Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Coronaviruset i verden: Nyheter og diskusjon


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Danmark innfører påbud om bruk av munnbind på all kollektivtransport, i hele landet. Påbudet gjelder også på holdeplasser og stasjoner.

Påbudet innføres lørdag 22. august. Frem til da er det anbefaling som gjelder.

Det er lov å bære visir i stedet for munnbind. 

Følger man ikke påbudet vil man bli bortvist. 

https://sum.dk/Aktuelt/Nyheder/Coronavirus/2020/August/Krav-om-mundbind-eller-visir-i-al-kollektiv-transport.aspx

 

Endret av Snikpellik
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Theo343 skrev (På 14.8.2020 den 2.45):

Morromann.

Etter å ha hørt at veldig mange under 50 ønsker å fjerne dagens eldres pensjonsrettigheter som de har jobbet for i et langt liv blir jeg ikke sjokkert av det vi har sett dette året. Det er mer bekreftende for at samfunnet har tapt noe viktig.

Ja, du har rett i noe. Men mitt inntrykk er at det er ikke undgommer som er de verste. Nei; mitt inntrykk er at de aller største drittsekkene i samfunnet som kun tenker meg og mitt er generasjonen mellom 35 og 50. Og det er; *kremt, host*, min generasjon, desverre det må jeg innrømme. Kanskje vi var for bortskjemte og tok rikdommen og tryggheten i Norge for gitt og ikke vil gi slipp på at det ikke skal være slik for alltid. Det er logsik at det er mest empatiløse individer hos oss 98ere, om det skal være et navn på oss da. Vi elsket nedoversparkende drittsekkhumor, vi elsket fest og moro og engasjerte oss ikke politisk(de som gjorde det var jo "nørder" mente vi)og levde gjennom den største økonomiske oppgangen med lav arbeidsledighet og høy levestandard. Kanskje det er derfor det er såpass mange hensynsløse drittsekker i akkurat den aldersgruppen; ikke vet jeg. Jeg har irritert meg over den yngre generasjon som takler humor dårligere og er lettere "krenket"; men kanskje de i likhet med generasjonen før oss "98ere" ret og slett er mer empatiske og hensynsfulle? Kun et tankekors. Pandemien får en til å reflektere og se ting i nytt lys.

Endret av Morromann
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Sitat

Sverige: - Alvorlig smittespredning:

Smittevernmyndighetene i Västra Götaland er bekymret for en oppblussing av smitten på vestkysten, like ved grensa på Svinesund.

Det er nå bekreftet flere nye smittetilfeller i Grebbestad, en liten halvtimes biltur unna Strömstad. I tillegg er det registrert utbrudd på flere av feriestedene på den svenske vestkysten, melder SVT. Smittevernlege Eva Lindhusen Lindhé har fulgt situasjonen tett etter at 15 fotballspillere ble smittet i Grebbestad i slutten av juli.

- Siden da har det rent inn tilfeller som knyttes til Grebbestad, både fra vår region og utenfor. Men det er ikke bare Grebbestad som er rammet, også Smögen og Lysekil, så de tre byene skiller seg ut, sier Lindhé.

Smitteutbruddet er såpass generelt at det ikke kan knyttes til en enkelt by eller ett utested, mener smittevernlegen. Hun mener derimot folkemengdene som har samlet seg i byene gir viruset gode kår til å spre seg.

- Det er bare å gå på bryggen, der er det som å gå i grøt, man henger fast i massen. Det går ikke an å holde avstand, sier legen.

Smittevernlegen sier at situasjonen er svært alvorlig, og at hun frykter høye dødstall.

- Jeg tror vi får en andre topp og at vi får smitte inn i kommunale boenheter igjen og at vi får høye dødstall, sier hun.

Blir ny runde nå i høst i Sverige der de ikke har hatt smitte enda.

Lenke til kommentar

FHI om spyttprøver: Bør tas i bruk så snart som mulig

Sitat

Over 850 personer har så langt deltatt i det norske pilotprosjektet som skal finne ut om spyttprøver kan være egnet for å påvise coronasmitte. Nå skal ytterligere 10.000 teste ut metoden.

– Spytt som prøvemateriale må tas i bruk så snart som mulig, skriver Folkehelseinstituttet i sin siste risikovurdering fredag.

Ved mistanke om corona blir det i dag tatt en dyp nese- og/eller halsprøve. Spytt som prøvemateriale vil ifølge FHI forenkle prøvetakingen betydelig.

Det var i mai at helsemyndighetene varslet at de så på muligheter for å endre testmetode for å påvise coronasmitte. På en pressekonferanse 3. juni sa Bent Høie at et pilotprosjekt om spyttprøver skulle starte opp 15. juni.

Testet dobbelt

Pilotprosjektet er ledet av Helsedirektoratet, i samarbeid med FHI, mikrobiologisk laboratorium ved Oslo universitetssykehus, Fürst Medisinske Laboratorium AS og Oslo kommune.

Alle som testet seg for corona ved Aker teststasjon, feberpoliklinikk Vest og feberpoliklinikk Østensjø/Søndre Nordstrand i uke 26, fikk tilbud om å utføre en spyttprøve.

– Så å si alle sa ja, så over 850 personer testet dobbelt. Av disse var elleve positive. Spyttprøvene samsvarte med resultatene fra dyp nese- og halsprøvene, sier prosjektleder Trude Andreassen i Helsedirektoratet til VG.

Spyttprøvene hadde imidlertid litt lavere sensitivitet enn en dyp nese- og halsprøve. En dyp nese- og halsprøve som viser svak positiv, vil derfor kunne glippe på en spyttprøve, forklarer Andreassen.

Mer: https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/K3Qvy6/fhi-om-spyttproever-boer-tas-i-bruk-saa-snart-som-mulig

Dette synes jeg høres ganske lovende ut. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
0laf skrev (59 minutter siden):

Myndighetene oppfordret jo svensker fra hele Sverige, særlig fra Stockholms-området, til å feriere på vestkysten i år.

Det har vært nesten like fullt som andre år i kystbyene, selv uten nordmennene, så dette er vel helt som forventet.

Har et familiemedlem i en stor by i Västra Götaland. Hun ble smittet sannsynligvis i forrige uke, og skjønner ikke hvordan. Sannsynligvis er hun blitt smittet på butikken. Hun har lenge vært jævlig irritert på at halve Sverige dro dit i sommer, inkludert politikere og ministre.

Ukestatistikken viser 671 nye tilfeller bare i det länet forrige uke. Det er voldsomt mye!

Totalt har hele 19.119 vært smittet i regionen, altså 1108 per 100k innbygger (!!!).

Endret av Snikpellik
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Sitat

BT: Labsjef ved Haukeland advarer

Laboratoriesjefen ved Haukeland sykehus sier det kan bli tomt for engangsutstyr hvis alle skal testes for koronasmitte, skriver BT. – Vi risikerer å gå tom for engangsutstyr når alle skal teste seg, advarer laboratoriesjef Elling Ulvestad til avisa.

Trodde dette skulle være i orden nå? Har ikke mydighetene kjøpt alt de får tak i løpet av sommeren?

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Pc Lynet skrev (57 minutter siden):

Trodde dette skulle være i orden nå? Har ikke mydighetene kjøpt alt de får tak i løpet av sommeren?

Man skulle tru det.

Når Joe Rogan klarer å teste alle gjestene, seg selv og alle som jobber for han før hver podcast så bør et land sopm Norge ha nok utstyr og kapasitet til å teste de som vil testes. Joe Rogan tester gjestene for antistoffer og Covid-19 og har gjort det i flere måneder nå.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

tolker det som at er laboratorieutstyr det kan bli mangel på, hvis alle skal testes.

det er jo veldig enkelt, la være å teste "alle"

det er uansett tvilsom luksus å la absolutt alle som ønsker å bli testet, få gjøre det. Gir kun kortvarig glede man får av resultatet, og så må det til overmål gjentas med jevne mellomrom.

Så blir vel å prioritere de opplagte tilfellene, de som føler seg sjuke, nærkontakter, og individer som dukker opp i forbindelse med smittesporing.

Lenke til kommentar
16 minutes ago, Budeia said:

Det kreves fantastisk mye engangsutstyr. Skulle tro de kunne testet dem som var uten symptomer, uten fullt verneutstyr. Men de nekter vel å gjøre det. 

Virker som de har verneutstyr:

https://www.helse-sorost.no/nyheter/store-lagre-av-smittevernutstyr-i-spesialisthelsetjenesten

Mulig de mangler utstyr til å utføre selve testen (vattpinne (enten tynn eller tykk), egnet virustransportmedium og transporthylse,  papirlommetørkler, desinfeksjonmiddel, ...)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Så er det altså krangling igjen ...

Norske helsemyndigheter mener nå at barn med symptomer på COVID-19 smitter like mye som voksne.
 

Sitat

En oppdatert rapport fra det europeiske smittevernbyrået (ECDC) har gitt norske helsemyndigheter nytt syn på barnesmitte. Assisterende helsedirektør Espen Nakstad utelukker ikke at enkelte skoler kan måtte stenges.

- At barn kan bidra ganske betydelig til smittespredning i Covid-19-pandemien, akkurat som voksne, underbygges av denne oppdaterte rapporten, sier Nakstad til Dagbladet og tilføyer:

- Rapporten viser til at barn med Covid-19-symptomer sprer virus i samme mengder som voksne og kan smitte andre på samme måte som voksne.

https://www.dagbladet.no/nyheter/nytt-syn-pa-barnesmitte/72743724

Derimot er som vanlig ikke Anders Tegnell enig i dette :

Sitat

Men Anders Tegnell går emot grannlandet – och menar att studien i stället stöder Sveriges bedömning.

– Om man läser studien ord för ord, ser man att det inte är barn som är drivande i den här pandemin, säger han. 

Nå går også en rekke svenske forskere og eksperter ut mot Tegnell :

Sitat

Folkhälsomyndigheten gör fel bedömning om barns smittsamhet, skriver 26 forskare, på DN Debatt.

Enligt forskarna, som är medlemmar i Vetenskapsforum covid-19, finns det nu data från Sydkorea, USA och Israel som styrker att barnen är smittsamma – och data från Sverige som styrker att barnen kan bli allvarligt sjuka.

De resonerar även kring att de svenska smittofallen dalat sedan skolorna stängde, och anser att oron för en ökad smittspridning inför skolstarten är befogad.

”Eftersom barn är smittsamma, kan bli allvarligt sjuka, och det i dag är oklart hur också en mild infektion påverkar deras framtida hälsa, bör vi redan vid skolstart vidta åtgärder för att hålla smittan nere”, skriver de.

Forskarna föreslår bland annat att munskydd ska bäras i skolan, att idrotten ska hållas utomhus, att måltider ska ätas klass för klass och gruppundervisning undvikas. De föreslår även att barn i familjer där någon tillhör en riskgrupp ska tillåtas få hemundervisning – och uppmanar föräldrar att förse sina barn med munskydd oavsett rekommendationer.

”Det är nu, när smittotalen är relativt låga, som vi har en andra chans att ta kontroll över epidemin”, skriver forskarna.

De hänvisar till de cirka 50 barn i Sverige som drabbats av ett hyperinflammatoriskt tillstånd som kopplas till  sjukdomstillstånd.  och krävt aggressiv sjukhusbehandling. Trettiotvå barn har haft svår covid-19 och fått vård på intensivvårdsavdelningar, 147 har vårdats på sjukhus. Ett har dött. Men vad som är lika allvarligt är att vi i dag inte vet vilka långtidseffekter infektionen har. Rapporter kommer dagligen om virusets påverkan på hjärta, lungor och hjärna, med symtom som kvarstår under lång tid. Vi saknar således kunskap om hur covid-19 på sikt kan påverka människors framtida hälsa.

https://www.expressen.se/nyheter/coronaviruset/26-forskare-barns-smittsamhet-bor-oroa/


Rapporten det krangles om, finnes her 

https://www.ecdc.europa.eu/en/publications-data/children-and-school-settings-covid-19-transmission

Hovedpunktene er :
 

Sitat
  • A small proportion (<5%) of overall COVID-19 cases reported in the EU/EEA and the UK are among children (those aged 18 years and under). When diagnosed with COVID-19, children are much less likely to be hospitalised or have fatal outcomes than adults.
  • Children are more likely to have a mild or asymptomatic infection, meaning that the infection may go undetected or undiagnosed.
  • When symptomatic, children shed virus in similar quantities to adults and can infect others in a similar way to adults. It is unknown how infectious asymptomatic children are.
  • While very few significant outbreaks of COVID-19 in schools have been documented, they do occur, and may be difficult to detect due to the relative lack of symptoms in children.
  • In general, the majority of countries report slightly lower seroprevalence in children than in adult groups, however these differences are small and uncertain. More specialised studies need to be performed with the focus on children to better understand infection and antibody dynamics.
  • Investigations of cases identified in school settings suggest that child to child transmission in schools is uncommon and not the primary cause of SARS-CoV-2 infection in children whose onset of infection coincides with the period during which they are attending school, particularly in preschools and primary schools.
  • If appropriate physical distancing and hygiene measures are applied, schools are unlikely to be more effective propagating environments than other occupational or leisure settings with similar densities of people.
  • There is conflicting published evidence on the impact of school closure/re-opening on community transmission levels, although the evidence from contact tracing in schools, and observational data from a number of EU countries suggest that re-opening schools has not been associated with significant increases in community transmission.
  • Available evidence also indicates that closures of childcare and educational institutions are unlikely to be an effective single control measure for community transmission of COVID-19 and such closures would be unlikely to provide significant additional protection of children’s health, since most develop a very mild form of COVID-19, if any.
  • Decisions on control measures in schools and school closures/openings should be consistent with decisions on other physical distancing and public health response measures within the community.

 

Endret av 0laf
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Brasils president Jair Bolsonaro har aldri vært mer populær.

De aller fleste brasilianere anser ikke at Bolsonaro har noen som helst skyld i de enorme dødstallene i landet.
Så langt har over 100 000 offisielt dødd av COVID-19 i Brasil, trolig har langt flere omkommet, ettersom Brasil ikke har utstyr til testing eller helsevesen som er kapabelt til å ta seg av alle.

Jair Bolsonaro har som kjent nektet for at det finnes noe virus, før han fikk det selv, i ettertid har han nektet for at viruset utgjør noen reell fare, og vært omtrent tregest i verden til å innføre tiltak. Brasil har så langt trolig gjort så å si alt feil i håndteringen av pandemien.

Likevel har altså brasilianerne aldri hatt større tiltro til Bolsonaro.

Dette kan kanskje kalles et slags kollektivt Stockholm-syndrom, i og med at man ser det samme i Sverige, hvor over 80% mener Anders Tegnell er en folkehelt, og den sittende regjeringen heller aldri har hatt større oppslutning blant svensker enn nå?

https://uk.reuters.com/article/uk-health-coronavirus-brazil/nearly-half-of-brazilians-say-bolsonaro-not-to-blame-for-coronavirus-death-toll-poll-says-idUKKCN25B0XY?il=0

Endret av 0laf
  • Liker 3
Lenke til kommentar
Sitat

TO CORONASMITTEDE PÅ DANSKEBÅTEN

Det bekrefter pressekontakt Richard Ternblom, konsernsjef i Fjordline, til VG.
De to passasjerene var på skipet fra Hirtshals til Langesund fredag kl 0900. Overfarten varte i fire timer, forteller Ternblom.
De skal ha testet positivt etter at de gikk av skipet, sier konsernsjefen.

https://direkte.vg.no/nyhetsdognet/news/to-coronasmittet-paa-fjordline-cruiseskip.RG3sRoERe

Endret av 0laf
Lenke til kommentar
  • Gjest endret tittelen til Coronaviruset i verden: Nyheter og diskusjon
  • Gjest avklistret denne emne
  • Evil-Duck låste denne emne
  • Evil-Duck gjenåpnet denne emne
  • Evil-Duck låst og gjenåpnet denne emne

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...