Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Coronaviruset i verden: Nyheter og diskusjon


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Mr.M skrev (28 minutter siden):

hvorfor akkurat barnehager og SFO ?

majoriteten av smittede er mellom 18 - 30 år

det er mer trolig at "smitte-trykket" er fra 14-15 års alder og opp? (pga. bekjentskaper og omgangsformer i bygda)

sånn sett ungdomsskole og vgs som burde stenges?

Ved å stenge barnehager og SFO er det mange potensielle smittekjeder som kan brytes opp. 

Jeg vet ikke hvem som er smittet, men unge voksne har gjerne små barn i barnehage og SFO. Det kan også være at det er smitte blant ansatte eller hos mange foreldre med små barn.

Vi vet jo også at viruset kan smitte mellom barn og naturligvis videre til foreldre. 

Ungdomsskoler og VGS har ikke åpnet enda, men der er det en helt annen virkelighet når det gjelder å holde avstand, håndvask etc. Dette er umulig i barnehager og SFO.

Bare å håpe det ikke blir langvarig. Viktig  for barn å klare å holde dette tilbudet åpent så mye som mulig.

Endret av Snikpellik
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Benbjo skrev (32 minutter siden):

Hmm, artikkelen sa 42. Mulig typo der? Evt at det var 42 mannskap

NRK melder om 62 smittede i Hurtigruteskandalen. Derav 41 ansatte og 21 passasjerer. 9 innlagte på sykehus, derav 5 stk på UNN i Tromsø, der MS Roald Amundsen ligger coronafast nå. Alle de 5 er mannskap. Ytterligere 3 mannskap og 1 passasjer er tydeligvis innlagt andre steder.

Artikkelen er fra kl 9.49 i morges.

Endret av Simen1
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Mr.M skrev (5 minutter siden):

nei

Jo, ifølge ordføreren i Indre Østfold kan det være det:

«– Vi vet at det er folk som enda ikke er smittesporet som kan være nærkontakter og sekundærkontakter i blant annet barnehager. Vi er derfor helt avhengig av å gå hardt til verks for å få kontroll på smitten, sier han til VG.»

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/kJAn2k/smitteutbruddet-i-indre-oestfold-alle-barnehager-og-sfo-stenges?utm_content=row-2&utm_source=vgfront

Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (4 minutter siden):

Ved å stenge barnehager og SFO er det mange potensielle smittekjeder som kan brytes opp. 
 

hvorfor gå etter "potensielle smittekilder" når man vet det konkret det er unge mennesker som fester? Det er jo gjenganger flere steder i landet nå (utested/privatfester) (sistnevnte ofte med fjortisser +

Jeg mistenker de gjøv løs på barnehage/SFO for at det skal se ut som de gjør noe og at det er mindre brudulje enn å utsette/stenge ungdomsskole og vgs

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Wer2w skrev (23 minutter siden):

Dr Fauci på høringen:

"...That was confounded by a number of issues, including the fact that many of the people who were receiving hydroxychloroquine were also receiving corticosteroids, which we know from another study, gives a clear benefit in reducing deaths with advanced disease. 

Men, er ikke dette og si, at corticosteroids fungerer, men hydroxychloroquine, fungerer ikke. I studien der de gav begge, til pasientene?


Nei, det er det ikke.

Det Fauci sier, er at tidligere forsøk med hydroxyklorokin kan ha gitt feil resultat, ettersom pasientene også fikk kortikosteroider, som vi vet hadde effekt i en annen studie som ble utført i England 

Studien med hydroxyklorokin hadde jo også haugevis med andre feil, som tidligere nevnt i denne tråden.
Den studien som viste at hydroxyklorokin virker, var kort sagt makkverk.

Fauci sier ikke at han nødvendigvis anbefaler kortikosteroider, men det er jo alment kjent at kortikosteroider hjelper for å begrense symptomene i lignende sykdommer, som influensa, forkjølelse og mange andre, det er jo helt vanlig at leger skriver ut dette.

 

Wer2w skrev (23 minutter siden):

Jeg har presentert til deg, forskning som viser hvordan corticosteroids, øker dødelighet blandt Covid-19 pasienter, i tidligere innlegg. 


Studien du viser til, som fant økt dødelighet blant pasienter på intensiven som fikk kortikosteroider, tar for seg pasienter mellom oktober 2015 og mars 2016, som hadde influensa, og er egentlig ikke særlig relevant for COVID-19, men det er helt klart noe som bør sees nærmere på, før man begynner å anbefale kortikosteroider.
 

Wer2w skrev (23 minutter siden):

Du påstår, at med dagens forskningsresultat skal de som sier at hydroxychloroquine virker, i fengsel, for dissinfo?? Men Fauci er allright...?

Men du presenterer ikke noe bevis.


Det er en viss forskjell her, Fauci viser til det som for tiden finnes av forskning for å forklare et feilaktig resultat, og anbefaler egentlig ingenting.

WHO har allerede funnet forholdsvis klare bevis på at hydroxyklorokin ikke har den ønskede effekten, og fører til økt dødelighet.
Dersom du ønsker bevis for dette, kan du lese WHO sin "
Solidarity Trial".

Jeg lenket tidligere til Todaros egen nettside, Medicine (Un)censored, som er det eneste stedet han får publisert våset sitt, ingen andre tidsskrifter vil ta i det med grillvotter.

På den siden hevder Todaro at hydroxyklorokin er 100% trygt. Han har også vært ute i alternative medier og hevdet at alle burde ta det.

Dette blir noe helt annet enn hva Fauci sier i en høring. Da har vi i stedet en lege som anbefaler et legemiddel som kliniske forsøk og verdens ledende eksperter mener ikke er trygt.
Det er desinformasjon, og også helt feil informasjon på det nåværende tidspunkt, inntil øyelegen faktisk kan bevise at det er sant.

Det fremstår for meg, som om Fauci har som mål å hjelpe flest mulig, mens Torado har som mål å komme med uttalelser som støtter alt Trump sier, uansett hvor tåpelig det er.

At han titulerer seg som "doktor" (noe han selvfølgelig er) og nærmest hevder at han er noen slags ekspert på dette, uten å opplyse om at han faktisk er øyelege, gjør at det hele fremstår noe latterlig, men det finnes folk der ute som kjøper det han selger, med krok, søkke og snøre.

Endret av 0laf
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Fersk studie fra Duke University rangerer masketyper etter hvor godt de virker mtp. spredning ut fra personen som bærer dem.
Ifølge studien stopper en godt tilpasset N-95 maske mer enn 99% av mikrodråpene på utpust. De fant at kirurgisk munnbind stopper ca. 95% av mikrodråpene, og selv tekstilmasker med minst to lag tekstil stopper mellom 60-95% av mikrodråpene, avhengig av maskens kvalitet (flere testet).
Blant verstingene i testen var ifølge studien bandana og løs-halser som trekkes opp over nesen, som fungerte heller dårlig.

Maskene som ble testet (foto):

Spoiler

F2.large.jpg?width=800&height=600&carousel=1


Testresultater.

Spoiler

Venstre figur indikerer hvor mye som slapp igjennom. Høyre figur en "droplet count" etter masken.

F3.large.jpg

Farger: Blå er kirurgisk munnbind, orange er bomullsmaske, rød er bandana, grønn er uten maske. (ref. tekst i studie)

Tallnøkkel for venstre figurs Y-akse:
1.0 = 100% slapp gjennom
0.0 = 0% slapp igjennom.

 

Medieomtale:

Study Finds Not All Face Coverings Offer The Same Level Of Protection Against Spreading Coronavirus
https://pittsburgh.cbslocal.com/2020/08/08/duke-university-mask-study/

Spoiler

Utdrag:

"Dr. Fischer and Dr. Westman’s team tested several types of face coverings. They found that N95s without valves were the best protection, and surgical masks were also adequate. Popular double-layer cotton masks provided good coverage as well.

But coverings like bandannas and neck fleeces did not block droplets much and may actually spread them more. “You have this mesh in front of you, these big droplets that you emit, actually get broken down by this type of fabric into a bunch of little droplets,” Dr. Fischer says.

The findings drive home how critical masks are, especially since the coronavirus can spread when someone doesn’t have symptoms. “If you want to reduce your risk and other people’s risks of a transmissible disease, the science is clear that you should wear a mask or wear a face cover,” Dr. Eric Westman says."


Artikkel om studien publisert via journalen "Science Advances" og Duke Health:

Low-cost measurement of facemask efficacy for filtering expelled droplets during speech
https://advances.sciencemag.org/content/early/2020/08/07/sciadv.abd3083

Inexpensive, Accessible Device Provides Visual Proof that Masks Block Droplets
https://corporate.dukehealth.org/news/inexpensive-accessible-device-provides-visual-proof-masks-block-droplets

Endret av xRun
  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (2 minutter siden):

«– Vi vet at det er folk som enda ikke er smittesporet som kan være nærkontakter og sekundærkontakter i blant annet barnehager. Vi er derfor helt avhengig av å gå hardt til verks for å få kontroll på smitten, sier han til VG.»

hvis du er i smittemiljøet og 18+ er det mer sannsynlig at du har et søsken rundt 15 enn søsken i barnehage. Og lillesøster/bror omgås sine jevnaldrene.

derfor mener jeg at smitterisikoen er større på ungdomsskole/vgs

de småbarnsforeldre som er ute å drikker i helgene, kan du telle på en hånd.

Lenke til kommentar
Mr.M skrev (Akkurat nå):

hvis du er i smittemiljøet og 18+ er det mer sannsynlig at du har et søsken rundt 15 enn søsken i barnehage. Og lillesøster/bror omgås sine jevnaldrene.

derfor mener jeg at smitterisikoen er større på ungdomsskole/vgs

de småbarnsforeldre som er ute å drikker i helgene, kan du telle på en hånd.

Her er det jo konkret slik at de har knyttet nærkontakter og mulige nærkontakter til barnehager i dette utbruddet ifølge ordføreren, så da er det vel helt naturlig å gjøre grep der. 

Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (13 minutter siden):

– Vi vet at det er folk som enda ikke er smittesporet som kan være nærkontakter og sekundærkontakter i blant annet barnehager.

Dette er en ganske vag uttalelse. Det som sies her at det er folk som enda ikke er smittesporet, som KAN være kontakter til barnehager. Og "blant annet barnehager" gjør uttalelsen enda vagere. 

Så hvordan du kan si "her er det jo konkret slik at de har knyttet kontakter til barnehager i dette utbruddet", går over min forstand. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Budeia skrev (2 minutter siden):

Dette er en ganske vag uttalelse. Det som sies her at det er folk som enda ikke er smittesporet, som KAN være kontakter til barnehager. Og "blant annet barnehager" gjør uttalelsen enda vagere. 

Så hvordan du kan si "her er det jo konkret slik at de har knyttet kontakter til barnehager i dette utbruddet", går over min forstand. 

De er vage sannsynligvis fordi de ikke vet enda, og av hensyn til personvern.

Jeg tolker uttalelsen som at de konkret undersøker smitte blant nærkontakter i forbindelse med barnehage. Som ordføreren sier, svart på hvitt.

Jeez.

Å spekulere i at kommunen stenger barnehager for syns skyld som noen spekulerer litt i synes jeg er litt spesielt. Alltid tro det er andre (usannsynlige) motiver enn det egentlig er. 

Endret av Snikpellik
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (4 minutter siden):

Jeg tolker uttalelsen som at de konkret undersøker smitte blant nærkontakter i forbindelse med barnehage.

Hvorfor sier ordføreren ikke da at folkene som de undersøker, ER kontakter til barnehager?

Det burde være et minstekrav for å dokumentere at slike tiltak er nødvendige. Og det er ikke sikkert at din tolkningsevne er ufeilbarlig, "snikpellik".

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Theo343 skrev (4 minutter siden):

Flott å vite at buff har liten hensikt. Men at de er bedre enn ingenting vil jeg tro.

Ifølge studien ble større mikrodråper splittet opp i flere mindre dråper i fleece-buff, og ga flere mikrodråper gjennom slike enn det som ble pustet ut i dem fra munnen. Høyere antall mikrodråper av mindre størrelse enn uten, vurdert i studien som verre enn ingenting.

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (6 minutter siden):

Å spekulere i at kommunen stenger barnehager for syns skyld som noen spekulerer litt i synes jeg er litt spesielt. Alltid tro det er andre (usannsynlige) motiver enn det egentlig er.

jeg veide det opp mot å utsette/stenge ungdomsskole og vgs !

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det er ikke helt unormal praksis å gjøre ting "for syns skyld" for å roe gemytter. Det er ofte årsaken til at man går ut med meldinger som "vi jobber med saken" osv. Det skjer både i bedrifter og i offentlig søkelys. Men å annta at det alltid er motivet blir selvsagt feil.

Endret av Theo343
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Budeia skrev (13 minutter siden):

Hvorfor sier ordføreren ikke da at folkene som de undersøker, ER kontakter til barnehager?

Det burde være et minstekrav for å dokumentere at slike tiltak er nødvendige. Og det er ikke sikkert at din tolkningsevne er ufeilbarlig, "snikpellik".

Vel, det jeg argumenter for er at de her virker å ha konkrete mistanker om smitte i forbindelse med barnehage(r) i kommunen, skal man tro ordføreren.

Og mistanke burde være legitim nok grunn mens smittesporing pågår. Man har ikke tid til å finne ut av absolutt alle detaljer før man gjør tiltak i dagens situasjon. 

Barnehagene er bare stengt en uke. Har aldri påstått at jeg vet alt om dette, det er derfor jeg forsvarer denne avgjørelsen som er gjort av de som vet mer om dette enn deg og meg, «budeia».

Endret av Snikpellik
  • Liker 2
Lenke til kommentar

De foreldrene som må ta seg fri fra jobb igjen, og de små barna som (forhåpentlig) blir skuffet og sjokkert over å bli tatt ut av barnehagen igjen, bør uansett kunne få konkrete beskjeder.

Og en ukes stengning av barnehager er for lite til å lese noe ut av. Det må enten bety at de vil forlenge stengingen senere, eller at de stenger ned for sikkerhets skyld mens de etterforsker smitteveier.

Ordføreren har sikkert selv tilknytning til noen som KAN være smitteveier.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
  • Gjest endret tittelen til Coronaviruset i verden: Nyheter og diskusjon
  • Gjest avklistret denne emne
  • Evil-Duck låste denne emne
  • Evil-Duck gjenåpnet denne emne
  • Evil-Duck låst og gjenåpnet denne emne

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...