Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Coronaviruset i verden: Nyheter og diskusjon


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

0laf skrev (28 minutter siden):

AstraZeneca har også bekreftet at forsøkene har vært stanset en gang tidligere, også den gangen på grunn av nevrologisk reaksjon, som viste seg å være udiagnosert multippel sklerose, som ikke hadde noe med vaksinen å gjøre.

så forsøkspersonen (som har gjennomgått helsesjekk i forkant) var lykkelig uvitende om MS helt til vaksinen utløste tilstanden? men det har ikke noe med vaksinen å gjøre?

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

At virus kan trigge latente tilstander eller forårsake annen alvorlig sykdom er heller inget nytt eller ukjent for de fleste håper jeg? Ergo kan også vaksineforsøk gjøre det.

 

Quote

Viruses defined as neurotropic preferentially infect neurons and can cause severe, and sometimes fatal, brain inflammation (encephalitis). More commonly, viruses enter the central nervous system (CNS; the brain and spinal cord) asymptomatically during systemic infections either by crossing the blood-brain barrier (BBB) or via the peripheral nervous system (PNS; nerve tissue outside of the CNS) (1). There is correlative evidence that the infection of neurons and neighboring glial cells and the accompanying increase in cytokine proinflammatory mediators can trigger cell dysfunction and increase neuronal vulnerability to other neurodegenerative insults, such as those caused by aging, oxidative stress, environmental toxins, or genetic predisposition. The influenza pandemic that occurred toward the end of World War I was associated with a dramatic increase in postencephalitic parkinsonism (PEP) (also called sleeping sickness or von Economo encephalitis) in the 1920s and 1930s (2).

 

Endret av Theo343
  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

OVER 200 UNGDOM PÅ SNARØYA - VÆPNET POLITI ETTER MELDING OM SKUDD MOT BIL

Sitat

Politiet har rykket ut på melding om slåssing, skadeverk og amper stemning ved Halden brygge på Snarøya i Bærum.

– Det skal være samlet 200-300 ungdommer på stedet, skriver politiet.

De skriver at det er uoversiktlig situasjon på stedet.

– Vi mottar melding om at det er skutt mot en bil på stedet. Politiet har bevæpnet seg, skriver politiet.

Bærum igjen. 

Endret av Snikpellik
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Frankrike melder om 10 561 nye smittetilfeller siste døgn, det er første gang tallet er over 10k.
England melder om 3 497 nye smittetilfeller, det høyeste tallet siden midten av mai.

Ungarn har hatt 916 tilfeller siste døgn, som er ny rekord, den forrige rekorden var i går, med 716.
Emiratene (UAE) har registrert 1007 nye tilfeller siste døgn, også ny rekord.

I land som Polen, Tyskland og Israel har det vært store protester mot enten myndighetenes håndtering av pandemien, eller tiltakene som er iverksatt. Tusenvis har samlet seg i de større byene.

I Munchen antar politiet at minst 8000 mennesker protesterte mot tiltakene, de aller fleste uten masker eller nevneverdig avstand.

I Israel samlet rundt 10 000 mennesker seg utenfor boligen til Benjamin Netanyahu for å protestere mot korrupsjon og hans håndtering av pandemien. Dette har blitt en ukentlig greie, hvor tusenvis møter opp hver uke.

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
0laf skrev (11 minutter siden):

Frankrike melder om 10 561 nye smittetilfeller siste døgn, det er første gang tallet er over 10k.
England melder om 3 497 nye smittetilfeller, det høyeste tallet siden midten av mai.
Ungarn har hatt 916 tilfeller siste døgn, som er ny rekord, den forrige rekorden var i går, med 716.
Emiratene (UAE) har registrert 1007 nye tilfeller siste døgn, også ny rekord.

smittebølge 2 blir kanskje en tsunami i stedet

urovekkende tegn over hele linja, snart ute av kontroll igjen. Også her hjemme muligens.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Valotunk skrev (14 minutter siden):

På tide at Erna og Bent tar av seg silkehanskene nå. 

Det må bli slutt på anbefalinger og innføres forbud med kraftige straffereaksjoner.

bør kanskje også vurdere obligatorisk testing på flyplasser fra røde land.

på mindre enn en måned har det vært 40-50 individer som i etterkant av utenlandsopphold har testet positivt, men hvor mange "tikkende corona-bomber" er det i tillegg som ikke frivillig har gått å testet seg, eller også ikke har symptomer og derfor latt være?

Endret av Mr.M
  • Liker 5
Lenke til kommentar

En 19-åring i Nottinghamshire som hadde flere enn 50 personer på fest, har fått en bot på £10.000, tilsvarende 116 000,- norske kroner.

Den maksimale grensen for folkesamlinger er nå 30 personer, men nye tiltak er kun kort tid unna, hvor det kun blir tillatt med 6 personer eller færre å samle seg, som de kaller "the rule of six", for å bekjempe koronaviruset.

Myndighetene har allerede i flere dager gjort det klart at reglene vil håndheves strengt, og at folk bør unngå å feste denne helgen, før de nye reglene trer i kraft.

https://www.nottinghampost.com/news/nottingham-news/teenager-issued-huge-10000-fine-4510501

Endret av 0laf
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
12 hours ago, Morromann said:

Her er REGLENE for karantene. De er helt like de reglene som var da jeg var i karantene i mars, bortsett fra at karantenetiden er satt ned fra 14 til 10 dager, men reglene er 100% like, ganske lette og greie å lese; selv en som nettopp har begynt på barneskolen bør ikke ha problemer med å lese hva reglene sier. Diskusjon om "gjenåpning" er som sagt irrelevant her; det er ikke noe som er "åpent" for en som er i karantene, da er du nektet adgang til storsamfunnet så lenge karantenen varer. Gjenåpning gjeløder for de som ikke er i karantene og isolasjon. Så hva er det som er så fordømt vanskelig å forstå for VOKSNE mennesker her:

https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/fakta/avstand-karantene-og-isolering/

Ikke noe tungt byråkratspråk. Klart og tydelig. Det må jo være mange skoletapere blant de smittede da siden de ikke klarer å forstå såpass ENKLE regler.

Så Maabren, fortell meg hvilke regler som er endre for karantene og isolasjon for en idiot som meg da. Fortell meg nå og legg gjerne til linker. Igjen; jeg snakker ikke om gjenåpning; jeg vet at nesten alt er gjenåpnet; jeg har fått med meg det men det har NULL relevans for karanteneregler. De som er i karantene har fortsatt ikke lov å dra til frisøren eller dra på harryhandel.

Du linker til ei side som er i stadig forandring slik at alle kan lese di oppdaterte reglane for avstand, karantene og isolisering. Den sida viser ikkje korleis reglane heile tida har fått litt forandring og dermed kan ha vore med på å skape unødvendige problem.

Her eit lite døme i starten sia du påsto reglane ikkje var forandra fra 12.03.2020:

"13.03
Hustandsmedlemmer blir nå ikke omfattet av karantenereglene. Karantene er altså for personer som kan være smittet, men som ikke har symptomer.
Hvis du er i hjemmekarantene, så vil du ikke bli testet. Du skal ikke kontakte helsevesenet, hvis du ikke har behov for helsehjelp. Les egen sak her: Folkehelseinstituttet: - Folk i hjemmekarantene vil ikke lenger bli testet

Hvis du får symptomer, som hoste, halsbetennelse, kortpustethet eller feber, eller vet at du har vært i nærkontakt med person med påvist covid-19 og får symptomer, så skal du ringe lege.

Hvis du ikke har symptomer, så betyr det også at risikoen er mindre for at du kan smitte andre, selv om du skulle være bærer av covid-19.

Folkehelseinstituttet skriver at selv om du er i karantene, så kan du gå utenfor huset. Du skal ikke oppsøke steder der du kommer i nærkontakt med andre personer, at du ikke drar på jobb og ikke reiser kollektivt.
Du kan gå tur hvis du kan unngå nær kontakt med andre.
Du kan gå i butikken, hvis du sikrer deg å holde god avstand til andre.
Du bør likevel strekke deg langt for å redusere antall personer du kommer i kontakt med.

Andre personer kan kjøpe mat til deg og levere mat på døren. Hvis du derimot sitter i isolasjon, så kan kommunelegen være behjelpelig med å finne personer som kan hjelpe deg med ærend.

Fordi personer i karantene har lav smitterisiko, holder det med god håndhygiene og andre grunnleggende smitteverntiltak, spesielt etter toalettbesøk og før matlaging/måltider.

Andre personer i husstanden, kan altså leve vanlig, og må ikke forholde seg til karanteneregler. Nettopp hvordan andre personer i husstanden skal forholde seg, skapte forvirring fredag.

Ap-leder Jonas Gahr Støre var én av dem som gikk i karantene, for deretter å gå ut igjen.

- På grunn av endrede regler fra Folkehelsa er Støre ikke i karantene likevel, meldte Arbeiderpartiets pressekontakt Jarle Roheim Håkonsen fredag ettermiddag.

FHI endret reglene for husstandsmedlemmer den 12.03
Da skulle karantenereglene også gjelde «også for husstandsmedlemmer» skrev FHI. Fredag opplyste FHI, gjennom NTB, at de nye reglene for hjemmekarantene likevel ikke gjelder for husstandsmedlemmer. Det skjedde samtidig som FHI kommuniserer det motsatte på sine hjemmesider.

Fredag ettermiddag endret FHI sin hjemmeside: «Endret karantenerådene slik at de ikke gjelder husstandsmedlemmer» står det nå.

FHI-direktør Camilla Stoltenberg beklaget forvirringen fredag ettermiddag, og forklarte at beslutninger nå blir tatt raskt og med mange involverte, og at slike misforståelser derfor kan oppstå."

 

Her er eit anna døme:

"07.05
endringer i karanteneordningen. Der man tidligere måtte 14 dager i karantene etter å ha vært i nærkontakt med en smittet eller kom hjem fra utlandet, er dette nå redusert til 10 dager.

Men et annet interessant punkt finner vi i siste setning om karantene, hentet fra regjeringens nettsider (vår uthevelse):

Karanteneplikten endres fra 14 til 10 døgn. Personer som har hatt nærkontakt inntil 48 timer før en bekreftet smittet person fikk de første symptomene, skal i karantene. Man skal fortsatt i karantene hvis man har vært i kontakt med smittede personer med mindre enn to meters avstand i mer enn 15 minutter. Det gis unntak fra karanteneplikten i seks måneder for personer som har gjennomgått infeksjon med SARS-CoV-2.

Med andre ord – dersom du har fått bekreftet smitte og er friskmeldt, er du fritatt fra karanteneordningen i seks måneder. Det henger sammen med at man etter en infeksjon har dannet antistoffer som gjør at man hverken mottar eller sprer smitte."


Poenget er at etter kvart som man får vite meir om pandemien blir regler, tiltak osv forandra. Å påstå noko anna blir tøv. Når det gjelder gjenåpning har den relevans for korleis folk forholder seg til corona-viruset. Ved gjenåpning og lettelser av tiltak rundt corona-reglane får folk ein følelse av at corona-viruset ikkje er så farlig. Det kan påvirke valg osv for di som da meiner at di ikkje har fått corona-viruset og dermed pga manglande symptom i pålagt karantenetid tek dårlige valg. Mennesker feiler heile tida, men svært få gjere det fordi di er avskum eller samfunnsfiender.

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Ikke overraskende. 

Sitat

Tromsø kommune hevder de fleste ikke tok test i hjemlandet. Grunnløse påstander, svarer Hurtigruten

De fleste av det utenlandske mannskapet om bord MS «Roald Amundsen» skal ha fortalt at de ikke hadde tatt corona-tester i eget hjemland, ifølge kommunens helseteam. Det slår Hurtigruten hardt ned på.

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/OQnbgO/tromsoe-kommune-hevder-de-fleste-ikke-tok-test-i-hjemlandet-grunnloese-paastander-svarer-hurtigruten

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Aftenposten:

Quote

 

Norge med høyere smittetall enn Sverige

Søndagens oppdatering av smittetall det europeiske smittevernbyrået ECDC viser at Norge nå har høyere Covid-19-smittetall enn Sverige.

Norge har 24,8 smittede pr. 100.000 innbyggere de siste 14 dager. Mens Sverige nå er nede i 24,0.

Mens de fleste land i Europa de siste ukene har opplevd en kraftig økning i koronasmitte, har smittenivået i Sverige sunket jevnt og trutt siden juli.

Bare syv andre land i Europa har lavere smittetall enn Sverige, ifølge ECDC.

Norge har søndag det samme smittetallet som lørdag, mens Sveriges smittesnitt sank fra 25,7 til 24,0 på et døgn.

 

 

Endret av helsten2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Sitat

34 nye smittetilfeller i Bergen

Det er registrert 34 nye smittetilfeller av coronaviruset i Bergen siste døgn. Byrådsleder Roger Valhammer sier dagens smittetall er høyt, og ligger rundt gjennomsnittet for den siste uken.

– Vi står nå ved et veiskille og jeg opplever at bergenserne nå tar situasjonen vi står i på største alvor. Det er jeg glad for. Jeg håper vi også den kommende uken står sammen gjennom å holde avstand, og at alle følger reglene for avstand, karantene og isolering, sier Valhammer.

Totalt 1247 personer i Bergen er testet for coronaviruset siste døgn. Av de 34 som har fått påvist smitte, kjenner kommunen smitteveien til alle med unntak fra tre-fire av disse.

– Selv om tallet er litt lavere enn forrige døgn, er det for tidlig å konkludere hvorvidt tiltakene iverksatt på tirsdag 8. september, har hatt effekt. Det tar normalt 5-6 dager å utvikle symptomer etter å ha blitt smittet, så det vil nok ta noe tid før vi ser resultatene av tiltakene vi har innført, sier helsebyråd Beate Husa i pressemeldingen.

Siden 28. februar er det totalt registrert 1188 smittetilfeller i Bergen.

 

Lenke til kommentar
2 hours ago, helsten2 said:

Sverige oppdaterer ikkje smittetall i helgane, så der synker smitten som stein. Men lar vi det gå nokre dager ut i ny veke vil vi muligens få svar på sveriges smittetrykk når det blir oppdatert. Da kan det muligens gje eit litt meir riktig bilde. Elles er det vanskelig å ta media seriøst når det er mulig å sjå at sverige sitt smittetrykk nådde ein bunn uke 35 for så å auke i veke 36 og mest sannsynlig auke i veke 37(usikkert pga manglande tall, men om di dagane som er rapportert er noko å gå etter blir det ny auke for 37 og). Dernest er det meir sannsynlig at norge finner fleire av di smitta da det blir testa fleire her enn i sverige viss man ser opp mot folketal.

Lenke til kommentar

Da tok jeg en førsts tur ut på en handletur Lørdag. Ikke vært ute for å handle nødvendige byggevarer siden i vår. Ikea var stappfullt og ingen antibak. Så en tur til E-kjøp. Samme der. En tur til sentrum var det samme nedslående bildet. Tett av folk. Utplassene fyldt til randen og intet smittevern som jeg kunne registrere. Jeg vil tro at dette her går en vei. Rett til h.....e! Vi kommer til å få en tøff vinter og hvis Erna vil leke krig og ikke forberede helsevesnet på hva som kommer er hun ferdig som statsminister. For jeg vil hevde at det er ikke noe smittevern å snakke om der ute.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...