Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Coronaviruset i verden: Nyheter og diskusjon


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

G skrev (2 timer siden):

Det der er ikke nok. Kanskje de seriøst burde vurdere å dele opp barna i mindre grupper når de først må gå på skole/barnehage? Og at barn fra andre små grupper ikke får møtes.

Det du beskriver her er rødt smittevernnivå, som vi hadde en periode etter nedstengningen. På gult nivå, som vi har nå, kan barn i en hel avdeling omgås. Man kunne tenke seg at det ble innført rødt nivå for de hardest rammede områdene, men foreløpig er ikke det skjedd. Føler det er litt dobbeltkommunikasjon fra regjeringen her, de sier både at «det kan bli lokale tiltak ved utbrudd», men samtidig at «det skal ikke innføres røde og gule soner internt i Norge». 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest b6487...931
Oddvardm skrev (1 time siden):

Konsernsjefen lyver oss opp i trynet i Dagnytt 18 i dag 17.09.2020. Det er penger som styrer alt som skjer i det selskapet. Noe vi ser nå er unnfallenhet fra myndighetene. Hurtigruta er styrt av knallhard pengepolitikk, med rovdrivt på sjøfolk. Trygve Hegnar er en dritt.

Helt utrolig at han ikke trekker seg. Eller får fyken. Det er å spytte hele Norge i trynet enda en gang. 

Anonymous poster hash: b6487...931

Lenke til kommentar

Syns det er ganske utrivelig å lese kommentarfelt og andre forum nå. Ganske mange tar til orde for "korona er en scam", "drit i tiltakene, lev som før" og "bare en forkjølelse". 

Og tidligere kom det frem at 60% bryter karanteneregler. 

Det er ikke samsvar mellom regjering og folk i det hele tatt. Høie & Co må endre taktikk. Nå mister de det. 

Endret av :utakt
  • Liker 4
Lenke til kommentar
Sitat

Ein eldre person over 65 år har døydd grunna koronaviruset ved Haukeland universitetssjukehus.

Det stadfestar kommunikasjonsdirektør i Helse Bergen, Erik Vigander.

Vedkomande var innlagt ved Haukeland universitetssjukehus.

Dette er det andre koronadødsfallet i Bergen denne månaden etter at ein bebuar ved Domkirkehjemmet omkom den 9. september.

https://www.bt.no/nyheter/direkte/i/3Jd0RL/siste-nytt-om-korona

2. dødsfallet nå i Bergen etter det store utbruddet, dessverre får dette konsekvenser. Haukeland har ikke rapportert om at noen på intensiven eller respiratorbehandling. Har pasienten brått blitt veldig dårlig eller er det pga. alder og helse at man ikke iverksetter livstrengende behandling? Trist er det uansett.

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Quote

40 SMITTET PÅ UTESTEDER I BERGEN

Av de personene som er coronasmittet i Bergen til nå, kan 40 tilfeller spores tilbake til utesteder, skriver Bergens Tidende.

Ifølge VGs oversikt er det totalt registrert 1107 coronasmittetilfeller i Bergen, og totalt 32 dødsfall.

 

13 hours ago, Kryptodebunker said:

Ikke overraskende. Steng utestedene. 

40 av 1107 er da en forsvinnende liten andel?

Det er vel slett ikke umulig at det er en større andel smittetilfeller som kan spores tilbake til fester som ble avhold som en direkte konsekvens av at utesteder var stengt?

Endret av John-B
Lenke til kommentar
John-B skrev (4 minutter siden):

 

40 av 1107 er da en forsvinnende liten andel?

Det er vel slett ikke umulig at det er en større andel smittetilfeller som kan spores tilbake til fester som ble avhold som en direkte konsekvens av at utesteder var stengt?

Det er det som kan direkte spores tilbake. Så har man alle de som ble smittet av noen som ble smittet av utestedene, og noen som ble smittet av en person som ble smittet av noen som ble smittet på et utested osv.

Så å sette det opp som 40 av 1107 blir ikke riktig. I tillegg så må du huske at rundt 300? av tilfellene er fra den første "bølgen" i vår, da vi var i lockdown. Da var utestedene stengt i flere uker.

Jeg synest tallet er skremmende høyt for min del. Utesteder skal ha smittevernsrutiner på plass for å hindre smitte og da er 40, 40 for mye for min del. 

For meg er dette bare et bevis på at du ikke på noen måte er trygg om du velger å gå på byen, uansett hvor gode forholdsregler man tar. Husk at man mister dømmekraften når man drikker, det er lettere å slurve. 

Du utsetter deg og andre for risiko ved å dra på utested.

Tilsvarende skulle jeg likt å se risikoen for å bli smittet ved å gå på butikken for å handle mat. Jeg tipper det er under 10 av 1107, slik at det er mye større risiko å gå på byen enn å handle.
 

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Sitat

Espen Nakstad: Ikke usannsynlig at Oslo blir blant de rødeste byene i Europa om utviklingen fortsetter

I et intervju med NRK sier assisterende helsedirektør Espen Nakstad følgende:

– Jeg tror ikke folk i Oslo helt forstår alvoret. Smittetallene er høye. Det er ikke usannsynlig at Oslo blir blant de rødeste byene i hele Europa dersom utviklingen fortsetter som nå.

Tallen viser at smitten i Oslo er doblet på en uke. De siste 14 dager har det vært 433 nye smittetilfeller i byen. Flest smittede per 10.000 innbyggere er det i bydelen Grorud, Stovner, Alna og Søndre Nordstrand. Flest tilfeller, både av de nye og totalt sett, er i aldersgruppen 20-29 år.

Nakstad påpeker imidlertid at han har god tro på at man kan håndtere smitten i Oslo og få tallene ned igjen, men at det er en langsiktig og krevende jobb.

Enig rart at man prioritere å ha usteder åpent når man vet hvor stor smittespredere utesteder faktisk er.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
28 minutes ago, Fnugle said:

Det er det som kan direkte spores tilbake. Så har man alle de som ble smittet av noen som ble smittet av utestedene, og noen som ble smittet av en person som ble smittet av noen som ble smittet på et utested osv.

Det gjelder jo med alle andre tilfeller også, så det blir jo irrelevant.

Det er vel overhode ingen tvil om at det er langt flere enn 40 tilfeller som kan spores direkte til private fester. Og poenget mitt var jo at det er fullt mulig at over 40 spores direkte til private fester som har oppstått som en direkte konsekvens av at utestedene var stengt. I så tilfelle har stengte utesteder hatt en netto negativ effekt for å hindre smitte.

At det ikke er lurt å feste er det jo ingen som tviler på, jeg sier ikke at utesteder skal åpnes heller. Det jeg reagerer på er at disse tallene opplyses om på en måte som prøver å gjøre utestedende til en syndebukk. Overskriftene forsøkte å antyde at det nå nylig var blitt smittet 40, mens det egentlig var snakk om 40 siden starten. Og det burde i samme sak vært opplyst om hvor mange som hadde blitt smittet på private fester for å gi et sammenligningsgrunnlag.

 

Hvorfor opplyser de egentlig bare en liten del av informasjonen de har? Hvorfor ikke opplyse om hvor alle kjente smittetilfeller kan spores til, slik at vi bedre får et bilde av hvor den største risikoen for smitte er?

Endret av John-B
Lenke til kommentar

30% av de smittede er uten kjent kilde: https://www.dagbladet.no/nyheter/skummel-smitte-rammer-oslo/72857055

Dette er skyhøye tall! På tide å stenge ned. 

Dessverre så ser det ut til at de vil tviholde på den svenske modellen: 
 

Quote

– Jeg tror ikke det er noen annen måte å snu utviklingen i Oslo enn at folk flest begynner å holde mer avstand og er litt flinkere til å være hjemme når de er syke.

 

Endret av Benbjo
  • Liker 1
Lenke til kommentar
helsten2 skrev (21 minutter siden):

Så viruset smitter ikke før kl. 22?

Naturligvis ikke.

Det er nå tale om å innføre en grense på 10 personer pr gruppe, i Oslo. https://www.tv2.no/nyheter/11656399/ Som i tilfelle betyr såkalte "kohorter" over hele linja. 

Hvor lenge skal de egentlig holde på med disse tiltakene? Virker som det nå er tvil om det kommer en vaksine. 

Politiet står ved svenskegrensa og har lange samtaler med de som reiser til Sverige. Dette fordi smittesporingen vil bli vanskeligere etter å ha vært i Sverige. Men smittesporingen i Norge er også vanskelig, og kan ende opp med ukjent smittekilde.

 

 

Lenke til kommentar
Benbjo skrev (11 minutter siden):

Nærmer seg nok lockdown nå -

Jeg tror de kommer til å gå for kollektiv avstraffelse, altså nedstengning av kommuner med null eller lite smitte og full kontroll på smitteveier. Håper på noe helt annet, men det er nok dessverre et tynnt håp.

Steng grensene til pest-kommunene nå og redd oss i resten av landet!

Endret av Simen1
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...