Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Coronaviruset i verden: Nyheter og diskusjon


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

18 minutes ago, Olethros said:

Hvis vi sier, rent hypotetisk, at det skulle stemme, hvem ville tjene på dette? Hvorfor skulle en nedstengning av samfunnet vi "ikke har sett maken til" gavne noen som helst?

Jeg tror ikke vi får en ny nedstenging, da tror jeg ikke man har lært så mye av forrige runde. Det jeg håper er at det blir bedre og mer presise tiltak denne gangen.

Full nedstenging sist gang var fordi man ikke hadde kunnskap. Nå har vi forhåpentligvis kunnskap til å ta bedre beslutninger men på ingen måte uforsvarlig bagatellisering som vi så i januar.

Sist gang burde vi stengt grensene fremfor hele samfunnet.

Endret av Theo343
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Oddvardm skrev (1 minutt siden):

Den er så drøy at jeg ikke kan tro annet enn at disse 'gutta' er sitert utenfor kontekst. Så dumme er ikke ungdommen. Det nekter jeg å tro. De har tross alt foreldre og besteforeldre alle som en.

Det er fra satirix, NRK sin satire.

Endret av Pc Lynet
Lenke til kommentar
11 minutes ago, tigerdyr said:

Det er fra NRK's satire-avdeling...

Vil de også lage en satire om Utøya og danse på alles grav der?

Satire eller ei,  jeg tenker en del som står i fare for alvorlig sykdom eller har mistet familie til dette etterlyser mer ansvar fra de unge enn satire og komedie om andres død akkurat nå.

Men man kan  håpe det får unge til å forstå hvordan de fremstår i denne situasjonen og at det er målet med satiren.

EDIT:
Ser at noen er bekymret for at vestkantungdom skal få skylda for fylla. Følger man med i media så forstår man jo at det gjelder all ungdom over en viss alder.

Endret av Theo343
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Simen1 skrev (27 minutter siden):

Kan ikke bare media grave litt i sakene og publisere noen av de mange historiene med "min corona-uansvarlighet kostet livet til noen jeg var glad i" fra unge mennesker?

Det er en fin balansegang, media kan sikkert skremme mye mer enn de har gjort, å det kan sikkert ha en effekt for å få folk til å bli mer forsiktige, men det øker og angst og enkelte vil føle på panikk igjen og i værste fall gjøre noe veldig dumt. Jeg tror nok det er mange som sliter mentalt av korona situasjonen og når selvmords statistikkene etterhvert blir tilgjengelige for i år tror jeg nok vi vil se en skremmende økning. Så mer skremselspropaganda vet jeg ikke om er den rette veien å gå.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Simen1 skrev (3 timer siden):

Dersom det hadde medført varig immunitet så ville det blitt 0,2-0,5% lettere for sykekusene. I mars visste man ikke at smitte bare gir veldig kortvarig immunitet. Så i praksis er det ingen forskjell i situasjonen med sykehuskapasitet vs en ny bølge.

Finnes det kilder til dette, at smitte bare gir veldig kortvarig immunitet? Har ikke sett noe om det i nyhetene.

Lenke til kommentar
8 minutes ago, Budeia said:

Finnes det kilder til dette, at smitte bare gir veldig kortvarig immunitet? Har ikke sett noe om det i nyhetene.

Det var oppe for et par måneder siden at de fleste i et utvalg av smittede ikke hadde noen antistoffer 3 måneder etter å ha vært syke.  Går sikkert an å google seg frem til det.  Mener bestemt at det også var referert i norsk media.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Sitat

Blir vi immune?

Hvorvidt vi oppnår immunitet mot viruset har kanskje vært det mest studerte spørsmålet.

Utfordringen med immunitet er mangfoldig, og dreier seg om hvor rask immunitet utvikles, hva denne den består i, hvor lenge denne immuniteten vil vare, og hvilken betydning immunitet i befolkningen har for virusets videre spredning.

Det er nå klart at de fleste utvikler antistoffer ila. 3 uker etter gjennomgått infeksjon, men det kan ta lengre tid ved mildere tilfeller. Det kan også virke som at personer som har blitt alvorlig syke også har en kraftigere og mer langvarig immunitet. Medier har tidlig i pandemien ved flere anledninger rapportert om pasienter som har testet positivt på ny. Dette har vist seg å trolig være falske negative eller påvisning av langvarig virusutskillelse lenge etter tilfriskning.

Cellemediert immunitet har fått spesielt mye oppmerksomhet grunnet betydningen denne type funn kan ha for den videre spredningen av viruset. Forskere fra Karolinska Instituttet i Sverige mener de har funnet holdepunkter for en sterk immunrespons fra T-celler i pasienter som har vært eksponert for koronaviruset men ikke har påviselige antistoffer. Påvisning av T-celleimmunitet kan bety at flere har vært smitta av viruset enn vi først trodde. Dermed vil dødeligheten være lavere enn hva seroprevalensstudiene (testing for antistoffer i befolkningen for å se hvor mange som har gjennomgått infeksjonen) til nå har antydet. Dette kan videre bety at land som hittil har hatt tøffe lokale epidemier kanskje har en lavere andel som er mottakelige enn først antatt.

Kryssimmunitet er et annet aspekt vi foreløpig ikke vet betydningen av. Det betyr at dersom en har vært syk med et annet virus, for eksempel ett av de koronavirusene som gir vanlig forkjølelse, eller til og med et influensavirus, så har man en viss beskyttelse mot det nye koronaviruset. Kryssimmunitet er foreslått som en sentral faktor, i tillegg til myndighetenes handlingsvalg, som kan forklare hvorfor noen steder eller befolkningsgrupper har vært truffet svært hardt av viruset, mens andre steder eller befolkningsgrupper virker å være skånet.

https://forskersonen.no/kronikk-medisiner-meninger/hva-vi-ikke-vet-om-koronaviruset/1728295

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
Sitat

Utelukker ikke at Oslo kan måtte isoleres

Oslos byrådsleder Raymond Johansen sier at det ikke er utelukket at kommunen stenger grensene rundt byen for å hindre smitte, slik Helsingfors gjorde i våres.

– Det er mange ting jeg aldri trodde jeg skulle gjøre som jeg nå har gjort siden mars, så jeg har lært meg at det ikke er klokt å utelukke noe, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap) til NTB.

I mars valgte Finlands statsminister Sanna Marin å isolere hovedstaden Helsingfors og regionen Nyland, der hovedstaden ligger, i forbindelse med økende koronasmitte. Isolasjonen ble håndhevet av politiet, som satte opp 30 kontrollposter på de største veiene.

I midten av april ble imidlertid isolasjonen opphevet, etter at det ble konstatert at den var i strid med grunnloven. (NTB)

 

Lenke til kommentar
Sitat

Grønne land blir gule

Regjeringen har besluttet å innføre en kategori for «gule» land. Som en følge av dette er alle de land der det ikke kreves innreisekarantene nå gule, opplyser regjeringen i en pressemelding.

– Dette er for å signalisere enda tydeligere at vi advarer mot å reise utenlands nå. Som i trafikken skal du ikke kjøre på gult, sier statsminister Erna Solberg.

Sitat

Fem nye land blir røde

Seks land blir fra 15. august røde, opplyser FHI. I tillegg blir seks regioner i Sverige røde, og to i Danmark.

Island, Malta, Nederland, Polen og Kypros, i tillegg til Færøyenen, blir fra 15. august røde.

I Sverige blir Östergötland, Blekinge, Värmland, Uppsala, Dalarna og Örebro røde. I Danmark gjelder det Sjælland og Midt-Jylland.

 

Endret av Pc Lynet
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Tiltak fra regjeringen for å få kontroll på smittespredningen:
1. Endrer en farge på karantene-kartet fra grønt til gult 
2. Oppfordrer alle til å reise minst mulig

Hæ? Er det noe jeg ikke har fått med meg her?

Hasteinnkalling til pressekonferanse for dette?

Endret av helsten2
  • Liker 4
Lenke til kommentar

Her er det nye kartet gjeldende fra 15. august:

kart-innreisekarantene-norden-europa---n

Fra FHI:

Sitat

For å unngå misforståelser og tydeliggjøre denne anbefalingen om å unngå alle unødvendige reiser til utlandet, har regjeringen besluttet at de landene som tidligere var grønne på kartet, nå blir gule. Ingen land er "grønne" for tiden.

Dersom du kommer til Norge fra:

  • et "gult område", slipper du karantene.
  • et "rødt område", må du i karantene.
  • et "skravert område", må du i karantene.  Skravert område er ikke evaluert eller det finnes ikke tilstrekkelig data om smittepress. Inntil videre må du i karantene hvis du kommer til Norge fra disse landene.

I "grønne områder" er smittepresset vurdert å være så lavt at vi kan krysse grensene inn til Norge uten innreisekarantene. "Gule områder" har økt risiko, men karantene er ikke påkrevet ved innreise til Norge. I området merket med rød farge er smittepresset høyere. Dersom du kommer fra et "rødt område", må du i reisekarantene. Ved ankomst til landet bør du dra rett til egnet sted for å gjennomføre karantenen, fortrinnsvis med egen transport. Hvis du blir nødt til å oppholde deg på et offentlig sted eller ta offentlig transport, bør du ha på munnbind til du er framme.

https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/fakta/reiserad-knyttet-til-nytt-koronavirus-coronavirus/

Endret av Snikpellik
  • Liker 1
Lenke til kommentar
1 minute ago, helsten2 said:

Tiltak fra regjeringen for å få kontroll på smittespredningen:
1. Endrer en farge på karantene-kartet fra grønt til gult

Hæ? Er det noe jeg ikke har fått med meg her?

Norge er et barnehageland, selv om det kanskje ikke er USA-tilstander her.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...