Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Coronaviruset i verden: Nyheter og diskusjon


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Snikpellik skrev (4 minutter siden):

Hvem har de fått beskjed fra? Hvis det er fra arbeidsgiver er det dårlig ledelse synes jeg, de burde da oppfordres til å følge FHIs råd. Hvis det er etter rådføring fra lege synes jeg også det virker som legen ikke tar det nok på alvor, for alle som har symptomer på luftveisinfeksjon bør teste seg.

Dette er beskjeden de fikk når de ringte legekontoret for å få teste seg, ikke noe med arbeidsgiver å gjøre.  I min kommune som er nabokommunen sender du  en melding til legesenteret om du vil bli testet, og en blir testet samme dagen eller dagen etterpå uten noe spørsmål fra noen, slik det bør være. 

Endret av Evil-Duck
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Evil-Duck skrev (2 minutter siden):

Dette er beskjeden de fikk når de ringte legekontoret for å få teste seg, ikke noe med arbeidsgiver å gjøre.  I min kommune som er nabokommunen sender du  en melding til legesenteret om du vil bli testet, og en blir testet samme dagen eller dagen etterpå uten noe spørsmål fra noen, slik det bør være. 

Ja, sånn er det både i min bostedskommune og kommunen jeg kommer fra. Alle jeg kjenner som har testet seg har fått det unnagjort enkelt og raskt. 

Høres ut som legekontoret og den aktuelle kommunen ikke gjør en så god jobb som de burde, eller mangler ressurser/folk.

Lenke til kommentar
2 hours ago, Snikpellik said:

Du har et poeng, men jeg tror ikke det er dette Høie sikter til. I går kom nyheten om at mange unge ikke vil teste seg fordi de er redde for at andre skal få vite om det hvis de tester positivt. Dette er den type skam Høie peker på med uttalelsene sine. Hvis det blir stigmatisering rundt smittede i Norge vil vi være på vei inn i et farlig spor, og det kan føre til at færre vil testes.

Mitt synspunkt er at dette er en unødvendig debatt. I Danmark tester de mye flere enn Norge, og de har allikavel sett en større økning enn Norge. Det handler ikke bare om hvor mange som testes men også hva myndighetene gjør med testresultatene.

Det egentlige problemet er myndighetene. F.eks. hadde man brukt hotellkarantene så hadde ikke Norge importert masse smitteutbrudd. Hadde man stoppet festene, så hadde spredningen i August vært mye mindre. Hadde hurtigruten utbruddet blitt rapportert og sporet med en gang så ville den vært vesentlig mindre.

Strategien om å bare gi råd og håpe at befolkningen gjør gode valg fungerer ikke. Idiotene i samfunnet vil ødelegge for alle andre.

  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
23 hours ago, torbjornen said:

Ser ein vekk frå deler av juli har det vore ein fin sommar her i Sunnfjord. Juni var varm og tørr, og august var også bra. Ein lever lenge på dette ?

Nåja, det er forskjell på landsdeler da. Når man stadig bor fuktutsatt og det er kaldt, så tærere det litt på. De som har det kaldt og tørt har jo også en problemluft på en annen måte, med vedfyring, biltrafikk og sånn. Men, dersom du bor litt utenfor forurensede steder så vil en tørr luft være litt bedre om den ikke blir alt for tørr da, enn et konstant aldri ettergivende kjølig fukthelvete :laugh:

Lurer på hva COVID-19 biter lettest på, en underkjølt fuktig hals, eller en uttørket hals. Begge ting sliter nok på allmenntilstanden og åpner litt for høstinfeksjoner?

Tipper at biltrafikk-halsen er ekstra utsatt for COVID-19?

Endret av G
Lenke til kommentar
23 hours ago, Pc Lynet said:

Så folk som har ventet på svar på koronatest, har gått på skole/jobb som normalt. Helt utrolig.

Dårlig offentlig pengebruk ihvertfall, dersom det stadig må nyttes kr 8 tusen i smitteoppsporing etterpå pr. smitteoppsporet person !!

Endret av G
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Simen1 skrev (2 timer siden):

Nye tall fra ECDC. Først Europa. Legg merke til Norge.

593721728_kart10septembereuropa.thumb.png.4d733a7da3d26e4a42d3b50cb0830d0c.png

Gammelt kart:

  Vis skjult innhold

456460698_kart2septembereuropa.thumb.png.0c98c91ec8f470e3f39c9de4f6362ccf.png

Vesentlig forverring i Spania og Frankrike, ellers ganske likt.

Jeg ser det. Strutsepolitikken til Erna og Høie hvor de vil koseprate folk til å følge frivillige smittevernstiltak høstes det nå frukter av. Noe verre i Danmark ser jeg, men de tar det på alvor og gjør noe med det mens Erna og Høie fortsetter å ikke gjøre en dritt annet enn å kaste bort tiden vår på patetiske pressekonferanser hvor de gjentar det samme hver uke. Jeg tror Norge ligger an til å bli et av Europas verstingland før jul. Og i kveld holdes det nok nye fyllekalaser rundt om i Norges land, også i Bergen.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Quote
5e98d9fb-5dce-499c-bc26-f75d016ed386?fit

KLAR TALE?: Smittervernsekspert Ørjan Olsvik mener myndighetene kan være enda tydeligere i sine anbefalinger. Foto: Stian Lysberg Solum, NTB scanpix

Smittevernekspert: Etterlyser tydelighet i corona-anbefalinger

Myndighetenes anbefalinger til folket under coronapandemien fremstår noe diffuse, mener smittevernekspert Ørjan Olsvik. Nå etterlyser han mer tydelighet i anbefalingene.

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/X8w6Wg/smittevernekspert-etterlyser-tydelighet-i-corona-anbefalinger

  • Liker 2
Lenke til kommentar
G skrev (4 minutter siden):

Smittervernsekspert Ørjan Olsvik mener myndighetene kan være enda tydeligere i sine anbefalinger


Er dette samme Professor Olsvik som mente SARS-CoV-2 ikke var farligere enn influensa, og publiserte en rapport om dette i april?

https://www.med.uio.no/helsam/forskning/grupper/klinisk-effektforskning/aktuelle-saker/2020/norge-sverige-dk.pdf

Kanskje han heller bør gjøre rede for de 8 millionene han fikk til å utvikle en bedre og raskere test for SARS-CoV-2 for et par måneder siden?

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
0laf skrev (7 minutter siden):


Er dette samme Professor Olsvik som mente SARS-CoV-2 ikke var farligere enn influensa, og publiserte en rapport om dette i april?

https://www.med.uio.no/helsam/forskning/grupper/klinisk-effektforskning/aktuelle-saker/2020/norge-sverige-dk.pdf

Kanskje han heller bør gjøre rede for de 8 millionene han fikk til å utvikle en bedre og raskere test for SARS-CoV-2 for et par måneder siden?

Det er mange i akademia med sugerør Olaf. Bare sjekk hva som er gjort på CO2 fronten. Bare tull alt sammen.

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
17 hours ago, Mr.M said:

det er nødvendigvis ikke "alternativet" all den tid den aldersgruppen evt. prioriteres vaksine?

da gjenstår kun økonomisk/bekvemmelighet årsak fra samfunnet, hvis det gyves løs på barn/tenåringer med nåla, om staten gjør det. Ikke en medisinsk grunn.

Det samme skjer jo andre veien, f.eks. så er det økonomiske grunner som ligger bak hvorfor du ikke får tilnærmet gratis tannbehandling på lik linje med resten av kroppen. Tennene tilhører liksom ikke kroppen, fader for noe styr..

Dersom det er samfunnsøkonomisk forsvarlig å vaksinere så velger man selvfølgelig den strategien. Så kjøpes det inn av Staten slik at folk kan få tak i det. Vanligvis så skal jo vaksiner være trygge, men denne gang er jeg litt på vakt. Er jo hastelaget da.

Hvilke represalier skal antivaxxers kunne utsettes for, samtidig som dette er en human nok behandling av dem? Regner med at det ikke er like mange antivaxxers i Norge. Men, det kan jo øke litt når en får nyheter om skadelige bivirkninger. Skal de klare å luke bort disse skadelige bivirkningene som noen opplever før det masseutrulles? Spennende tid vi er inni på godt og på vondt.

Lenke til kommentar
17 hours ago, Maabren said:

Å, er det ikkje di som reiser inn og ut av norge som  drege med seg smitten og har størst sjans til å opprettholde smittetrykket. Får man stoppa den smitten vil smitten innad i landet kunne reduserast ganske fort med rimelig god kontroll.

Åh, ok. Så man skal massevaksinere de reisende nordmenn. Greit å ha et sted å begynne vaksineeksperimentet da :wee:

Lenke til kommentar
16 hours ago, Mr.M said:

evt. sende alle barn/ungdom på omgang til farbror Tegnell's Corona-camp for pojkar & flickor

være der til viruset er overstått, og smitte-problematikken for den gruppen ute av verden. :thumbup:

Alternativt man kan sette de i en innhengning med denne karen og få gammel-testamentiske proporsjoner

Spoiler

Elisha-bears_O.jpg

II Kings 2: 23-24:

From there Elisha went up to Bethel. As he was walking up the path, some small boys came out of the city and harassed him, chanting, ‘Go up, baldy! Go up, baldy!’ He turned around, looked at them, and cursed them in the name of the Lord. Then two female bears came out of the woods and mauled 42 of the children.”

Obs, jeg er overhode ikke religiøs. Men enkelte bibelske kuriositeter får man vel lov å undres over at har funnet veien til å bli klort ned i tekstform :p

Lenke til kommentar
9 hours ago, Morromann said:

Å bryte karantene og isolasjon er veldig alovrlig og også brudd på smittevernsloiven, ihvertfall når det er snakk om isolasjon. Da sørger man for å vanskeliggjøre kontrollen over smitten. Straffen for brudd på karantene bør være en halv million i bot og et års ubetinget fengsel. For isoalasjon en million kroner og to års ubetinget fengsel.

Som turist til Canada, så får du ikke lov å reise fra flyplass til egnet isolasjonssted (der du må sitte uten fysisk kontakt med andre) til karantenetiden er overstått. Du må sørge for å komme deg til egnet isolasjonssted uten å komme i kontakt med folk, taxisjåfører, venner eller hvem det måtte involvere.

Dersom du hoster og har symptomer når du går ut av flyet, så bærer det direkte inn på isolasjonshotell for deg og dine..

 

Du har heller ingen valg. Denne formen for karantene er pålagt "alle besøkende inn til landet".. Syk såvel som frisk!!

Blir du dømt som skyldig i å ha ledet til å smitte noen og forårsaket deres død, så straffes du som følger:

Enten/Eller begge deler:

1. Bot på opptil 1 million CAD (omtrentlig 6,87 millioner norske kroner)

2. Fengsel på opptil 3 års varighet.

Snakk om hvor forskjellig verdenen er rundt omkring. Nå er jo Canada, spesiellt vestkysten veldig påvirket av det kinesiske folk. Så kan hende kineserne har åpnet øynene opp for hvor alvorlig sykdommen er for kanadierne? Canada har dessuten en "despot" som er president i nabolandet i sør. Kan hende de har lært hvordan man ikke skal gjøre det i fra amerikanerne?

Og dette er ikke et land som man ikke liker å sammenlikne oss med. Tverrt i mot så står jo Norge-Canada svært nære hverandre.

Dette er et land som man liker å sammenlikne oss med!

Litt annerledes enn Sverige og USA kan man vel trygt si?

Endret av G
Lenke til kommentar
9 hours ago, Evil-Duck said:

Er det noen som benekter det? Tror de fleste er enige i at å åpne opp for utenlandsreiser i sommer var en elendig avgjørelse. Nordmen skulle fått feriert i norge og burde være fornøyd med det, så kunne syden turen vente til neste år :)

Problemstillingen var vel om det fantes lovhjemmel i å kunne begrense bevegelsesfriheten på den måten? Det var jo snakk om hasteinnføring av kriselov i landet, som Stortinget delvis nedstemte, men ga regjering litt utvidet myndighet for det om..

Lenke til kommentar
7 hours ago, John-B said:

Kan informere om at stedene omtrent alle nordmenn oppholder seg både er, og har vært lite utsatt for smitte. Har selv vært der, og det er helt uproblematisk. Alle bruker munnbind, og det er null problem å holde avstand, i motsetning til storbyer.

Så de råflotter seg med å bruke munnbind, noe rike Norge ikke gjør i særlig stor grad.

Hva gjør de med munnbind etterpå, dumpes det i havvirvelstrømmen i Atlanterhavet?

Lenke til kommentar

Myndighetene har null kontroll på de coronasmittede migrantene som beveger seg rundt på Lesvos. Nå vil de sette i gang en ny massetesting - VG

https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/KyvnB6/rykker-inn-med-200000-coronatester

Sitat

 

Rykker inn med 200.000 coronatester.

Mange tusen migranter har dratt fra Moria-leiren etter at den brant ned natt til onsdag. Blant dem var 35 bekreftede coronasmittede, som myndighetene ikke lenger har kontroll på.

Migrantene og flyktningene som VG har snakket med har ikke hatt tilgang til helsepersonell etter at leiren brant ned. De sanitære forholdene er også ikke-eksisterende der migrantene oppholder seg nå.

 



Blir vel satt fyr på hele flyet i stedet da, de har jo allerede brent ned et testsenter og hele flyktningeleiren ?

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Oddvardm skrev (4 timer siden):

Moralen kan ikke straffeforfølges. Det er ikke det straffeloven dekker. Vil kriminalisere folk for å gå ut?

For de som er i isolasjon ER det kriminelt å gå ut når man har covid-19. Er man "bare" i karantene har man lov å gå ut så lenge man oppholder seg borte fra andre mennesker og offentlige arenaer og ikke går på besøk. Ja, alle som bryter reglene bør straffes og straffene bør svi til skrekk og advarsel for andre som tror de kan slippe unna.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
frohmage skrev (4 timer siden):

Folk som bryter karantenereglene synes jeg må tåle litt pes, men ikke folk som er blitt smitta. (Så lenge det ikke var på et sånt smitteparty, da..). Vi kan jo kjefte så mye vi vil, men det viser seg altså å ha en negativ effekt.

De skal ikke ha "litt pes". De skal møtes med total fordømmelse og avsky. Og sosial utestengelse i fremtiden. Jeg vil ihvertfall frasi meg bekjentskaper med slike avskum.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
1 hour ago, G said:

Åh, ok. Så man skal massevaksinere de reisende nordmenn. Greit å ha et sted å begynne vaksineeksperimentet da :wee:

Yepp, rett og rimelig at di som drar på smitten vaksinerer seg først samt at di som ikkje er nordmenn eller ikkje har teke vaksine og vil inn til norge kan få eit vaksinestikk i stumpen. For andre land så som sverige som ikkje har eit håp eller mål om å slå ned corona-viruset vil det være meir riktig å vaksinere utsatte grupper i tillegg til di reisande. Etter kvart som man får fleire doser utlevert og di reisande stort sett er vaksinert vil resten av befolkninga få vaksine etter ynskje og behov.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...