.

Lenke til kommentar
3 hours ago, Pc Lynet said:

Problemet er at man ikke får de veldig relgiøse til å stoppe selv under en pandemi. Hadde vært bedre om de fikk spredd seg i en stor kirke, gymsal etc.

Hva med kyssekulturen i fra disse kulturene. Det hjelper ikke med store lokaler, dersom de fortsetter å oppføre seg som før.

Lenke til kommentar
35 minutes ago, Budeia said:

Du betrakter ikke alkoholikere som normale folk.. Løsningen er her, problemet er når situasjonen drar ut over flere år. 

 

 

Det kommer ikke til å vare flere år noen måneder og helt sikkert under et år og ja det er statistisk ganske unormalt å være alkoholiker.

Lenke til kommentar
38 minutes ago, William_S said:

Du misforstår egentlig hva jeg prøver å  si her. Det regulerte alkoholmarkedet står vel for om lag rundt 90-95% av omsetninga antagelig. Dette er bra fordi folk vet hva man får i seg og man kan garantere at varer fra Polet ikke inneholder ting som er dødelig direkte (ja å innta store mengder etanol på kort tid er dødelig men det er ikke hovedpoenget) . Giftighetsgraden til metanol er langt høyere enn etanol. Fjerner man dette regulerte alkoholmarkedet er det mange kriminelle gjenger som ser seg snitt til å tjene på dette. Ikke bare kan det være helsefarlig, men staten taper i alkoholavgifter og MVA. Kriminelle bryr seg niks om karantene fra røde land for å si det sånn. Det vil bli et stort marked for alkohol som er smugla inn. Ja de aller aller fleste vil klare seg uten alkohol, men det svarte markedet vil oppstå. Det er det ingen tvil om. Mange vil nok dessuten finne mer eller mindre kreative ruter til Sverige for å omgå politiet og tollen (Norge har mange grenseoverganger til Sverige og verken politi eller toll har mannskaper nok til å vokte alle disse samtidig)

Jeg forstår godt hva du sier men dette svarte markedet med kriminelle gjenger du snakker om der jo uansett. De fleste av oss ville aldri handlet fra noe slikt makred uansett om det er alkohol, narkotika eller våpen osv. Jeg forstår godt at det ikke går an å stoppe alle harryhandlene skattesnyltende østlendinger som stormer over til grensen og handler men det værste kan kanskje stoppes med karante, bøter osv

Lenke til kommentar
1 hour ago, William_S said:

Giftighetsgraden til metanol er langt høyere enn etanol.

Jeg mener å ha hørt at motgiften ved metanolforgiftning er å behandle pasienten med tilføring av etanol. :hmm:

Var visst bare en delvis sannhet:

Quote

The preferred antidote is fomepizole, with ethanol used if this is not available

Hemodialysis may also be used in those where there is organ damage or a high degree of acidosis. Other treatments may include sodium bicarbonate, folate, and thiamine.

https://en.wikipedia.org/wiki/Methanol_toxicity

Endret av G
Lenke til kommentar
G skrev (1 minutt siden):

Jeg mener å ha hørt at motgiften ved metanolforgiftning er å behandle pasienten med tilføring av etanol. :hmm:

Var visst bare en delvis sannhet:

 

Dette er delvis riktig ja. Etanolen forsinker nedbrytningen av metanolen i leveren som gjør at det er en større sjanse for å bli utskilt ved urin,. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
SuperKrokodille skrev (1 time siden):

Jeg må si jeg er spent på hvordan det planlegges i forhold det å få en slutt på hele denne suppa.

Jeg antar at minst én av de mest lovende vaksinekandidatene etter hvert vil bli godkjent, men det er uklart både hvor god beskyttelse en vaksine vil gi, og hvor lenge immuniteten vil vare. Ikke minst er det vel begrenset produksjonskapasitet.

må også ta høyde for at endel av vaksinekandidatene lengst fremme i kappløpet, krever helt spesiell logistikk mht. distribusjon.

Både Pfizer og Moderna må distribueres ved -70°C og er ikke holdbar mange timene i romtemperatur. Krever visstnok en spesiell type kanyler også.

I Norge og lignende land, så går vel det greit (men må planlegges i detalj) mens mange andre ikke kan håndtere noe slikt, når vi snakker "massevaksinasjon"

Lenke til kommentar
  • Gjest endret tittelen til Coronaviruset i verden: Nyheter og diskusjon
  • Evil-Duck låst og gjenåpnet denne emne
  • Evil-Duck låste denne emne
  • Evil-Duck gjenåpnet denne emne

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...