Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Coronaviruset i verden: Nyheter og diskusjon


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Sverige med intakt økonomi? Svenske økonomien var allerede tynnslitt før pandemien og det spekuleres i om coronastrategien deres kom til, til dels pga. at den dårlige økonomien deres ikke ville tåle en lengre nedstengning, så at det blir masseflukt til Sverige med det første ser jeg ikke på som veldig sannsynlig (dvs. annet enn harryhandlere som vil få inn en shopping tur før det stenges igjen).

Over til smitte. 

Laget meg en kjapp oversikt over Norge vs. Sverige ifht. corona tall. Tall er tatt rett fra worldometers, mens befolkninstall er tatt fra wikipedia. Kan derfor være noe variasjon i tallene, men dette er isåfall små variasjoner og trenden ser man uansett:

  Sverige Norge
Befolkningstall: 10.23 millioner 5.43 millioner
Totalt antall smittede: 82 323 9 599
Totalt antall smittede per 1 million: 8 146 1 769
Totalt antall dødsfall: 5 763 256
Totalt antall dødsfall per 1 million:  570 47
Totalt antall tester: 863 315 479 789
Totalt antall tester per 1 million:  85 426 88 429

Nå kan det selvfølgelig skje en del mellom nå og mars 2021, men jeg tviler sterkt på at vi kommer til å ha en så voldsom oppblomstring at vi kommer i nærheten av svenske tall (justert for befolkning), i motsetning til hva Gissegutt tror/trodde (https://www.dagbladet.no/nyheter/sverige-gjor-riktig-alle-andre-gjor-feil/72296080). 

But time will show (sagt på full Solberg engelsk).

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Sitat

BI avlyser alt uteliv i fadderuka:Ved BI avlyses alle utelivsarrangementet under fadderuka «Fadderullan» på grunn av coronapandemien. Andre studentorganisasjoner oppfordres til det samme.

Ifølge VG opplyste BI Student Organisation (BISO) dette lørdag. Det blir heller ingen samlinger med enn 20 personer.

 

– BISO ønsker å være en del av den kollektive dugnaden om å ikke spre smitten og mener det er uforsvarlig å arrangere arrangementer med ansamlinger over 20 personer med alkoholservering, heter det i en pressemelding.

 

Beslutningen gjelder alle BIs studiesteder i Norge – Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim – skriver Bergens Tidende.

Bravo håper resten følge etter. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Benbjo skrev (1 time siden):

Vel og bra med munnbind-pålegg, men når det er umulig å få tak i og koster skjorta hjelper det ikke stort... 

Muttern var innom Europris for å handle kaffe på salg i går, og snublet tilfeldigvis over store kurver med 10pk. munnbind (type 1, ikke-medisinsk) nedsatt til kr. 79,90 pr. pakke. https://www.europris.no/p-munnbind-10-pk-195467

Det blir da kr. 7,99 pr. stykk, eller kr. 399.5 for 50 stk, som er relativt rimelig.
Se om de har i nærheten av deg. Går nok fort tomt rundtom, men sies å få inn igjen snart da de regner med å ha når en evt. anbefaling om bruk kommer ila. uken.
 

_ _ _

6 kommuner med stigende trend siden i går, og litt andre enn de 5 som var stigende for noen dager siden:
StigendeTrend09august2020.png.5f6fac7699dfa3b686aefb7f3829d536.png
Kilde: https://www.vg.no/spesial/2020/corona/?utm_source=corona-widget&utm_term=d6#norway

Endret av xRun
Lenke til kommentar

Jeg håper, men jeg tror desverre ikke at regjeringen kommer til å holde krisemøte for å diskutere alvorlige tiltak for å stanse spredningen som skjer nå. Det virker som de har mistet viljen til å gjøre noe. Det jeg ser er Bent Høie som står og sier "no må me skjerpa oss". Slikt har 0 effekt. Bare se hva som skjer, tusenvis holder fester og gir totalt blanke faen i smittefaren. De gir faen i at Høie ber oss om "å skjerpa oss". Rå makt, bøter og kanskje også fengsel er det eneste språket noen forstår. Regjeringen må instruere politiet til å VÆRE SMITTEVERNPOLITI, noe de nekter på hele tiden, spesielt i Oslo. Gjeninnfør to-metersregelen, innfør munnbindpåbud i kollektivtrafikken og følg det opp med sanskjoner - ingen ombordstigning for de som nekter; samme med butikker. Sett inn vakter til å følge opp. Ingen samlinger med mer enn 5 stykker. Reduser alkoholsalget i butikken. Alkohol spiller en stor rolle i smittespredningen. Steng parkene i større byer samt serveringssteder. Ingen utleie av lokaler. Brudd på karantenen bør straffes med 100 000 kroner i bot og et års ubetinget fengsel, høyere om karantenebrudd har ført til at noen har død av smitten. Steng for alle fritidsreiser til utlandet; altså nekt folk utreise med mindre det er jobb eller familiebesøk.

Ulovlige fester som holdes i parker bør stanses med tåregass og vannkanoner.

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Morromann skrev (32 minutter siden):

Ulovlige fester som holdes i parker bør stanses med tåregass og vannkanoner.

Har inntrykk av at du er relativt ung. Men du har ingen forståelse for de mekanismene som ligger i å være ung, den siste varme sommerkvelden i året. Et år de naturligvis aldri får igjen.

Lenke til kommentar
Budeia skrev (18 minutter siden):

Har inntrykk av at du er relativt ung. Men du har ingen forståelse for de mekanismene som ligger i å være ung, den siste varme sommerkvelden i året. Et år de naturligvis aldri får igjen.

Spesielt om de er en av de få heldige som blir livsvarig skadet eller døde. Eller mer sannsynlig tar livet av foreldrene, læreren eller besteforeldrene sine. Ego jævler. De fleste ungdom følger rådene og drar ikke på store fester. 

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Sitat

TO NYE BESETNINGSMEDLEMMER FRA HURTIGRUTEN INNLAGT

Ytterligere to personer fra mannskapet på Roald Amundsen ble i går kveld lagt inn på UNN, melder universitetssykehuset i Nord-Norge.

 

Tidligere på dagen ble ett besetningsmedlem og en passasjer skrevet ut. Det totale antallet innlagte covid-19-pasienter er fem, alle besetningsmedlemmer.

Grunnen er nok at de har gått på hverandre i trange omgivelser med flere syke og derfor høy virusdose de har blitt utsatt for. Jo mer virus du utsettes for jo større sjanse for å bli alvorlig syk. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (7 timer siden):

Hundrevis av ungdommar festa i natt

https://www.nrk.no/norge/hundrevis-av-ungdommar-festa-i-natt-1.15116194

Meldes om store fester/ansamlinger med mennesker fra Hamar, Lillesand, Oslo, Bærum, Tønsberg, Bergen osv i diverse medier i kveld.

??

Jeg skjønner at unge folk vil møte vennene sine, men hvorfor kan de ikke samles i mindre grupper? Møte 5-6 venner liksom? Hvorfor må det være svær fest med mange hundre? 

Nå? 

Faen ass.. 

Endret av :utakt
  • Liker 2
Lenke til kommentar
:utakt skrev (7 minutter siden):

Hvorfor må det være svær fest med mange hundre? 

Nå? 

Hvorfor skrive "Nå?" når situasjonen har vart helt siden februar-mars? De har sannsynligvis heller ikke sett likvogner rulle gjennom sine nabolag, som skulle hente de pestdøde. Og da handler de deretter.

Lenke til kommentar
12 hours ago, helsten2 said:

 

Quote

 

«Vi kan dessverre ikke hjelpe deg»

Da det ble bekreftet at en annen festdeltager hadde testet positivt, var mitt første instinkt at jeg måtte isolere meg og teste meg så fort som mulig. Det samme sa FHIs koronasjekk, som i fet skrift advarte om at: «Du bør testes for korona så snart som mulig.»

Da ringte jeg Oslos koronatelefon for å avtale test. Der ble jeg møtt med et automatisk svar som sa at de ikke hadde kapasitet, til tross for at nettsiden deres påsto det motsatte.

Deretter kontaktet jeg fastlege for å bli henvist. Der ble jeg fortalt at med mindre jeg var «syk», kunne ikke de henvise meg. «Kontakt koronatelefonen», sa de. At den ikke fungerte, og at jeg hadde hatt tett kontakt med et påvist tilfelle, hadde ingenting å si: «Vi kan dessverre ikke hjelpe deg».

 

At en bekjent av meg nylig fikk dette gjort omtrent samme dag var fordi han tilfeldigvis bor i en kommune som har dette på stell, trodde jeg, stemte ikke.

Etter å ha snakket med han igjen fikk jeg beskjed om at han hadde tatt prøven privat på Aleris da han møtte samme "vi har ikke kapasitet" og hadde blitt sittende lenge i telefonkø (over 1 time). Dette var IKKE i Oslo men en forholdsvis middels størrelse kommune med en meget sterk økonomi.

Når jeg fikk beskjed "har testa meg i dag" trodde jeg alt hadde ordnet seg via koronatelefon og fastlege, men den gang ei. Mener han sa han betalte 800,- for test og han var ikke smittet.

Ergo virker ting å "fungere" på samme måte som når jeg forsøkte å bli testet i mars når jeg var dårlig.

Endret av Theo343
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Budeia skrev (42 minutter siden):

Har inntrykk av at du er relativt ung. Men du har ingen forståelse for de mekanismene som ligger i å være ung, den siste varme sommerkvelden i året. Et år de naturligvis aldri får igjen.

Flere av festdeltakerne var opptil 35 år gamle. Altså godt voksne drittsekker som er 14 år i hodet.

  • Liker 6
Lenke til kommentar
Kryptodebunker skrev (22 minutter siden):

Spesielt om de er en av de få heldige som blir livsvarig skadet eller døde. Eller mer sannsynlig tar livet av foreldrene, læreren eller besteforeldrene sine. Ego jævler. De fleste ungdom følger rådene og drar ikke på store fester. 

De var opptil 35 år gamle. Ungdommer my ass. Godt voksne drittsekker som gir totalt blanke faen i alle andre enn seg selv.

  • Liker 6
Lenke til kommentar

Har også inntrykk fra media, at nå kan nesten alle testes. Og at testingen går på løpende bånd på såkalte luftveislegevakter. Men da er visst ikke tilfelle. Bare propaganda?

Hvis de som kjører til disse legevaktene virkelig er så syke at de har fått overbevist helsepersonellet de har henvendt seg til, da er det vel på grensa til uforsvarlig at de kjører selv til legevakten.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

At man ikke har fått orden på testingen etter selv straks 6 måneder i en pågående pandemi er sterkt kritikkverdig. Hva holder de egentlig på med bortsett fra  å "rose seg selv" i pressekonferanser? Har hørt "alle kan teste seg" så lenge nå at det virker som man prøver å overbevise seg selv.

"Verdens beste helsevesen" i levende live.

Personlig trodde jeg de hadde fått orden på det nå helt til jeg stilte mer konkrete spørsmål til han som testet seg nylig. Når han kort fortalte at han hadde fått beskjed om å møte på en spesifik lokasjon, ble testet på gaten og skulle få svar i løpet av 24 timer så slo det meg ikke å spørre om det var Aleris eller offentlig lege. Men etter mye ventetid i telefonkø og "vi har ikke kapasitet" så ga han opp og kontaktet Aleris som testet på dagen.

Jeg husker i mars så sa Aleris at de "holdt seg unna" da de ønsket at det offentlige skulle håndtere situasjonen. Heldigvis kom de på banen etterhvert slik at folk får testet seg.

Man får håpe man aldri trenger "koronahjelp".

EDIT:
Så en helt annen sak. En annen bekjent skal bytte hofte og tenkte at nå som folk ikke tør dra på sykehuset har man sikkert korte ventelister men neida. Fikk beskjed om 6 måneder ventetid før første konsultasjon. Javel?
Bare MR bilder som måtte tas var det 6 uker ventetid på.

Endret av Theo343
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Poenget er at hvis en som var tilstede på samme fest som deg tester positivt skal alle festdeltagerene i karantene i  10 dager. Man trenger ikke å testes, hvis ikke man blir alvorlig syk. Viktigere å teste de som er syke og ikke har vært ett sted der man vet smittede har oppholdt seg.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Wheeljack skrev (10 minutter siden):

Det blir hyklersk å bryte opp fester "fordi det er i strid med smittevernsregler" når ingenting blei gjort da titusner samla seg i demonstrasjon. Like mye brudd på regler det. Et virus driter i agenda.

Sier ikke at det er greit, sier bare at jeg kan forstå hvorfor folk gir litt faen.

Akkurat det har de rett i. Det ble heldigvis ikke spredd mye smitte fra den demonstrasjonen, men jeg er redd 5.juni var slutten på solidariteten og dugnaden rundt smittevernet. Den dagen klarte noen narsisistiske drittunger å sende ut et signal om at det var helt greit og konsekventfritt å gi faen i smittevernet. Politiet ga jo sin omfavnelse til at det var greit og da tenker nok andre at "kan de så kan jeg". Vel, jeg forstår fristelsen til å tenke slik men jeg lar likevel være fordi jeg er et bedre menneske enn slike. Fordi jeg vet at om jeg skal ignorere reglene er jeg med på å sette andres liv i fare og slik er jeg ikke. Men ja - jeg er redd dugnaden døde den 5.juni. Fordi noen drittunger i Oslo absolutt ville leke Amerika. Men grunnen til at politiet ikke grep inn den 5.juni er fordi de er pissredde for å bli kalt rasister. Det er jeg overbevist om.

Endret av Morromann
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...